koza79 08.01.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tosia no właśnie alkoholu nie mam - będę kupować a więc wszystko jedno oby był pyszny w smaku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 08.01.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 koza, to ja polecam martini ze spritem. Składniki: - 2 kieliszki martini (może być też cin&cin) - 1 kieliszek wódki - reszta sprite - plasterek limonki (ewentualnie cytryny, ale z limonką jest lepsze) - plasterek ogórka zielonego ze skórką - jak masz, to listek świeżej mięty Drink jest lekki, ożeźwiający, ale trzeba na niego uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 08.01.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Ja jestem zwolennikiem winka ale nie piję w duzych ilościach bo mnie i po 1 kieliszku ścina . W sylwestra piłam http://www.2drink.pl/tequila-sunrise/, było ok . ale jak dla mnie nie w duzych ilościach:). Mój eks szef miał lokal i kiedyś mi zrobił wiśniówkę ze spritem - dobre ,smakowało jak landrynkowa oranżadka. Mojito i ta teqila to mi się tak z wakacjami kojarzy . Teraz na wakacjach piłam pinacoladę ,ale tam robili ją w inny sposób niż podaje przepis i ta z wakacji super a ta z przepisu mi nie podeszła.Tam mieli gotowy taki likier i mieszali tylko z sokiem pomarańczowym i duzo lodu. Pisząc to mi się przypomniało ,że kiedyś w tesco kupiłam jakąś czystą ananasową żeby wypróbować czy to to ,muszę zajrzeć do mojej szafki w kuchni :lol::lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 08.01.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Napisałam o drinkach i mnie głowa rozbolała .Upiłam się wirtualnie i od razu w kaca przeszłam Jeszcze jeden wakacyjny dodam http://www.kulinarny-swiat.pl/sex-on-the-beach-drink/ Edytowane 8 Stycznia 2014 przez mirkamis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ...w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 08.01.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 koza, to ja polecam martini ze spritem. Składniki: - 2 kieliszki martini (może być też cin&cin) - 1 kieliszek wódki - reszta sprite - plasterek limonki (ewentualnie cytryny, ale z limonką jest lepsze) - plasterek ogórka zielonego ze skórką - jak masz, to listek świeżej mięty Drink jest lekki, ożeźwiający, ale trzeba na niego uważać To mogłoby się sprawdzić. Powiedzcie mi tylko czy ja dobrze kojarzę że martini ma posmak taki ziołowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 ja się dziś dowiedziałam, ze nici z długiego weekendu majowego - bo we wtorek przed weekendem mamy wielka konferencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 no właśnie w sumie to ja urlopu mało biorę - w wakacje tyg i później miedzy świętami a sylwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 08.01.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witajcie, No to wszystko do normy wróciło..... prawe 20 str.... 1. Co do rosołu też dodaję opaloną cebulę daje obłędny smak ale i listek laurowy też się znajdzie. 2. Ja zapach MD już ze 100 mtrów czuję /.... pachnie pięknie mógłbym siedzieć i z godzinę. (a w D kupiłem Zena White Heat Edition). 3. Bardzo dobra jest też żołądkowa gorzka (ale nie biała, ta tradycyjna) ze spritem i zielonym ogórkiem..... 4. Coś jeszcze ........ jak mi się przypomni to dodam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 08.01.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mam pomysł- mojemu tacie na 60 tkę z bratem na spółkę napęd elektryczny do roweru kupujemy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 08.01.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 mój już nie okrągła bo po 50 i zażyczył sobie składkę od całej rodziny na spawarkę "bawaria" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 08.01.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 cześć Lolek - rosół dla mnie musi być tłusty! nie próbowałem nigdy z opaloną cebulę, chętnie spróbuję, tylko hmmmm, tylko jak ją opalić? zapalniczką? w kominku? ja robię różne i drobiowy i wieprzowy ale ja raczej na "chudo" zawsze zbieram nadmiar tłuszczu albo ręczniczkiem do spożywki albo czekam aż się "sciągnie" i wtedy zbieram. Nie lubię smaku tłuszczu na ustach (a gorącym to się jeszcze poparzyć można). Któraś Kuleżanka pisała że Pascal smażył plastry cebuli na patelni bez tłuszczu tak żeby się zrobiły spalone może to dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 08.01.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 a właśnie miałem spytać - macie jakiś pomysł na prezent do taty na okrągłą rocznice urodzin? A jakieś zainteresowania taty? Neutralnie może byc jakiś wyapsiony album (np. motoryzacja, różnego rodzaju podróżnicze, dla grzybiarzy itp....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek7825 08.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 jak już to ten wariant podróżniczy, ale muszę to jeszcze głęboko przemyśleć....generalnie zawsze są problemy z prezentami dla niego:yes: może być też coś bardziej osobistego, można w necie zrobić kalendarz z własnymi zdjęciami, np. rodzinki czy wnuków (nawet zaznaczając rodzinne daty) np tu: http://www.fotocalendar.pl/ ceny znośne.; albo w firmach poligraficznych można zrobić koszulke z napisem super dziadek i dodać zdjęcia wnuków, lub też kupic poduszki (takie jaśki) i na białych poszewkach nadrukować zdjęcia pociech itp.... Może być np. dobry scyzoryk szwajcarski zależnie od budżetu..... Jeśli jest to typowo okrągła rocznica urodzin to ja na alledrogo kupowałem dla jubilata dyplom z okazji ukończeni .... np 60-lat. jest to drukowane na aluminium i przyklejane do drewna w fajnym pudełku. projekt można wybrać a i teksty można albo własne albo wybrać z gotowych np: http://allegro.pl/certyfikat-prezent-na-60-lat-60-tke-urodziny-60-te-i3838703097.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) nie próbowałem nigdy z opaloną cebulę, chętnie spróbuję, tylko hmmmm, tylko jak ją opalić? zapalniczką? w kominku? listka laurowego - jak już wspomniałem nigdy nie dawałem do rosołów, ale może spróbuję....lubię czasami pooeksperymentować w kuchni ze smakami (ale muszę dobry moment wybrać ) Listek laurowy, to obok pieprzu i ziela angielskiego podstawowy dla mnie składnik Cebulę opala się nabijając na widelec i trzymając nad kuchenką gazową. Ale nie mam pojęcia jak to robią przy elektrycznych kuchniach? Chyba, że ktoś ma kuchenny palnik ręczny do flambowania/karmelizowania cukru na creme brulee Natomiast nigdy nie stosowałam do rosołu wieprzowiny. Jedynie kurczaki lub wołowinę. Wywar na żeberkach wieprzowych raczej jedynie jako bazę do fasolowej/grochowej. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 09.01.2014 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Cześć i Czołem - kluski z rosołem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.01.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hejka koza - przepis z wiki: [h=2]Limonkę pokroić na 8 części. 3-4 części wrzucić do szklanki. Dodać garść liści mięty (7-8 dużych) i ugnieść wszystko razem, aż będzie wyczuwalny aromat mięty. Cukier lub syrop cukrowy dosypać po ugniataniu – rozpuści się w trakcie mieszania (w przeciwnym razie wciągnie aromat limonki). Szklankę dopełnić kruszonym lodem. Wlać 40 ml rumu, polecany biały, dopełnić wodą mocno gazowaną (unikać mineralnej o wyraźnym aromacie) i solidnie zamieszać długą łyżką lub dodać mieszadełko. Udekorować gałązką mięty i cząstką limonki. Pić przez słomkę.[/h] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkamis 09.01.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Hej!!! Czyli dalej kulinarnie no i niedzielnie kluski i rosół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.01.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Skoro dalej kulinarnie to robię dzisiaj takie mufinki na urodziny dla Sonii - poczęstujcie się (a gdzie poranna kawa?? ) : http://2.bp.blogspot.com/-zqPMESrqs3c/UWsAzplw8RI/AAAAAAAAAfk/qNOQJS6FaTc/s640/blogcz-p2.jpg a tej strony: http://my-sweet-treats.blogspot.com/2013/04/babeczki-czekoladowo-pomaranczowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 09.01.2014 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 helloł jak mufiny to ja lecę zrobić kawkę mirella czy ja dzis przed fitnesem mam zjeść obiad, bo chyba cieżko mi będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.