jorgo 10.01.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 10.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zawijan: A czy to nie jest trochę tak, że:"kto nie z Mieciem, to go zmieciem"????????I inne punkty widzenia, nawet dotyczące OE+ kolegi skresz, są w dosyć mało elegancki sposób traktowane.W końcu na drodze ścierania się różnych poglądów tzw "burzy mózgów" z reguły wypracowuje się najlepsze rozwiązania.Według mnie nikt nawet dr inż. zawijan czy mgr inż. zawijan2 nie ma wyłączności na wiedzę i swoich oponentów nie powinien traktować z góry, tylko pokonywać merytorycznie. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Nauczycielka w szkole jeszcze w podstawówce, mowiła nam uczniom jak ktoś coś przekrobał , zawsze tłumaczył się że miał dobre intencje...."Dobrymi intencjami jest wybrukowane piekło ...." No cholera, ja tu nie namieszałem i się odczepcie!! Jak macie problemy z pamiecią i kłopoty z czytaniem, to sobie przypomnijcie strony konfliktu i winna tutaj była natura zawijana2, który źle zrozumiał wpis użytkownika skresz i niepotrzebnie na niego wskoczył. Skresz wyraźnie napisał,że zawijan2 pomógł mu z doborem mocy i z tego skorzystał, natomiast zawijan2 opacznie zrozumiał, że klient ma w nosie jego dobór mocy i kotła oe+16kW nie kupił. Tutaj macie istotę sporu i nadal uważam, że Zawijan2 powinien Skresza za swój błąd przeprosić http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108276&viewfull=1#post5108276 Tu się odezwał Skresz, na którego przykład się zawijan2 powołał: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108363&viewfull=1#post5108363 i w swoim wpisie wyraził pogląd, że wcześniej uzyskał tylko pomoc względem doboru mocy.... Tutaj zawijan2 wpis źle przeczytał, za szybko albo niedbale i pojechał po kliencie Skresz biorąc go na koniec za nilsana... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108440&viewfull=1#post5108440 Tutaj Skresz jako klient się zbulwersował i to słusznie, bo został napadnięty.... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108470&viewfull=1#post5108470 Tutaj zawijan2 po moim zwróceniu uwagi odpisał do mnie bardzo kulturalnie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus&p=5108616&viewfull=1#post5108616 i w tym poście widać,że źle zinterpretował słowa Skresza, ale pewnie już był tak zdenerwowany,że tego nie zauważył. Na temat debaty z nilsanem się nie wypowiadam, ale ja nie byłem stroną tego sporu! I wypraszam sobie ostatnie komentarze pod swoim adresem. Nadal uważam,że po spokojnym przeczytaniu swoich wpisów Zawijan2 powinien Skresza przeprosić, bo tak nakazują dobre obyczaje, jak się błąd popełnia. Zawijan nie mam żadnych złych intencji i chwilo więcej głosu nie zabieram, sami możecie ocenić, kto był stroną konfliktu a na koniec głos powinien zabrać Zawiajan2 jako osoba w tym uczestnicząca. Przepraszam za OT, ale wytłumaczyć i obronić się musiałem. Pozdrowienia dla obu zawijanów. Cieszę się,że sprawa odkręcona. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan_2 10.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Szanowni Państwo – uczestnicy Forum,Przyjaciele Jestem bardzo mile podbudowany Waszym solidaryzmem i skuteczną – jak widać obroną mnie.Zdaję sobie sprawę z wielu moich przywar i wad. Tak. Mam tego pełną świadomość. Tyle, że ze starego pryka już trudno uczynić nadobną panienkę.Wszedłem na forum Muratora za namową mojego Przyjaciela – Zawijana, czyli dr inż. Jacka Zawistowskiego. Ponieważ w naszym tandemie zajmujemy się każdy swoją działką, dlatego to ja – bo więcej siedzę bezpośrednio przy kotłach - wziąłem na siebie ewentualną pomoc w sprawach eksploatacyjnych tych urządzeń, na których – jak nieskromnie mniemam – nieco się znam.A że mam coś w sobie z tego kaganka oświaty (pewnie upalony knot), to zacząłem dokładać również dodatkowe informacje wynikające z teorii.Niegdyś tak mnie nauczono, że dyskusja to merytoryczna wymiana poglądów. Nauczono mnie również, że jeśli się z czegoś cudzego korzysta, to powinno się przynajmniej podać to źródło.Życie nie nauczyło mnie jedynie tego, aby przechodzić obojętnie obok cudzych problemów. Dlatego zawsze – jeśli wiem, że potrafię, to staram się być pomocny.I takim już pewnie zostanę. Bez względu na konsekwencje. Jeślim kogoś uraził, dotknął czy w jakikolwiek inny sposób wyrządził mu krzywdę, to gorąco przepraszam i proszę o wybaczenie. Jeszcze raz dziękuję za słowa (i czyny) poparcia. Dziękuję wszystkim. Aby zbędnie nie narażać nikogo podjąłem nieodwołalną decyzję o likwidacji swojego konta na tym FORUM. Aby równocześnie móc być dalej użytecznym i pomocnym, jeśli zajdzie taka potrzeba - informuję Wszystkich, że znajdą mnie już wkrótce na forum naszego blogu: http://www.zawijan.wordpress.com Życzę wszystkim użytkownikom kotłów na paliwa stałe bezproblemowej ich pracy, dużych sprawności i niskich zapotrzebowań jednostkowych na paliwo. Aby równocześnie Wam i Waszym Bliskim zawsze było cieplutko a CWU miało, co najmniej zadane parametry. Myślę, że to, co zaproponował Zawijan – forum bez śmieci w temacie i bez cenzury, to najlepsza forma komunikacji globalnej. Jeszcze raz Wszystkich przepraszam, pozdrawiam, dziękuję i do zobaczenia w nowej formule. Z wyrazami szacunku zawijan_2 P.S. Wszystkie osoby z forum, które miały ze mną kontakt przez priv. e-mail informuję, że jest on dalej aktualny i dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jeszcze jedno do p.Zawijan2 Niech się Pan nie przejmuje, błędy zdarzają się każdemu. Niech Pan zostanie na forum i pomaga użytkownikom kotła, który Pan pomagał tworzyć, podobnie jak sterownika. Ja rozumiem,że emocje wynikają z faktu, że przede wszystkim jest to hobby a dopiero na dalszym miejscu jest praca, bo tak samo jest w moim przypadku. Ja osobiście jestem zadowolony, że Pana nick przywrócono, mimo,że przyjaciółmi nie jesteśmy. Pozdrowienia bezpośrednio dla Pana i niech się Pan tak mocno nie unosi, trochę spokoju Więcej poza tematem nie przeszkadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.01.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 no i nastepny user zllikwidował swoje konto..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ansu 10.01.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czujnik spalin mam właśnie w czopuchu za kotłem przed dodatkowym ogniwem. No tam obserwujemy dalej ten duet. Podajnik w OEP ma określoną wydajność (jakieś 0,2-0,25kg/min) może ktoś wie dokładnie. Dmuchawa ma określoną charakterystykę i wydajność z konkretnym palnikiem i może się zdążyć że w pewnych warunkach przekroczony będzie zakres regulacji. Nikt nie przewidywał dziwnych paliw czy innych palników czy dmuchaw. Może odpowiedzi trzeba szukać w elektro-system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 10.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zawijan: To było sformułowanie ogólne, mające na celu uzasadnienie mojej tezy. Rzeczywiście powiedział bym nieprawdę próbując zarzucić tobie nieeleganckie zachowanie. Chociaż w twoich wypowiedziach wyczuwam nieco akademicki, mentorski ton. Osobiście nie przypominam sobie, żebym w tym wątku pisał o czymś innym, co nie byłoby związane w jakiś sposób z OE+ lub eCoalem. Oczywiście pomijając skądinąd żartobliwe przepychanki z zawijanem2. Co do propozycji, nie mówię nie, ale muszę ją najpierw przemyśleć. Niestety z reguły jedynie w końcówce roku i na początku następnego mam trochę luzu, który pozwala mi uczestniczyć w forum. Za co i tak już dostaję po głowie od swojej zdecydowanie lepszej połowy. A twoja propozycja wiąże się z koniecznością całorocznego uczestnictwa. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) zawijan2 dostał odpoczynek od forum na 7 dni, aby sobie przemyślał to i owo. Wolał się obrazić niż przyznać do niewłaściwego zachowania i obrażania ludzi. Cóż to kwestia kultury osobistej. Myślę, że to, co zaproponował Zawijan – forum bez śmieci w temacie i bez cenzury, to najlepsza forma komunikacji globalnej. To dlaczego śmiecicie wyzwiskami i zgłaszacie do moderacji teksty oponentów? Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.01.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 zawijan2 dostał odpoczynek od forum na 7 dni, aby sobie przemyślał to i owo. I MA TO FORUM CENTRALNIE W D.... ehh dziewczyno po się wtrącasz w męskie sprawy...dzięki za moderacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Piotrek - to po co zgłaszacie swoje przepychanki do moderacji? Dostałam kilka zgłoszeń z prośbą o interwencję. Na tematy o piecach i sterownikach w ogóle nie zaglądam, bo sa poza moim zainteresowaniem. Jestem tu, na WASZE własne życzenie, wysłane do moderacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.01.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 hola hola kto zgłaszał to zgłaszał ... mnie w to nie mieszaj, bo nawet na weekend mnie nie było!!!! gdzie jest ogrzewanie -tam są pieniądze- a gdzie sa pieniądze to ZAWSZE jest pyskówka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 10.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jak mowiłem wczesniej.... to forum schodzi na psy.... jeszcze trochę to zostaną sami sprzedawcy, naganiacze i wykonawcy, jakby nie fajna wiara która siedzi w kotłach też bym rzucił juz to forum w cholere...ale wiesz elfir.... sprzedawcy ładnie piszą żeby sprzedac swoj towar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Na forum okiennym też siedzą stale sprzedawcy, ale jakoś tam potrafią pisać do siebie z szacunkiem. Tam nikt nie nazwie nikogo kłamcą, oszustem czy idiotą. A spory są. Mam założyć, że montażyści okien wykazują się wyższą kulturą osobistą niż sprzedawcy pieców? Zawijan - od czterech stron nowy czytelnik nie przeczyta niczego o Ogniwie. Musi za to przebrnąć przez pyskówkę z epitetami.Zawijan2 wyleciał nie za to, że ja popieram jakiegoś producenta tylko za brak kultury. Nie mógł pisać normalnie, bez wyzywania od idiotów? Wówczas nie miałabym nic do roboty. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zopm 10.01.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Elfir a można wiedzieć kto uprzejmie donosił?Żebyśmy wiedzieli kto kapuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Na forum okiennym też siedzą stale sprzedawcy, ale jakoś tam potrafią pisać do siebie z szacunkiem. Tam nikt nie nazwie nikogo kłamcą, oszustem czy idiotą. A spory są. Mam założyć, że montażyści okien wykazują się wyższą kulturą osobistą niż sprzedawcy pieców? Zawijan - od czterech stron nowy czytelnik nie przeczyta niczego o Ogniwie. Musi za to przebrnąć przez pyskówkę z epitetami. Zawijan2 wyleciał nie za to, że ja popieram jakiegoś producenta tylko za brak kultury. Nie mógł pisać normalnie, bez wyzywania od idiotów? Wówczas nie miałabym nic do roboty. Prosimy także o kulturę dyskusji. Merytorycznie, nie personalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woma4 10.01.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Elfira, Redakcja i.t.p i.t.d. To jest forum, czasami jest ostro a czasami jest nudno, a bywa wręcz że nie na temat. Ale na miłość Boską zbanowaliście na wątku o kotle OEP+ współtwórcę tego kotła. Wynika z tego że teraz zostanie już tylko nie na temat ... ale za to pełna kultura panie ! Przez Ą i Ę jak Ącki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 To jest forum, czasami jest ostro a czasami jest nudno, a bywa wręcz że nie na temat. Warunkiem założenia konta na forum jest przeczytanie i zaakceptowanie regulaminu forum. Wyobraź sobie, że teraz ktoś obrażony odda sprawę do sądu. Redakcja co prawda nie odpowiada za użytkowników, ale będzie ciągana po sądach za brak reakcji (moderowanie) i jako świadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelo_26 10.01.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Czy od tej ciepłej zimy wszystkim się w głowach polasowało wszędzie tylko jakieś konfliktyLudzie odetchnijcie głęboko, wyluzujcie trochę.. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Gelo_26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 10.01.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Elfira, Redakcja i.t.p i.t.d. To jest forum, czasami jest ostro a czasami jest nudno, a bywa wręcz że nie na temat. Ale na miłość Boską zbanowaliście na wątku o kotle OEP+ współtwórcę tego kotła. Wynika z tego że teraz zostanie już tylko nie na temat ... ale za to pełna kultura panie ! Przez Ą i Ę jak Ącki Tu akurat pełna zgoda. Gdy by nie to ze oboje zawijany są na wątku, to po pierwsze by go nie było, a jeśli nawet by był- to nikt by nie wchodził na niego bo po co? Takie pyskówki już były i rozchodziło się to po kościach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts