Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tu opisywałam moje spostrzeżenia, bo też je chciałam kupić

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174712-Parady%C5%BC-wszystkie-serie-aran%C5%BCacje-inspiracje-itd.&p=5030235#post5030235

i parę wcześniejszych postów jest na temat tych płytek

A... czyli rozumiem, że pod naporem komentarzy płytek ostatecznie nie kupiłaś?

Będę musiał temat przemyśleć, bo opinie są skrajne.

Przymierzamy się od masto bianco pół poler, 60x60. kuchnia, wiatrołap, i trochę salonu.

Żona nie do końca przekonana, chodź lubi raczej ciepłe kolory, ja natomiast zimne, jednak te są na tyle delikatne że można do nich szarości i biele dopasować na ścianach, no i chce dołożyć bardzo jasne panele kolor klon.

Rozbieżność cen jest znaczna, gdzie kupiliście swoje paradyże...?

Trochę mam obawy jeżeli chodzi o sklepy internetowe...

ja wszystkie kafelki z Paradyża zamówiłam przez internet i było wszystko ok http://www.kupujemykafelki.pl/ i http://margolazienki.pl/. Jedno opakowanie przyjechało z pękniętymi płytkami, po zgłoszeniu tego do sklepu za 2 dni mieliśmy nowe opakowanie. Ja zaoszczędziłam bardzo dużo pieniędzy zamawiając kafle przez internet :2 kuchnie,2 jadalnie, wszystkie korytarze, salon , 3 łazienki , kafle na schody. Zamówienie w sklepie to byłaby masakra np kafle w castoramie kosztowały 89 zł a ja kupiłam za 68 zł :) można negocjować ceny :)

Użytkownicy Masto - napiszecie coś więcej o utrzymaniu tych płytek w czystości? Na serio aż tak strasznie? Muszę się zdecydować do dwóch tygodni:(

ja bym się nie przejmowała. Ludzie dużo piszą i straszą. Co płytka to opinia. Jeden pisze że super, drugi że masakra. My mamy arkesie i też się przerazilam jak zaczęlam czytać, że dramat. Że wszystko chloną, że nie można ich doczyścić, a nawet ktoś napisał że powinni je wycofać bo tylko psuja wnętrza. I co? Jak wchodze do domu to dalej uważam że są super. Co do mycia - dwa sposoby jakie stosuję. Pierwszy, kupilam z sidoluxa mydło w plynie do mycia. Dodaję do wody i myję:). Drugi sposób, tak jak wiele osób pisało, sposób z octem do wody. W taki sposób już od kilku lat myje szyby i zero smug. A dodatkowo uważam że jak się chce mieć błysk to tzreba włożyć wysilek w sprzątanie. Nic nie dzieje się samo:) Dywany też trzeba odkurzać:)

pozdrawiam wszystkich posiadaczy paradyża:)

DaJa bardzo podoba mi się twoja lazienka. Czy możesz wrzucic więcej zdjęć i napisać cos więcej na temat bialych plytek? Jaka kolekcja?

Edytowane przez mimona

Witam Wszystkich,

ja też jestem zauroczona płytkami Masto Bianco półpoler. Jestem w trakcie urządzania mieszkania i aż ciężko mi uwierzyć, że płytki te są tak trudne w utrzymaniu. Nie ukrywam, że cały czas mam nadzieję, że ktoś napisze o nich pozytywną wzmiankę i z czystym sumieniem je zamówię. A może ktoś podpowie mi w jakiej innej kolekcji znajdę płytki o podobnym odcieniu i strukturze.

Pozdrawiam.

takie szczegółowe informacje na temat wyposażenia i dekoracji wnętrz znajdziesz w dziale "Wnętrza". Tutaj jest bardziej budowlane podejście do tematu.

Prosiłbym zatem o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu :)

Witam Wszystkich,

ja też jestem zauroczona płytkami Masto Bianco półpoler. Jestem w trakcie urządzania mieszkania i aż ciężko mi uwierzyć, że płytki te są tak trudne w utrzymaniu. Nie ukrywam, że cały czas mam nadzieję, że ktoś napisze o nich pozytywną wzmiankę i z czystym sumieniem je zamówię. A może ktoś podpowie mi w jakiej innej kolekcji znajdę płytki o podobnym odcieniu i strukturze.

Pozdrawiam.

Ja postanowiłem płytki zamówić. Niestety nie znalazłem żadnej kolekcji, która spodobałaby mi się bardziej niż Masto Bianco. Pasują idealnie do mojej koncepcji wnętrza. Na tyle idealnie, że nie zraziło mnie również to, że nie ma w kolekcji rozmiaru ~30x30cm, który nie ukrywam bardziej by mi odpowiadał.

Edytowane przez woonski

Prosiłbym zatem o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu :)

Ja postanowiłem płytki zamówić. Niestety nie znalazłem żadnej kolekcji, która spodobałaby mi się bardziej niż Masto Bianco. Pasują idealnie do mojej koncepcji wnętrza. Na tyle idealnie, że nie zraziło mnie również to, że nie ma w kolekcji rozmiaru ~30x30cm, który nie ukrywam bardziej by mi odpowiadał.

Ja chciałabym wyłożyć MastO Bianco ponad 30m i jestem w kropce, ponieważ również żadne inne płytki nie podobają mi się aż tak. Znajomi mają jasną Caledonię półpoler, płytki pięknie prezentują się na podłodze ale na nie jednak nie zdecydowałabym się właśnie ze względu na utrzymanie. Panie Woonski, proszę napisać swoje ''wrażenia'' po położeniu Masto, może uda się Panu wkleić jakieś foto.

Serdecznie pozdrawiam.

u nas też masto, długo szukaliśmy, ale zawsze kończyło się na masto bianco pol poler, 60x60. a ze cena do tego przyjemna, to nic tylko się cieszyć. będą tam gdzie się najbardziej syfi, wiatrołap, przejście do kuchni i sama kuchnia... 38m2, myślę że nie będzie problemów z czystością.

Witam!

Drogie forumowiczki, czy byłybyście tak miłe i wkleiły zdjęcia płytek masto bianco z fugami? jakies zbliżenia + opis fugi (kolor, firma) z góry serdecznie dziękuję!

ja mam połozony masto bianco w kuchni i przedpokoju, z fugą Mapei Jasmin i jestem lekko podłamana... fuga wyglada na dużo jaśniejszą niż powinna....

co do fug przy masto bianco, to dodam, ze fuga zawsze bedzie szersza niż planujecie (szersza niż krzyżyki) bo kafle są wykończone na półokrągło. My mamy fugę 2 mm pomimo iż chcielismy 1 mm...

OiM, ja mam fugę jaśminową Mapei (płytki Nowa Gala Orientale jasny beż) i fuga była jasna tylko chwilę. Teraz, po 2,5 latach mieszkania są już brudne (mimo czyszczenia) i dużo ciemniejsze niż płytki, wiec Twoje też "ściemnieją" ;) Ale nie zwracam juz na to uwagi, tylko pierwszy brud był denerwujący.

OiM, ja mam fugę jaśminową Mapei (płytki Nowa Gala Orientale jasny beż) i fuga była jasna tylko chwilę. Teraz, po 2,5 latach mieszkania są już brudne (mimo czyszczenia) i dużo ciemniejsze niż płytki, wiec Twoje też "ściemnieją" ;) Ale nie zwracam juz na to uwagi, tylko pierwszy brud był denerwujący.

Asizo! czy mogłabyś wrzucić fotkę płytki z fugą? lub wkleić link jeśli już wcześniej dzieliłaś się zdjęciami kafli na forum?

Ola

Bardzo fajne są te Masto i również zastanawiam się nad nimi. W grę wchodzą również płytki ceramiczne Crema Marfil. Są dość podobne, nieco ciemniejsze.. Myślę, że również będą pasować do mojego minimalistycznego wnętrza. Teraz jestem na etapie zbierania opinii o jednych i drugich : )

Powiedz, proszę, jak sprawuje się Affron beżowy mat??

Straszą, że jasna płytka, w macie zachodzi brudem i trudo doczyścić. U mnie będą narażone ciągle: hall-salon-kuchnia plus pies... A bardzo mi się podobają i mam dylemat.

Bardzo proszę o radę

mój płytkarz się słowem nie zająknął jakoby były krzywe- znaczy się że krzywe ale w normie. Nie widzę, żeby gdzieś było nierówno więc chyba jest ok. Aha ja mam beige mat (kocham je prawie tak mocno jak opirusa w dolnej łazience)- jak będzie pomalowane i posprzątane wkleję zdjęcia :-)