Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zgłosiłem to do Redakcji.Ty wymagasz leczenia z całym szacunkiem wiek ci to zapewnia.Temat zamknięty nie chcę mieć z tobą nic wspólnego .....to postępuje ,a ja myślałem głupi ,że się zatrzymało.EOT i do ignorowanych.Tak będzie lepiej i dla mnie i dla ciebie.

Nie obawiam się.

Różnimy się. U mnie ZERO, zero, zero, zero banów w historii, a u ciebie?

Po prostu nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia, nie wprowadzaj zamętu, nie szukaj guza na forum i podbudowywania ego.

Chcesz podyskutować na ten temat? Zakładamy nowy wątek?

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie obawiam się.

Różnimy się. U mnie ZERO, zero, zero, zero banów w historii, a u ciebie?

Po prostu nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia, nie wprowadzaj zamętu, nie szukaj guza na forum i podbudowywania ego.

Chcesz podyskutować na ten temat? Zakładamy nowy wątek?

Witam.

Człowieku EOT to EOT.Zacznij terapię już teraz.Time cię do tego obliguje.EOT.:mad::mad::mad:

Witam.

Uzasadnij to.

OZC na to odpowie, ale nie jest tak ze nie mozna, ze nie powinno, tylko po prostu lepsze efekty daje prawidłowe zaizolowanie stropu pod strychem niz ocieplenie dachu i słabe ocieplenie stropu. Jezeli chcemy miec troche wyzszą temperature na strychu to go izolujemy, ale zawsze najwazniejsza jest izolacja pomieszczen grzanych.

OZC na to odpowie, ale nie jest tak ze nie mozna, ze nie powinno, tylko po prostu lepsze efekty daje prawidłowe zaizolowanie stropu pod strychem niz ocieplenie dachu i słabe ocieplenie stropu. Jezeli chcemy miec troche wyzszą temperature na strychu to go izolujemy, ale zawsze najwazniejsza jest izolacja pomieszczen grzanych.

Witam.

Więc powiedz mi i innym ku potomności, co popsuje w takim razie zaizolowanie strychu-stryszku miedzy krokwiami.Tylko tyle ,że będzie na nim gorąco.Kuźwa pisałem o tych moich kominkach,termostatach kuźwa jego mość.Czy dodatkowa izolacja będzie dociepleniem miedzy krokwiami w domu parterowym kuźwa jego mość czy to będzie bezpotrzebne wkładanie kasy.??? Powiedz przynajmniej Ty ,że zrozumiałeś co chce gawiedzi przekazać.

Gość Arturo72
Witam.

Uzasadnij to.

Ponieważ jest to poddasze nie użytkowe i izolujac dach nie ma celu ani sensu ani celu ekonomicznego ponieważ nikt w takim pomieszczeniu nie przebywa.

Dlatego należy się skupić żeby z parteru straty ciepła do tegoż pomieszczenia gdzie nikt nie przebywa były jak najmniejsze.

Gość Arturo72
Witam.

Więc powiedz mi i innym ku potomności, co popsuje w takim razie zaizolowanie strychu-stryszku miedzy krokwiami.Tylko tyle ,że będzie na nim gorąco.Kuźwa pisałem o tych moich kominkach,termostatach kuźwa jego mość.Czy dodatkowa izolacja będzie dociepleniem miedzy krokwiami w domu parterowym kuźwa jego mość czy to będzie bezpotrzebne wkładanie kasy.??? Powiedz przynajmniej Ty ,że zrozumiałeś co chce gawiedzi przekazać.

Nic nie popsujesz,wydasz po prostu więcej kasy na izolacje i na ogrzewanie bo przy mniejszej izolacji w stropie za to z izolacją połaci dachu stratami ciepła Z parteru będziesz grzal dodatkową kubature na poddaszu nie użytkowym. Czyli mniejsze rachunki za ogrzewanie będą w przypadku izolacji tylko stropu sumą grubości izolacji stropu+dachu i będzie taniej też w inwestycji.

Nic nie popsujesz,wydasz po prostu więcej kasy na izolacje i na ogrzewanie bo przy mniejszej izolacji w stropie za to z izolacją połaci dachu stratami ciepła Z parteru będziesz grzal dodatkową kubature na poddaszu nie użytkowym. Czyli mniejsze rachunki za ogrzewanie będą w przypadku izolacji tylko stropu sumą grubości izolacji stropu+dachu i będzie taniej też w inwestycji.

Witam.

Artur czy ja gdzieś pisałem o zmniejszeniu izolacji kosztem ocieplenia stryszku-strychu??? Wskaż mi to .Kuźwa docieplenie stropu w domu parterowym to standard w docieplaniu a, w domu z poddaszem użytkowym to to samo.Masz nad stropem w domu parterowym strych.Ty go nie ocieplasz.Więc zapytałem czy błędem jest jak u mnie docieplenie go z uwzględnieniem kominków i termostatów kuźwa jego moc.

Ciekawe kto to napisał.

Witam.

komu Ty to tłumaczysz.Jak czytam te jego pomysły i doradzanie to krew mnie zalewa.

Jakiej wełny ? Przecież w parterówce dachu nie ociepla się.

Za cytuję bo głupoty tu na lekarstwo.Dachu w parterówce nie ociepla się.Skąd on to bierze.

c.b.d.o.

Witam.

Wybacz nie ciebie pytałem.

Wybaczam

Witam.

Zadales pytanie cytujac wypowiedz w ktorej jest odpowiedz na Twoje pytanie :D Niezle

Ocieplenie dachu w nieogrzewanym poddaszu nieuzytkowym jest ekonomicznie nieuzasadnione. Mowiac prostym jezykiem na chuj wydawac na to kase skoro to nic nie da?

Edytowane przez Busters

Wybaczam

Zadales pytanie cytujac wypowiedz w ktorej jest odpowiedz na Twoje pytanie :D Niezle

Ocieplenie dachu w nieogrzewanym poddaszu nieuzytkowym jest ekonomicznie nieuzasadnione. Mowiac prostym jezykiem na chuj wydawac na to kase skoro to nic nie da?

Nie licz na to że zrozumie.

Trzeba używać jeszcze prostszego języka. Wówczas jest nadzieja, ale tylko nadzieja.

Wybaczam

Witam .

Taką polemikę lubię choć nie od ciebie odpowiedzi się spodziewam.To po chuj jeśli już używasz takich frazesów .Zapytałem wyżej straciłem czy zyskałem.Pokusisz się o stwierdzenie???

Wybaczam

Witam.

Pisałem o parterowym ociepleniu strychu w porównaniu do mego poddasza.PARTEROWEGO.!!!!!!!!!!!!!!. Nie słuchaj gazownika bo jak widzisz on tylko z racji wieku ma skłonność do agresji.

Gość Arturo72
Witam.

Artur czy ja gdzieś pisałem o zmniejszeniu izolacji kosztem ocieplenia stryszku-strychu???

To na cyferkach,w stropie jest 20cm i w połaci jest 20cm i wtedy będziesz płacił więcej za ogrzewanie niż gdyby 40cm byłoby w stropie,jarzysz ?

Gdybyś chciał dodać do tych 40cm w stropie jeszcze 10cm między krokwie to wiecej będziesz płacił za ogrzewanie jak gdyby na stropie lezało 50cm.

Tam gdzie nikt nie przebywa nie ma sensu tego pomieszczenia izolowac,mija się to z celem.

Witam .

Taką polemikę lubię choć nie od ciebie odpowiedzi się spodziewam.To po chuj jeśli już używasz takich frazesów .Zapytałem wyżej straciłem czy zyskałem.Pokusisz się o stwierdzenie???

Dobrze ze pytasz od tego jest forum. Chodzi mi jedynie o to, ze odpowiedz juz miales duzo wczesniej, bo przedmowcy zrozumieli Twoje pytanie i odpowiedzieli na nie, dodatkowo dodajac, ze ocieplenie samego stropu jest korzystniejsze finansowo.

To na cyferkach,w stropie jest 20cm i w połaci jest 20cm i wtedy będziesz płacił więcej za ogrzewanie niż gdyby 40cm byłoby w stropie,jarzysz ?

Gdybyś chciał dodać do tych 40cm w stropie jeszcze 10cm między krokwie to wiecej będziesz płacił za ogrzewanie jak gdyby na stropie lezało 50cm.

Tam gdzie nikt nie przebywa nie ma sensu tego pomieszczenia izolowac,mija się to z celem.

Jemu chodzi o to, ze ma juz na stropie 40cm i czy jesli doda dodatkowe 10cm miedzy krokwie to czy cos to da, on sie o to rzuca od 10ostatnich postow :D

e: Napisze to jeszcze innymi slowami - Ma wybudowany i ocieplony budynek w ktorym mieszka, ma 40cm w stropie i placi 2000zl za ogrzewanie. Czy jesli doda do tego co ma dodatkowe 10cm w dachu to czy mu spadnie rachunek z tych 2000zl.

Edytowane przez Busters

Zaczynamy dyskusję co NS miał na myśli. ;)

Ja obstaję, na podstawie cyt. w poście #2062, że zanegował sens ocieplenia na stropie poddasza nieużytkowego w domu parterowym.

Nawiasem mówiąc, nie ma żadnej różnicy pomiędzy poddaszem nieużytkowym w domu parterowym, a w domu piętrowym. Oczywiście poza powierzchnią.

Witam.

Artur nie chcę być potworem.Mam docieplony stryszek na poddaszem użytkowym.Strop jest ocieplony watą i odeskowany co pisałem wcześniej.Kurw...........a czy to źle czy dobrze i nie mów mi ,że straciłem kasę.Źle czy dobrze by potomni na FM to wiedzieli.

Zaczynamy dyskusję co NS miał na myśli. ;)

Ja obstaję, na podstawie cyt. w poście #2062, że zanegował sens ocieplenia na stropie poddasza nieużytkowego w domu parterowym.

Nawiasem mówiąc, nie ma żadnej różnicy pomiędzy poddaszem nieużytkowym w domu parterowym, a w domu piętrowym. Oczywiście poza powierzchnią.

Witam

Ty nie obstawiaj ty idź stąd bo wprowadzasz zamęt niemerytorycznymi wpisami EOT dziadku.