tom soyer 15.05.2002 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 jak pozbyć się tego cholerstwa z dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 15.05.2002 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2002 Poszukaj w tym dziale wątku eternit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.05.2002 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Czy stosowanie eternitu do pokryć dachu jest zabronione ?Mam zapas i zastanawiam się czy ktoś ma prawo decydowaćo moim guście ?Leży od dość dawna okryty folią i jest czymś nasmarowanyjakby pokostem czy olejem. Jest w bardzo dobrym staniei zamierzam nim pokryć garaż a resztę odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FENIKS 16.05.2002 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 o ile wiem to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.05.2002 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 ale sprzedaż już takniestety mój eternit nie jest "zakonserwowany" a i tak będę remontował poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.05.2002 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Pytnia nie jest jak to sciagnac z dachu tylko co z tym dalej zrobic?Jezeli chcesz sie pozbyc na stale to albo zutylizowac albo zabetonowac jak w sarkofagu lub nannowo wykorzystac.Ale pamietajcie ze najbardziej jest szkodliwy przy obrobce, mozntazu lecz niestety takze w czasie uzytkowania, otoz pod wplywem warunkow atmosfer. zmniejsza swoja gestosc objetosciowa, czyli to czego brakuje na dachu splywa w teren, dalej sobie dopowiedzcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.05.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Pitbull, najbardziej szkodliwe chyba nie jest to co spłynie, tylko to co fruwa w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.05.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 I tu sie mylisz. Przeciez wlokna azbestowe opadaja. Widzialem badania okreslajace ile wazy plyta po 20 latach uzytkowania. Brakowalo okolo 50% wagi. Cement i wlokna azbestowe zwyczjnie zwietrzaly. Przeciez to poszlo w grunt, wode, gospodarstwa. czesc na pewno w powietrze, ale te wlokna kiedys opadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.05.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2002 Ja nie neguję tego, że azbest wietrzeje, tylko mówię, że jest on szkodliwy dlatego, że dostaje się do płuc przez oddychanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.05.2002 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.05.2002 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 no dobra - jest to szkodliwe cholerstwo.Ale kto się zajmuje utylizacją (oprócz Trzemeszna oczywiście).Słyszałem że niektóre firmy kruszywo z eternitu kładą pod drogi (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts