bwojtek 13.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dlaczego wszyscy piszą, że puszka rolety jest dużym mostkiem termicznym a producenci rolet nadstawnych podają współczynniki przenikania ciepła dla nich na poziomie 0,7 - 0,8 ??? Pewnie dlatego, że zatrzymali się na jakimś tam etapie wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.02.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 lub ze strony praktycznej widzą jak to po zdjęciu rewizji wyglądaTo tak jak z oknami do badań - wychuchane, wypieszczone jak najlepszej kochanki się nie wypieści, ale to tylko sztuka dla sztuki, byleby jakieś 0,7 czy 0,8 uzyskać i wpisać w papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 lub ze strony praktycznej widzą jak to po zdjęciu rewizji wygląda A to już trochę pod ocenę okien PVC przez Charliego podpada. To, że spotkałeś się z niestarannym wykonaniem izolacji skrzynek nie oznacza jeszcze, że nie da się tego zrobić porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wopik 13.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Może przy wypełnieniu super materiałem czy chociaż neoporem ta skrzynka będzie miała przyzwoitą lambdę ale jesli wypełnienie skrzynki z plastiku o ściankach komorowych 1 cm stanowi kawałek styropianu elewacyjnego (lambda 0,035) w kształcie litery L, gdzie dluższy bok ma 45 mm grubości a krótszy od 15 do 40 mm to jaki współczynnik ma cała skrzynka wstawiona nad okno wobec 18 cm styropianu? Ciekawe rozwiązanie uzupełnienia izolacji od spodu skrzynki było prezentowane w tym wątku, jest to jednak prowizoryczne poprawianie firmy.Dziękuję za podpowiedź. Jutro dzwonię do firmy w sprawie innej wersji ocieplenia skrzynki. (Nie mam pojęcia jak wstawić symbol grecki, bo zmiana czcionki nie pomogła) l Edytowane 13 Lutego 2012 przez wopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 bwojtku, ależ oczywiście że się da, czasem się takie skrzynki spotyka, czasem nawet neopren jest, czasem przy zawiasie rewizji jest więcej niż 5mm ocieplenia - czasem.... Jak już kiedyś pisałem, po pierwotnym zachwycie wyrobem, życie zweryfikowało wiele z pierwotnego zachwytu samym pomysłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 dajcie spokój z nadstawnymimożesz firmę składającą roletę zaklinać żeby było to szczelne -nie zrobią styropian jest w skrzynkę po to głównie żeby mieć spokój z wykraplaniem się wilgoci[i tak czasami to występuje] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Bo nie wszyscy az tak bardzo przejmują się stratami ciepła a bardziej chodzi o efekt wizualny .klient nie przeliczy ile by zaoszczedził bo jak się wprowadzi to rachunek za ogrzewanie jest co miesiąc taki sam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdansk 14.02.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam,Poszukuję PRZYZWOITEGO serwisu rolet PORTOS ster. radiowe z okolic Katowic.Proszę o kontakt [email protected].Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.02.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam, Poszukuję PRZYZWOITEGO serwisu rolet PORTOS ster. radiowe z okolic Katowic. Proszę o kontakt [email protected]. Bogdan zadzwoń do firmy pewnie polecą kogoś z okolicy! no chyba że przyjedzie przedstawicielka a maja modelki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 nie ma zdjecia z blizszej odległości? na górze też są rolety?bo tam nie widze styropianu pod roletami tylko prowadnice dokrecone do okien,tak?wstawili okna,dali styropian na nadproze i wyszła luka miedzy ramą okna na prowadnicami która uzupełnili styropianem?czy rolety sa takiej samej szerokosci jak okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 pokaż zdjęcia z bliska, jak względem lica muru masz wstawione okno - bo chyba jest cofnięte i nic tam nie ma poza pianą - więcej dokładnych zdjęć poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianekK 16.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) może teraz bedzie dokładniej widać. Chodzi mi tylko o te okna w wykuszu. Odległość ramy okna do prowadnicy rolety jakieś 3 -4 cm. Rolety są szersze niż okno Edytowane 30 Września 2013 przez damianekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.02.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 fotke to i ja mogłem przyblizyc:)no ale na pietrze są roelty i są na szerokośc okna to dlaczego na dole szersze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.02.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Na górze jest dobrze, bo nadproza były cofnięte pod rolety, a na dole w wykuszu nie ma nadproża, jest tylko wieniec . Jeszcze jedno zdjęcie które mam: http://images39.fotosik.pl/79/0bf36b7a2b0c4e39gen.jpg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:) No ok teraz to juz wiem ze po ptakach ale nie lepiej było wysunąć o te 3 cm w warstwe ocieplenia na konsolach te 3 okienka ,roleta do okna ocieplone nadproze a puszka i tak by sie schowała bo masz dac 5 styropianu to dałbys 2 styroduru a i tak by było "ciepło" teraz weź te schody ładnie obrób , no i parapety szersze by nie było efektu ze prowadnice w powietrzu choc o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.02.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) ja bym to zrobił zupełnie inaczej ale jak jest nie jest źle, tylko będzie roboty z estetycznym wykończeniem całościtylko czy na tym zdjęciu prawa prowadnica nie jest za krótka? Edytowane 16 Lutego 2012 przez jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.02.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 wysunięcie okna z prowadnicą w warstwę ocieplenia niweluję straty wynikające z tego że rama jest nieocieplona od zewnątrz budynku?ja to się bawiłem w wkładanie prowadnice xpsa i taśm rozprężnych i pewnie to nic nie zmieni za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 16.02.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 też mi się wydawała za krótka ale to chyba zdjęcie tak zrobione, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 WitamPrzegladalem ostatnio oferte rolet fakro, i jedna z nich (ARF) ma taki wpis :"ograniczenie strat ciepła w okresach grzewczych"Na poczarku pomyslaem, ze to bzdura, ale potem sie zastanowilem, ze cos w tym jest. To jest roleta gumowana, szczelna, montowana kilka cm od szyby. Dzieki temu, miedzy oknem a roleta, tworzy sie taka poduszka powietrzna w sumie. Mozna wiec powiedziec, ze ta roleta robi za kolejna szybe. Oczywsicie, o duzo gorszych parametrach itp, ale ...No i pytanie : co o tym sadzicie ? Cos w tym jest ? Czy taka roleta moze zmniejszyc ucieczke ciepla o 1% czy o 0,00001%? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 16.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witam, pytanie: po co dawać pod puszkę storopian i na wierzch. Czy nie można puszki zamontowac na murze i całośc styropianu dac na zewnątrz? Jak to róznica jak się warstwę ocieplenia podzieli na 2 części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 zastanów się jaka temperatura jest wenątrz skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts