Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z sąsiadem

zetton

Recommended Posts

Witajcie kochani. Mam mały problem z sąsiadem. Otóz mieszkamy naprzeciwko siebie. Na chwilę obecną w okolicy nikt inny nie mieszka. Wszystko było do tej pory ok odkąd sąsiad mój w swoim warsztacie zaczął produkować łódki, kajaki itp. W zimę jeszcze jak nie otwiera swojego garażu to tak dużego smrodu nie ma ale jak już przychodzi wiosna i lato to nie można tego znieść!Smórd jest okropny zwłaszcza jak w kierunku naszego domu wieje wiatr. Rozmawiałem z sąsiadem by wogóle zabrał to z tej działki i przeniósł produkcję poza miasto powiedział że tego nie zrobi bo wiecie wynajć halę itp. kosztuje a na własnym podwórku nie trzeba za wynajem hali płacić. Powiedzcie mi gdzie i do kogo się zwórcić by szybko załatwić ten temat bo myślę że coś takiego jest po prostu niedopuszczalne. NIe wiem Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, wydział ochrony środowiska , straż pożarna? bardzo proszę o informację tylko od ludzi biegłych w temacie i nie pisanie przez ludzi po to by tylko pisać. Dziękuję i pozdrawiam.

• 1 year później...

dlaczego nie zgłosiliście tego tematu do moderacji, żeby przenieść?

Zetton - jedyne co ci pozostaje to sprawdzenie, czy wolno w Twojej okolicy prowadzić działalność gospodarczą na działkach budowlanych. Jeśli nie, to zgłoś kolesia do NB.

Straż pożarna będzie miała to w czterech literach, wydział ochrony środowiska nie sprawdza intensywności zapachu, ponieważ w polskim prawie brak norm zapachowych.