Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wiem czy mu wolno sprzedać mieszkanie, które jest miejscem zamieszkania jego niepelnoletnich dzieci.

Czy możesz wystąpić o alimenty (na żonę)?

Czy mozesz udowodnić, że miałaś wkład we wspólną budowę z własnego majątku?

Reni - rozwód z orzekaniem o winie (to lepiej zabezpieczy eks-żonę) nie ma nic wspólnego z obecnym majątkiem meza.

Uff - przedwczoraj z męzem rozszerzaliśmy wspołnotę majątkową o majątek sprzed małżeństwa, bo do tej pory działka i dom też były męza.

to dziwne .. bo ja piszę o Wro..

chyba się wyprowadzę do Szczecina:rolleyes:ładnie tam ?;)

..bez orzekania o winie , przy braku sporu o wł. rodzicielska i alimenty to tak naprawdę raczej 1 termin.. jeśli spór jes..t to oczywiście zależy od inicjatywy dowodowej stron i sposobu prowadzenia sprawy przez Sąd .. min częstotliwości wyznaczania terminów.. ale 6-7 lat to b. długo co nie oznacza , że niemożliwe.. mam nadzieje, że u Ciebie wszystko pójdzie sprawnie a przede wszystkim zakończy się pomyślnie, pozdrawiam

Reni....mój to cham zwykły jest sie okazało.Nawet nie próbuje walczyć o nas stwierdził tylko " a rób co chcesz" spełnilas sie jako matka ale żona nie.Tyle usłyszałam.Fajnie,prawda?

Cóż, on się spełnil tylko jako dawca spermy, a nie jako mężczyzna.

Męzczyzna nie musi okłamywać swojej kobiety, nie jest tchórzem, nie ukrywa problemów.

Elfir mogę wystąpić o alimenty na siebie jeśli bez orzekania o winie to na 5 lat dostanę jeśli uzyskam rozwód z orzeczeniem jego winy to dożywotnio.Wkładu w obecnie wybudowany dom nie miałam.Co jeszcze mnie zdziwiło ? Ze alimenty nie są ustalane od zarobków małżonka !!!! No tym mnie zaskoczyła...:eek:

Reni....mój to cham zwykły jest sie okazało.Nawet nie próbuje walczyć o nas stwierdził tylko " a rób co chcesz" spełnilas sie jako matka ale żona nie.Tyle usłyszałam.Fajnie,prawda?

To nie miło takie coś usłyszeć, nawet chujowo, hmm jak tak sytuacja wyglada to walcz, tu sie zmienia mój punkt widzenia, moja znajoma rozwodzila sie z mężem, tez ja zdradzał ale dosyć poważnie, tzn przeprowadził sie do tej drugiej, w czasie rozwodu rozmawiali i powiedziała, ze jeśli kochankę zostawi i wróci to jest jeszcze dla nich szansa, wiecie co jej powiedział, takich kobiet sie nie zostawia, to usłyszała, rozwiedli sie.

Edytowane przez reni1980

a przede wszystki inne są przesłanki do alimentacji byłego malżonka tzn , że przy orzeczeniu o winie nie musisz wykazywać , że popadlaś w tzw niedostatek , wystarczy , że wskutek orzeczenia rozwodu Twoja sytuacja pogorszyła się.. nie wiem co masz na myśli pisząc alimenty od dochodu.. ale zawsze wysokość obowiązku alimentacujnego jest po części związana z tzw możliwościami majątkowymi i finansowymi zobowiązanego

a przede wszystki inne są przesłanki do alimentacji byłego malżonka tzn , że przy orzeczeniu o winie nie musisz wykazywać , że popadlaś w tzw niedostatek , wystarczy , że wskutek orzeczenia rozwodu Twoja sytuacja pogorszyła się.. nie wiem co masz na myśli pisząc alimenty od dochodu.. ale zawsze wysokość obowiązku alimentacujnego jest po części związana z tzw możliwościami majątkowymi i finansowymi zobowiązanego

Chodzi o ty ze nawet gdyby jego zarobki wynosiły 300000 tys to sad zasądzi tyle żeby pokryć tylko nasze potrzeby tzn moje i dzieci.