basia z b. 17.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Zawsze najprostsze domy są najładniejsze i najtańsze w budowie. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez joliska Reklama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Zawsze najprostsze domy są najładniejsze i najtańsze w budowie. Mi podoba się taki; http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/zz-684/z124 No tu w 300tys trzeba bedzie sie baaaardzo postarac, generalnie dla nie budowlanca, niedyrydy za 300tys. PS. po co komu sypialnie po 21m2? ja mam taki duzy salon!(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Artur, a zobacz ten dom: http://www.extradom.pl/projekt-domu-vigo-lmp-229-wrb1375.aspx Przez przypadek mi wpadl w rece, gdyby powiekszyc kuchnie kosztem wiatrolapu to naprawde fajny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-M 17.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Artur, a zobacz ten dom: http://www.extradom.pl/projekt-domu-vigo-lmp-229-wrb1375.aspx Przez przypadek mi wpadl w rece, gdyby powiekszyc kuchnie kosztem wiatrolapu to naprawde fajny dom. Zawsze najprostsze domy są najładniejsze i najtańsze w budowie. Mi podoba się taki; http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/zz-684/z124 oba projekty mi się bardzo podobają, proste wyglądają na małe a jednak są b. ciekawe.. oczywiście małe zmiany bym wprowadził... np w tym 2 "najciekawszeprojekty.pl" by się przydało jedną garderobę zamienić na łazienkę (chyba nawet piętro niżej jest równo inna łazienka) dla "naszej sypialni". Akurat tego nie podarujemy, chcemy mieć łazienkę oraz garderobę w sypialni... ale to chyba angielskie przyzwyczajenie... nawet w najmniejszym domu w Anglii (a spędziliśmy tam chwilę) są przynajmniej 2 łazienki na 1 piętrze... 1 ogólna + 1 dla Rodziców. Na dole duży salon + jadalnia + kuchnia wszystko "prawie" razem przedzielone małymi ściankami... ahh ale jesteśmy widzę co raz bliżej tego "idealnego" projektu... jeszcze kilku internetowych surferów i pojawią się tutaj bardzo ciekawe linki do domków, które będzie można wybudować za kwotę ~300 000zł (+/-). Do tego może znajdą się również osoby, które takowe domki wybudowały i chcą się podzielić wiedzą co gdzie jak i za ile Edytowane 17 Marca 2011 przez Artur-M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 oba projekty mi się bardzo podobają, proste wyglądają na małe a jednak są b. ciekawe.. oczywiście małe zmiany bym wprowadził... np w tym 2 "najciekawszeprojekty.pl" by się przydało jedną garderobę zamienić na łazienkę (chyba nawet piętro niżej jest równo inna łazienka) dla "naszej sypialni". Akurat tego nie podarujemy, chcemy mieć łazienkę oraz garderobę w sypialni... ale to chyba angielskie przyzwyczajenie... nawet w najmniejszym domu w Anglii (a spędziliśmy tam chwilę) są przynajmniej 2 łazienki na 1 piętrze... 1 ogólna + 1 dla Rodziców. Na dole duży salon + jadalnia + kuchnia wszystko "prawie" razem przedzielone małymi ściankami... ahh ale jesteśmy widzę co raz bliżej tego "idealnego" projektu... jeszcze kilku internetowych surferów i pojawią się tutaj bardzo ciekawe linki do domków, które będzie można wybudować za kwotę ~300 000zł (+/-). Do tego może znajdą się również osoby, które takowe domki wybudowały i chcą się podzielić wiedzą co gdzie jak i za ile Ten drugi projekt moze za 300 by wydal, ale ten pierwszy odpada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.03.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Tomi, akurat Vigo wydaje sie byc duzo tanszy od tego drugiego i tutaj sie z Toba nie zgodze. Aczkolwiek obydwa sa fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Tomi, akurat Vigo wydaje sie byc duzo tanszy od tego drugiego i tutaj sie z Toba nie zgodze. Aczkolwiek obydwa sa fajne Sorki sprostowanie: Vigo tanszy i o niego mi chodzilo, pomylilem kolejnosc, ten Z124 zdecydowanie za drogi PS w vigo da sie prosto zrobic trzy niemale sypialnie na poddaszu zamiast dwóch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-M 18.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 w sumie to największym problemem chyba będzie ogrzewanie... tak mi się jednak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 w sumie to największym problemem chyba będzie ogrzewanie... tak mi się jednak wydaje Zalezy jak bardzo mozesz sobie pozwolic na obsługowosc, i ile pieniazkow chcesz wydac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-M 18.03.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zalezy jak bardzo mozesz sobie pozwolic na obsługowosc, i ile pieniazkow chcesz wydac... tak jak w temacie mam działkę dom do 350 000zł obsługi minimum tego ogrzewania, ale rachunki oby jak najmniejsze skoro idzie na dom kredyt muszę z miesięcznymi rachunkami max zejść w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 tak jak w temacie mam działkę dom do 350 000zł obsługi minimum tego ogrzewania, ale rachunki oby jak najmniejsze skoro idzie na dom kredyt muszę z miesięcznymi rachunkami max zejść w dół To okresl jeszcze wymagania co do domu to cos powymyslamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dzialka uzbrojona w media czy nie?? Jesli nie to jaki masz dostep do mediow??Sprawdz jakie masz mozliwosci z mediami, prad, woda, kanaliza i gaz i jakie warunki gruntowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur-M 18.03.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dzialka uzbrojona w media czy nie?? Jesli nie to jaki masz dostep do mediow?? Sprawdz jakie masz mozliwosci z mediami, prad, woda, kanaliza i gaz i jakie warunki gruntowe.... Działka uzbrojona 50/50 Prąd - JEST Woda - JEST Kanalizacja - DOCHODZI (jeszcze tydzień / dwa) Gaz - DOCHODZI (do 2 tygodni) Co do wymagań wobec domku nie chce siedzieć cały dzień w "kotłowni", to raczej automat by się zdał... elektryka / gaz ale nie wiem, które rozwiązanie będzie tańsze jak chodzi o miesięczne opłaty... jak już wiecie początkowo myślałem o PCi, chociaż pewnie i jakieś trzeba będzie zamontować by na wiosnę / lato ogrzewać "za free" przynajmniej wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Działka uzbrojona 50/50 Prąd - JEST Woda - JEST Kanalizacja - DOCHODZI (jeszcze tydzień / dwa) Gaz - DOCHODZI (do 2 tygodni) Co do wymagań wobec domku nie chce siedzieć cały dzień w "kotłowni", to raczej automat by się zdał... elektryka / gaz ale nie wiem, które rozwiązanie będzie tańsze jak chodzi o miesięczne opłaty... jak już wiecie początkowo myślałem o PCi, chociaż pewnie i jakieś trzeba będzie zamontować by na wiosnę / lato ogrzewać "za free" przynajmniej wodę. Napisz jakie wymagania co do budynku a nie co taniej wyjdzie w grzaniu bo nie wiemy co chcesz grzac, blok 3pietra 1000m2, czy maly domek 80m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.03.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jesli gaz "dochodzi" - to bierz gaz - nie ma co myślec bo jakby nie liczył przy standardowej izolacji wyjdzie najtaniej (jesli chodzi o bezobsługowośc oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 jesli gaz "dochodzi" - to bierz gaz - nie ma co myślec bo jakby nie liczył przy standardowej izolacji wyjdzie najtaniej (jesli chodzi o bezobsługowośc oczywiście) Standardowe ocieplenie to troche nie ta epoka, izolacja to pierwsze paliwo, i w to trzeba inwestowac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.03.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 zgadza się tylko pamiętajmy że izolacja to działanie kompleksowe - to nie tylko przegrody, ale i okna zalecane 0,5 - 0,6 na szybie + ciepłe ramy+ dobry montaż (najlepiej z roletami), przyzwoite drzwi zew, wentylacja mechaniczna, usytuwanie i odpowiednie oszklenie budynku wzgledem stron świata - a jesli to wszystko już mamy to szkoda wkładac kociołka z mizerną sprawnością tylko też by trza jakis lepszejszy; a jak zadbamy o te wszytkie aspekty związane z energooszczędnością to będziemy sobie na wykończeniu żałowac? wątpie...no i 400 tys szybko staje się sumą już nie tak kosmiczną (bynajmniej ja tak miałem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.03.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 więc za 300 to wcale nie zaszalejemy jak to koledzy piszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 więc za 300 to wcale nie zaszalejemy jak to koledzy piszą... Przeczytaj moja stopke.... wiecej niz 250 tys zl mi za to nie wyjdzie.... tylko dom musi byc maly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.03.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 a jak te 40 - 50 kwh kolega chce uzyskac bez tych działań wymienionych przeze mnie powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts