Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dzienny z jasnymi meblami.

staś100

Recommended Posts

Czy możecie pokazać pokoje dzienne, w których są jasne meble? W salonach meblowych króluje obecnie wenge, śliwa- te kolory mi nie odpowiadają. Do swojedo pokoju chciałbym kupić meble jasne np w jasny dąb lub coś podobnego-chodzi mi konkretnie o witrynę, szafkę rtv,komodę,stolik kawowy,stół,krzesła.Gdyby ktoś miał u siebie coś innego niż wenge chętnie zobaczę zdjęcia.

meble w kolorze wenge są bardziej eleganckie , ale jasne mniej pracochłonne. Przynajmniej nie trzeba latać i wciąz wycierać kurzy.

W jednym z pokoi mamy czarne meble i żona ma ich serdecznie dość-ciągle są brudne widać najdrobniejszy pył. Chce teraz meble jasne-są lepsze w utrzymaniu czystości. Boję się jednak czy przy białych ścianach i panelach o kolorze dąb meble jasne nie zleją się z otoczeniem. Ale samopoczucie i zadowolenie żony najważniejsze, więc raczej będą meble jasne.

Dzięki renex za zdjęcia, bardzo fajny pokój, meble ładnie wyglądają, kompozycje z kwiatów piękne(to twoje dzieło?),firanka wpadła w oko żonie(możesz zdradzić gdzie ją kupiłaś),stół i krzesła idealnie pasują do mebli, czy są z tej samej serii co meble?

dla staś 100

Całość mebli to Klose kolekcja Lanao, stół też ( polecam- ma super system do rozsuwania lekko , moi znajomi mając z innych firm i widząc ja sie rozsuwasz nas też byli zachwyceni ). Przyznam że zamawiałam te meble w ciemno nie widząc na żywo jak będą wygladały w jasnym kolorze ( w sklepach są wystawy tylko ciemne ) , dzwoniłam nawet do fabryki z prośba o chociaż zdjęcie i też byli zaskoczeni. Prawie nikt nie zamawia jasnych. Krzesła mam z Bydgoskiej Fabryki Mebli ( też polecam solidnie zrobione - 4 lata użytkowania i są jak nowe , nic sie nie rozeschło). Przyznam że Klose ma lepiej profilowane krzesła , ale niestety dużo droższe . Nie widać róznic kolorystycznych też o wybarwiniu buk.

Jak widze teraz moda trochę przechodzi i już widać zainteresowanie jasnymi.

KURZY WOGÓLE NIE WIDAĆ .

Firanka. To mój własny pomysł co do uszycia . Jest z domieszką lnu i z haftem na dole. A kupiłam ja w moim miejscu zamieszkania.

Wstawiłabym zdjęcie dla innych , ale nie wiem jak to sie robi :( :(

Jak widze teraz moda trochę przechodzi i już widać zainteresowanie jasnymi.

KURZY WOGÓLE NIE WIDAĆ .

Hehe, jakoś nie widzę sytuacji, żeby ktoś wybrał ciemne meble, bo są modne. Czy decydującym argumentem nie powinno być to, że kolorystycznie pasują do wnętrza, innych sprzętów, ścian, podłóg etc.? Zgodzę się, że nie za bardzo kurzu, bo mam jasne meble w dwóch pokojach i kuchni, co niestety nie oznacza, że kurz na nich magicznie nie osiada ;)

• 3 months później...

Joliska, dziekuję - jednak wiekszość tych producentów znałam, meble.pl tez przegladałam wielokrotnie (znalazłam tam swietne krzesła iwony kosickiej - z drewna, także w jasnych wybarwieniach - moze komus się przyda:yes:)

I ciągle nic. Albo jakieś okropne laminaty, albo forma udziwniona, albo ciemne. :sick:

Pewnie przyjdzie mi złozyć gdzieś indywidualne zamówienie ( manufaktura drewna? ). Jednak wolałabym kupic gotowe i wcześniej zobaczyć je na żywo.

A może jeszcze ktoś podesle coś ciekawego - meble jasne, z naturalnych surowców, bardzo proste i nowoczesne??!!!

Edytowane przez martahp

Marto,

producenci, których wymieniłam robią meble w naturalnej okleinie, nie w laminacie :) Lite drewno, w jasnym wybarwieniu i nowoczesnej formie - to raczej niewykonalne... No, chyba że sosna, a na to bym się nigdy nie zdecydowała.