duss 12.03.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) W najblizszym tygodniu finalizuje zakup i grodzimy dzialke:lol2: szerokosc 30m, dlugosc 100m - taki prostokacik https://picasaweb.google.com/113933573277121032119/Dzialka?authuser=0&feat=directlink Projekty, ktore wchodza w gre to: 001 - avalon http://projekty.lipinscy.pl/Avalon/ 002 - doskonaly 2 http://domyzwizja.pl/projekty/doskonaly2/karta_kat.pdf 003 - ew. cos specjalnie pod Nas. Wstepnie dom bedzie z Silikatow + 20cm styropianu, Pc + rekuperator, dach najprawdopodobniej z blachy, do tego troche elektronik do srodka - (takie moje "zboczenie zawodowe") Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez duss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 22.10.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Po dlugich bojach i rozmysleniach mam jedna z koncowych koncepcji naszego domu Prosze o ew. sugestie pozytywne i te negatywne - jeszcze mam mozliwosc "poprawienia" projektu - na pewno bede dom lekko powiekszal tak aby dojsc pod 180-190 m2. http://images41.fotosik.pl/1134/f4ad6bbe5c38472a.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f4ad6bbe5c38472a.html http://images41.fotosik.pl/1134/0943503aefc8b746.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0943503aefc8b746.html Dom chcialbym wybudowac z silki 24 cm + 25-30 cm styropianu, Ogrzewanie planuje zrobic w oparciu o pompe ciepla (kolektor poziomy bo mam gline i skale na 4m;) + 100% podlogowki +kominek z plaszczem, do tego rekuperator. moja czysta kotlownie planuje zrobic w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mówiąc szczerze - jak na projekt indywidualny o takiej powierzchni to mało wygodny. Garaże daleko od wejścia do domu (zmokniesz w czasie deszczu). Wiatrołap mały bez garderoby, tylko szafa. Aby wprowadzić gości na salony trzeba przejść koło kibelka i kuchni.Jedna łazienka na tyle sypialni. A był potencjał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 22.10.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Garaze mam z lewej bo tam sie musze nawiazac do bryly istniejacego domu ( jesli nie to musze odstapic 8m !!!;( - - wiatrolap ma 4 m2 to srednio czy malo? - w domu mam jeszcze 2 garderoby o lacznej powierzchni 13m2.- faktycznie garaz jest srednio fajnie ulokowany....... prosze o dalze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 14.03.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 nooo dobra - nowelizuje wpisy w moim dzienniczku: - po dlugich poprawkach zamieszczam ponizej ostateczny projekt - projekt do UM juz poszedl wiec jeszcze tylko z 60 dni czekania - dzis dostalem pierwsza wycene za stan "surowo-zamkniety" (plyya,sciany,dach na gotowo + okna dachowe) - i tu juz mi nie jest do smiechu ;(((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 27.05.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Noooo i powracam do wpisow w moim "dzinniczku".... W szybkim skrócie: - przez majówkę zamontowano mi 250 mb ogrodzenia , - 15.05.2012 wbiliśmy pierwszą łopatę - 27.05.2012 - na obecna chwilę szalunki już gotowe i czekają na chudziaka, a oto kawałem obrazu z kamerki ip z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 15.06.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 No to aktualizuje obecny stan mojej budowy - foto z dzisiaj (kamerka internetowa Mam nadzieje,ze jak wroce do PL po 18.06.2012 bo bedzie juz wszsttko zasypane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 29.06.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Nooo i prosze - moje mury sie pna do gory ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 14.08.2012 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ojjjj..... troche sie zapuscilem z dzienniczkiem ..... mamy juz sierpien a tu ostatni wpis z konca czerwca ;D Dzis zalalem plyte 1 pietra .... o czywiscie sie nie obeszlo bez "niespodzianek", tzn jak zalewalem parter to beton mi popekal jeszcze w ten sam dzien....(najprawdopodobniej betorniarnia zrobila gorsza mieszanke z jakimis pylami ), a dzisiaj jak ich postraszylem, ze chce certyfikat i wogole.... to i beton inny i cena niestety tez ;( - ale trudno. Drewno na wiezbe juz schnie na budowie.....wiec teraz tylko czekamy na sciany pietra, wieniec i jedziemy z koksem ;D W ostatnim czasie zalaczalem myslec nad projektantem wnetrz itd, jak wstepnie zalaczem sobie projektowac elektryke i instalacje inteligentnego budynku to normalnie glowa mnie boli od $ i wizjii, ktore bede chcial wprowadzic w zycie... ehhhh. OKNA: mam oferte z kilku firm, oczywiscie wszsytkie 3szybowe z dobrym U, ceny od 55do29 tysiow - to normalnie jakas masakra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 14.09.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) noooo to jedziemy do gory z tym naszym "blokiem".... Nad czym pracujemy teraz?.....: - sciany pietra juz prawie gotowe, - dach sie robi , A my dumamy nad pokryciem: 0- Dachówka Creaton Domino... cena ok ~ ????? 1- plytki włóknowo-cementowe [ATTACH=CONFIG]136619[/ATTACH] cena ok 57zl netto m2 2- blacha na rabek rukki classic pural mat[ATTACH=CONFIG]136622[/ATTACH] <47 zl netto m2 Okna.... chyba wezmiemy z firmy Yest - Łazy (veka)....3 szybowe z dobrym U - jeszcze tylko $ musimy sie dogadac.... Kominek : chyba bedzie ten z obudowa szamotowa i za miesiąc jedziemy z babelkami, wod-kan, Foto z stanu obecnego jutro ;D [ATTACH=CONFIG]137116[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]137117[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]137118[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]137119[/ATTACH] Edytowane 17 Września 2012 przez duss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 20.10.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 No to mała aktualizacja stanu budowy: - okna dachowe fakro FTT-U6 - zamontowano;) - czarne rynny Lindab zamontowano, - płyty OSB juz na calosci zamontowano, dzis budowlancy zaczeli ukladac Montane w scalaplastic, - osprzet do piorunochronu zakupiono;) - wiata sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 01.12.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 No to kolejna aktualizacja...........stan na dzien dzisiejszy.... Teraz czekamy na zime - a w jej czasie wod-kan,CO? Kabelki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 23.12.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Teoretycznie powinien byc juz koniec budowy. Jak tam sytuacja wyglada na dzis? Zapowiadala sie fajna stodola z ciekawymi rozwiazaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 24.12.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 No to kolejna aktualizacja...........stan na dzien dzisiejszy.... [ATTACH=CONFIG]151757[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]151758[/ATTACH] Dom jest "big" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 24.12.2013 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 No dobra - dom juz jest na "koncowce"....ja TEŻ ;( - budrzet przekroczylem znaaacznie... ale juz widac koniec .. Dom zaizolowalem 20cm grafitel 0,031 + cieple drzwi/brama, - narazie zagruntowalem podkladem (kolory i elewacja moze w 2014r, Wewnatrz podlogi,glazura,ceramika: prawie gotowe, koncza sie gladzie na pietrze. Obecnie zaczynam malowanie dolu. Z takich istotnych zmian to kotlownia jest na piec........elektryczny . Piec mnie kosztowal 2500zł ,a PC + odwierty u mnie to ok 70k na ktore mnie na dzis nie stac ;( ALE narazie jestem zadowolony bo jak nagrzeje w weekend prze 24h to cieplo jest przez tydzien ;P. Rury pod rekuperacje gotowe, moze w lutym bedzie centralka. Podjazd zrobiony (jak chce sie fajny podjazd to $ sa masakryczne ;(, ogrodzenie po wielkich bojach juz jest, teraz siatka i brama i bedzie git. fotki - wieczorem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 26.12.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 To poprosze te obiecane fotki Zdradzisz ile wyszedl Cie 1 m2 domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 27.12.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Ile wyszło za m2- niechce nawet liczyc Fotki w zalaczeniu...nooo i jeszzce zainwestowalem w piane, a nie w welne. (na strychu mam 30cm , a w pokojach na skosach mam 25-30cm). , - moja instalacja elektryczna Edytowane 27 Grudnia 2013 przez duss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts