Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najstarsze, działające pompy ciepła

Liwko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem użytkownikiem pompy Stiebel Eltron WWK 300 Sol , która w pewnym momencie nie tyle przestała działać co zaczęła cieknąć ( a w sprawie której , parę postów wyżej wysmażono).

Trochę czuję się jak kopciuszek. bo "ni stąd ni zowąd" zjawia się serwis. Naprawdę kompetentny gość (żeby nie było dodam w mojej ocenie) . Dobiera się do pompy (rzecz ma miejsce w poniedziałek) , mówi że to chwilę potrwa bo trzeba coś zamówić , więc przyjedzie w następny poniedziałek. Po czym przyjeżdza w ....środę(dzisiaj) i ......pompa chodzi. Tyle. Jak mnie się zapytacie co poszło ? To powiem że .... jakaś pierdóła. Czy ja się musze na tym znać? Ja nawet nie chcę się na tym znać. Ale za szczelność z reguły odpowiedzialne są jakieś uszczelki czy inne przejścia przez dekiel :)

Tylko jeszcze parę słów na temat serwisu, bo ostatnio z racji budowy przewija się sporo osób (nie zawsze fachowców) i lubię obserwować czy ktoś ma pasję czy olewa , czy robi to za karę czy pracuje za pieniądze czy dla pieniędzy.Facet z serwisu to ktoś którego numer później się poleca z czystym sumieniem . Tyle.

A w ogóle najważniejsze że pompa chodzi ....chcialem dodać.

Acha, i może wygląda jak coś tam hitlera . Mi to lotto. Robi co powinna i nawet tanio :)

Witam

Jestem użytkownikiem pompy Stiebel Eltron WWK 300 Sol , która w pewnym momencie nie tyle przestała działać co zaczęła cieknąć ( a w sprawie której , parę postów wyżej wysmażono).

Trochę czuję się jak kopciuszek. bo "ni stąd ni zowąd" zjawia się serwis. Naprawdę kompetentny gość (żeby nie było dodam w mojej ocenie) . Dobiera się do pompy (rzecz ma miejsce w poniedziałek) , mówi że to chwilę potrwa bo trzeba coś zamówić , więc przyjedzie w następny poniedziałek. Po czym przyjeżdza w ....środę(dzisiaj) i ......pompa chodzi. Tyle. Jak mnie się zapytacie co poszło ? To powiem że .... jakaś pierdóła. Czy ja się musze na tym znać? Ja nawet nie chcę się na tym znać. Ale za szczelność z reguły odpowiedzialne są jakieś uszczelki czy inne przejścia przez dekiel :)

Tylko jeszcze parę słów na temat serwisu, bo ostatnio z racji budowy przewija się sporo osób (nie zawsze fachowców) i lubię obserwować czy ktoś ma pasję czy olewa , czy robi to za karę czy pracuje za pieniądze czy dla pieniędzy.Facet z serwisu to ktoś którego numer później się poleca z czystym sumieniem . Tyle.

Acha, i może wygląda jak coś tam hitlera . Mi to lotto. Robi co powinna i nawet tanio :)

No po takim poście to mpoplaw będzie niepocieszony :D

Witam

No i to jest najważniejsze że użytkownik jest zadowolony. A że serwis się zjawia niespodziewanie? to jest tylko motto do kolejnego wątku. Tak nie zareaguje producent z Chin, gdzie małe raczki składają kolejny milion badziewia, żywcem zerżnięty z oryginału, tyle że COP będzie gorsze od Hibernatusa. Poważny producent dba o wizerunek i jesli tylko może pokazać użytkownikowi, że dobrze wybrał to tak właśnie robi.:wiggle:

Dlaczego ? bo to daje satysfakcję.

Pozdrawiam

Szef serwisu Stiebel Eltron

wszystko fajnie cacy i w ogóle, tyle że posty panów noname2 i trickle_38 wygladaja mi na reklame....

tym bardziej się w tym utwierdzam, że pierwszy z nich popełnił 12 postów, a drugi całe 5.....

A tym dziwniejsza sprawa, że osoba wiarygodna na forum - mpoplaw - jakoś się łaski serwisu nie doczekał i musiał zapłacić komuś, kto potrafił (albo chciał) więcej niż sam SERWIS, który się tak tutaj reklamuje ze swoją dobrodusznością...

• 1 month później...

Spisek żarówkowy - nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności

Normalnie chamstwo!!! Ciekawe, czy któryś producent PC przypadkiem na to nie wpadł? Że 20lat temu robiono praktycznie wieczne urządzenia, to teraz nie ma żadnej gwarancji, że nas ktoś odgórnie robi w jajo i "kradnie nasze pieniądze". Człowiek wydaje ciężko zarobione polskie dolary myśląc, że produkt mu posłuży, a tak naprawdę za chwilę za ten produkt zapłaci ponownie...

Pozdrawiam

Spisek żarówkowy - nieznana historia zaplanowanej nieprzydatności

Normalnie chamstwo!!! Ciekawe, czy któryś producent PC przypadkiem na to nie wpadł? Że 20lat temu robiono praktycznie wieczne urządzenia, to teraz nie ma żadnej gwarancji, że nas ktoś odgórnie robi w jajo i "kradnie nasze pieniądze". Człowiek wydaje ciężko zarobione polskie dolary myśląc, że produkt mu posłuży, a tak naprawdę za chwilę za ten produkt zapłaci ponownie...

Pozdrawiam

Szybko sprzedaj samochód, rower, pralkę i TV. Najlepiej pozbądź się wszystkiego, łącznie z ciuchami i butami. Nawet szczoteczki do zębów mogą być wmieszane w ten spisek, pozbądź się ich. Kompa z którego klikasz już dawno powinieneś sprzedać.

Ale...

Kup szpadel (może wytrzyma zanim się rozleci) i wykop duży dół. Następnie nazbieraj gałęzi i nimi ten dół przykryj. Domem tego nazwać nie można ale będziesz pewien na 100% że nikt cię nie wkręca :yes:

Witam.

Spisek nie spisek, ale nie ma takie rzeczy która się nie psuje... No mam wiertarkę starą jak świat która waży z 10 kilo i nie moge jej zajechać, a 3-letnia hilti już 2 razy była na gwarancji w serwisie :(

Czy to groszkowiec czy PC, to są rzeczy martwe, mają swoją złośliwość i czasami lubią się psuć, a pomijając już to, to i tak jedno i drugie trzeba serwisować (przynajmniej przez okres gwarancji ;) )

Pozdrawiam.

Oby PC wam się nie psuły, bo w tym przypadku spisek może mocno zaboleć

teraz jeszcze za wcześnie ...

zaczną padać jak będą miały 10-15 lat

jak udamy się do serwisu to dowiemy się że tego modelu już dawno nie produkują i brak części zamiennych...

ale na pewno zaproponują nam zamiennie najnowszy model po okazyjnej cenie...;)

teraz jeszcze za wcześnie ...

zaczną padać jak będą miały 10-15 lat

jak udamy się do serwisu to dowiemy się że tego modelu już dawno nie produkują i brak części zamiennych...

ale na pewno zaproponują nam zamiennie najnowszy model po okazyjnej cenie...;)

Dlatego warto zbierać nawet uszkodzone elementy i je naprawiać :)

Za 15 lat będą bezcenne ;)

Automatyka? Wszystkie elementy w mojej PC (które mogą się popsuć) oprócz sprężarki i sterownika są ogólne dostępne i nie są to podzespoły produkowane bezpośrednio pod PC.

tu i teraz...

ciekawe jak będzie za tych 10-15 lat

okaże się że mamy sprężarkę ale ma przyłącza inne średnicy...

moduł sterujący niby ten sam ale inne wtyczki i kolory kabli ...

itd ...