Kasia_1982 14.03.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Czy w Waszych "blokowych" łazienkach zabudowujecie piecyki gazowe?Jesli tak, mozna prosic o zdjecia takich rozwiazan? Czy to jest wogole bezpieczne? Spotkalam sie z opinia,ze nie i ze lepiej zostawic go "na wierzchu" niz chowac w jakiejs szafce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Kasiu,poczytaj może doniesienia o śmierci w wannie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ja mam takowy piecyk i uważam straszenie śmiercią we wannie za głupie sianie paniki.Czad (tlenek węgla) nie powstaje niczego - ludzie trują się na własne życzenie - zatykając na zimę wentylacje grawitacyjną w łazience i nie montując mikrowentylacji w oknach. Głupota + brak znajomości fizyki zwykle bywają śmiertelne, niezależnie od stosowanego urządzenia. Mój piecyk wisi na ścianie i nie jest niczym osłonięty. Kafelki są białe, piecyk tez, wtapia się w tło. Jakakolwiek obudowa w tak małym pomieszczeniu, jakim jest moja łazienka, dawałaby przytłaczające wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Elfir,kilkanaście dni temu na forum był opisywany taki wypadek; o kilkunastu innych grzmiały media - dla mnie to nie jest sianie paniki tylko zwrócenie ludziom uwagi na to, co sobie mogą zafundować. Owszem, wentylacja to podstawa, ale jak ją można zagwarantować, obudowując piecyk?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.03.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Aby było bezpiecznie to musi być całkiem spory nawiew i dobra wentylacja. Przy zachowaniu dopływu powietrza do urządzenia mozna je zabudować, odpływ do kratki wentylacyjnej równiez musi być możliwy. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 W ten sam sposób, gdy w kotłowni nie ma sprawnej wentylacji, przy piecu na gaz, powstaje tlenek węgla. Ale czy to powód dla którego należałoby rezygnować z pieców gazowych w ogrzewaniu domów? Piece gazowe kondensacyjne (ja mam jeszcze tradycyjny, stary model), w ogóle nie pobierają powietrza z pomieszczenia do spalania gazu. Wiec nie ma żadnego problemu z czadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroslawD 14.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Czy w Waszych "blokowych" łazienkach zabudowujecie piecyki gazowe?Jesli tak, mozna prosic o zdjecia takich rozwiazan? Czy to jest wogole bezpieczne? Spotkalam sie z opinia,ze nie i ze lepiej zostawic go "na wierzchu" niz chowac w jakiejs szafce :/ Pomijając już samą wentylację czy taki piecyk nic się nie nagrzewa, obudowany chyba jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.03.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Aby było bezpiecznie to musi być całkiem spory nawiew i dobra wentylacja. Przy zachowaniu dopływu powietrza do urządzenia mozna je zabudować, odpływ do kratki wentylacyjnej równiez musi być możliwy. pozdr adam Mówimy oczywiście o tych nowoczesnych piecykach, nie starych "ze świeczką" Z takimi argumentami jak powyżej spotkałam się wsród wykonawców, stąd moje pytanie właśnie bo sama się nie znam,a mam czujnik gazu w łazience-na wszelki wypadek... i mam świadomość zagrożenia bo słyszę co się dzieje dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cameron81 14.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja mam zabudowany, od frontu będą drzwiczki classena ażurowe, tak aby była wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 14.03.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 czy mozna prosic o zdjecie jak to wyglada? albo zdjecie tych drzwiczek? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cameron81 14.03.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zdjęcia zamieszczę wkrótce, bo fronty nie zamontowane. Wygooglaj fronty meblowe classen. Piec mamy w łazience, zabudowany płytami kg i na to płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cameron81 17.03.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Na razie mam tylko takie zdjęcie bez zamontowanych frontów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 17.03.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 ok dzięki widze KOŁO DOMINO ? U mnie też będzie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts