Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam serdecznie,

jestem na forum już jakiś czas i jako,że stoi przede mną widmo zakupu płytek łazienkowych bardzo proszę o informacje..ja myślę o łazience, jestem zakochana w brązach..a płyteczki zdają się takie delikatne.. Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakieś fotki lub może cos na ich temat słyszał? i może mógłby napisać mi o nich kilka słówek.. nie mam możliwości zobaczyc ich na żywo niestety -buduję na odlegośc :/ Interesuje mnie, jak wyglądają - czy wygląd nie odbiega od zdjęć ze stron internetowych, czy nie ma problemów z myciem.. I najwazniejsze - czy meisha beige bardzo się różni od meishy brown? bo na necie to tak różnie :)

Zdaję sobie sprawę,że sporo tych pytanek.. ale liczę na wyrozumiałość..

Przed nami też zakup płytek..Wstępnie obstawialiśmy Masto, ale po obejrzeniu ich w sklepie wydały nam się lekko wpadające w beż, a nie czysto szare..Teraz zastanawiamy się nad Taranto..Czy ktoś położył je już u siebie i mógłby się pochwalić? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi/podpowiedzi.

Witam.

Zastanawiam sie nad zakupem gresu polerowanego paradyz by my way do kuchni holu oraz wiatrołapu -co sadzicie o tym pomysle. (wenetualnie jadalnia lub salon )

Wstepnie wybrałem 2 płytki,jednak nie moge sie zdecydowac co wybrac.

Obie sa fajne jednak hmmm

Prosze o wasze opionie

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/santa_caterina

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/travertino_silver

Witam.

Zastanawiam sie nad zakupem gresu polerowanego paradyz by my way do kuchni holu oraz wiatrołapu -co sadzicie o tym pomysle. (wenetualnie jadalnia lub salon )

Wstepnie wybrałem 2 płytki,jednak nie moge sie zdecydowac co wybrac.

Obie sa fajne jednak hmmm

Prosze o wasze opionie

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/santa_caterina

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/travertino_silver

Ja właśnie położyłam my way- crema marfil lappato 60x60 i 45x45. Teraz czekam na ułożenie schodów i korytarzy, też te same płytki 30x60. O użytkowaniu nie mogę nic powiedzieć ale efekt poleru mają (błyskotki) a tak naprawdę to ten plus,że to lappato i nie trzeba impregnować. O to mi właśnie chodziło jestem ciekawa jakie będą w użytkowaniu.

Do łazienek tez Paradyż: 1.hiroe-kremowoczerwona, 2.piumetta biało-czarna, 3. mozaika amaltea grafit + biała secret edeno (mam 3 łazienki dlatego taki misz-masz) .

Edytowane przez impiasecka

Czyści się je okropnie. Domywają się jedynie po szopie, bo inne płyny nie radzą sobie z zabrudzeniami np po butach :/ Przez szorstką nawierzchnię drzemy, zdzieramy sobie wszystko, kapcie skarpety, rajstopy, koszmar... Plus jest to taki, że nie widać na nich żadnych smug, kurzu, no i ładnie wyglądają. Edytowane przez sawcza

Czy ktoś zdecydował się na te płytki? Są naszym nr 1 na podłogę w hallu, salonie i kuchni. Jednak niska klasa ścieralności i fakt, że są satynowe, mocno mnie niepokoją.

Czy osoby, które je "położyły", zaimpregnowały je? Czym (ja myślę o serię HG)

Jak się spisują?

Czyści się je okropnie. Domywają się jedynie po szopie, bo inne płyny nie radzą sobie z zabrudzeniami np po butach :/ Przez szorstką nawierzchnię drzemy, zdzieramy sobie wszystko, kapcie skarpety, rajstopy, koszmar... Plus jest to taki, że nie widać na nich żadnych smug, kurzu, no i ładnie wyglądają.

Sawcza mam jedna taka płytke w domu i wydaje mi sie, że jej powierzchnia nie jest jakas szorstka, a wręcz bardziej gładka niz innej płytki z opoczna. Ale przyznam , że jak oglądałam t płytki w OBI to wydawały mi się szorstkie, ale nie zwróciłam uwagi, czy to był mat, czy półpoler

A u Ciebie jest półpoler, jaki one są w dotyku jak sprawdzaszreka, raczej gładkie?

Edytowane przez bdan

Jak sprawdzam ręką s\ą gładkie. Specjalnie wzięłam ten gres ze względu na moją dwulatkę. Wizja śliskich płytek mnie przerażała, ale teraz ich czyszczenie i zdzieranie obuwia, czy części garderoby też nie wprawia mnie w dobry nastrój. Mam półpolery. Pięknie wyglądają... Ciężko się je użytkuje. Ale może to tylko ja mam takie odczucia.

Piszesz, ze jak sprawdzałaś ręką to są gładkie ale z drugiej strony zdzierają obuwie, przyznam, ze niezbyt to rozumiem.

Czy one pod wpływem uzytkowania zrobiły się szorstkie, ze tak zdzierają obuwie, skarpety; czy tez dalej sa gładkie a mimo wszystko zdzierają.

Jak ja robiłam testy na tej jednej pytce co mam, to wszystko schodziło (kawa, wino), spróbuję jeszcze z ołówkiem, bo pisałaś że miałaś problemy.

Bo chyba nie jest mozliwe, że każda seria ma inną strukturę. Jedne gładkie a inne szorstkie