Gryl 25.03.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 kajmanxxlZobacz na link w moim poście wyżej, domy budowane modułowo a nie bezpośrednio na działce są o wiele tańsze. W tym tkwi oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtomasz 25.03.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Witam,ja znalazłem niedużą firmę na Lubelszczyźnie. Robią domy w starym ciesielskim stylu. Bale są łączone w ten sposób że nie ma możliwości nieszczelności również na rogach. Nie walą budów maszynowo, przykładają się do tego co robią. Kilka ich budów można obejrzeć na roztoczu. Mogę ich polecić z czystym sumieniem. No i co najważniejsze są niedrodzy. http://www.extra-domy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 26.03.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tak. Dwa posty i oba dziwnym trafem na temat tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 26.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Tak. Dwa posty i oba dziwnym trafem na temat tej firmy. No i dziwnym trafem są z tej samej miejscowości ... hehe firma Tomasz a nic uzytkwonika gtomasz :bash::bash::bash: Dobrych firm nie trzeba reklamować samemu. Reklamują tylko desperaci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 26.03.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Reklamować trzeba, ale marketing szeptany jak sama nazwa sugeruje polega na niepostrzeżonym przemycaniu reklamy w treści, a nie wyskakiwaniem w przebraniu inwestora ale z logo naklejonym na czole Schodzimy z tematu, nie rozstrząsajmy bo się zrobi offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 26.03.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Robią domy w starym ciesielskim stylu. Bale są łączone w ten sposób że nie ma możliwości nieszczelności również na rogach. oj cuda na patyku ... Folia Über ales Po za tym budowanie takich prymitywnych chat mija się z celem . Gdy można zrobić taki dom bez straty na wyglądzie domu z bala tylko trzeba wiedzieć jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita_d 27.03.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Wy chyba chcecie wziąć drewno z tartaku i sami je pozbijać wg jakiegoś projektu lub nie... Mam projekt na 107m2 powierzchni użytkowej. Wysłałam zapytania o wycenę domu do ponad 10 firm które budują domy szkieletowe w różnym zakresie (sam szkielet z ociepleniem lub też z instalacjami). Często za stan otwarty trzeba zapłacić 220tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 27.03.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Często za stan otwarty trzeba zapłacić 220tyś. ile ? Dla tego trzeba robić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 27.03.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Mam projekt na 107m2 powierzchni użytkowej. (...) Często za stan otwarty trzeba zapłacić 220tyś. Anito, za tyle to firmy które ja znalazłem postawią ten dom prawdopodobnie w stanie developerskim. Moje wyceny na dom 135m za postawienie samego szkieletu mam od 55 do 70 tys. SSZ prawdopodobnie by kosztował jakieś max 150 tys. Z materiałem. Coś kiepsko szukasz. Mój projekt to Z14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amberus 29.03.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ceny często są na wyrost, zapewne juz pisałem , znajomy znalazł firmę która wzięła za stan surowy otwarty ze złożeniem 100 m. domu tylko 26 tys.zł. Dom jest parterowy z użytkowym poddaszem. W tym konserwacja. Całość była w dużych gotowych elementach, skręcanie trwało chyba 2 dni. Czyli można znależć tanio. Duże firmy maja inne koszty i za pewne mniejsze inne i z tąt te rozbieżności. Dodatkowo aby bylo taniej część prac mozna wykonać samemu. Nie raz w rodzinie mamy hydraulika czy elektryka który zrobi to taniej i w ten sposób można wygospodarować oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinab-r 29.03.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witajcie:)potrzebuję Waszej pomocy w określeniu kosztów budowy domu wg projektu zx35 (http://z500.pl/projekt/Zx35.html). Interesuje mnie opcja bez pracy własnej, przynajmniej na etapie budowy do stanu deweloperskiego, nie mamy również dostępu do żadnych tańszych materiałów.Z głównych zmian w projekcie wpływających (negatywnie) na koszty to budowa na płycie fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 30.03.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 "za pewne", "z tąt " (!!!) Cena którą podałeś jest już przesadnie niska, ale tak jak piszesz, można zaoszczędzić na wiele sposobów i to nie musi oznaczać słabego metariału. A jaka to firma, możesz powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amberus 30.03.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Mogę powiedzieć, Tar - Drew , Ostrowite w Kujawsko - Pomorskim. Z tego co się dowiedziałem to budują nawet pod klucz. Zapewniają transport. Więcej szczegółów to bezpośrednio w firmie. Mogę się w razie potrzeby dowiedzieć o tel do tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 30.03.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 zawsze bawi mnie stwierdzenie zapewniają transport czyli co za darmo przywożą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amberus 30.03.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Zapewne za darmo nie przewożą. Tym kolega sie nie chwalił, czyli zapewnili transport a on zapłacił za dowóz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 30.03.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Zajmuję się budową domów drewnianych i z całą pewnością stwierdzam, że z ćwierć bańki nie dasz rady. W tej cenie są;prace ziemne i fundamenty, instalacje wod.kan., instalacje elektryczne, materiały, drewno, robocizna, stolarka, ocieplenie, dach i cała reszta. Jak dołożysz niecałą stówę, będziesz miał wymarzony domek. Tnąc koszty, oszczędzając na jakości i profesjonalistach nie dość, że nie będziesz zadowolony to koszt poprawek i innych niuansów będzie podobny do tego jaki poniesiesz robiąc dom z profesjonalistami.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.03.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Tnąc koszty, oszczędzając na jakości i profesjonalistach nie dość, że nie będziesz zadowolony to koszt poprawek i innych niuansów będzie podobny do tego jaki poniesiesz robiąc dom z profesjonalistami.pzdr To prawda jest ... znam taki przykład dość dobrze na wylot. Nikt nie raczył patrzeć do projektu instalacji np C.O i potem 2x tyle rur poszło Zbrojenie płyty tak że po rozszalowaniu ugięcie spore i kucie i znowu zbrojenie .. Ja się zabieram za budowę sam bo mój system jest specyficzny dwa wiem czego chce ... a tego dostać nie mogę od lokalnych "wykonawców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 30.03.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 bo się nie szuka lokalnych wykonawców...tylko fachowców a fachowcy są mobilni w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 31.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 tak Ja zrozumiałem, że to 18 to będzie dodatkowo oprócz 15 w konstrukcji. Źle zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frank_gr 31.03.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 No to nie p......l i pomyśl logicznie, pomyśl realnie ! sam sobie odp. na pytanie ! pod klucz nie masz szansz ,,, deweloperski jak najbardziej w Kanadyjczyku. przeciaz jestem juz u celu materialy kupione i oprocz hydro i elektryki zrobilem prawie wszystko sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts