Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo śmieszne.:p A Ty kup żonie naszyjnik z węgla.

a Bursztyn to co jest ???

Bursztyn jest bardzo niejednorodny pod względem składu chemicznego.

Tworzą go:

C (węgiel) – od 61 do 81%

H (wodór) – od 8,5 do 11%

O (tlen) – około 15%

S (siarka) – około 0,5% jako składnik wtórny może występować w ilości do kilku procent.

Bursztyn zawiera także inne pierwiastki śladowe i minerały.

• Odpowiedzi 10,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie co Panowie....

Wczoraj trochę się zagalopował p.Zawijan2, sugerowałem, aby odetchnął i może dzisiaj kogoś przeprosił.

Widzę jednak, że został zbanowany. Nie jestem jakimś tam większym przyjacielem, co zresztą większość z Was widziała.

Ale może jednak coś z tym fantem zrobić. To Wasz wątek i od Was zależy, czy chcecie, aby dać mu jednak szansę.

Niech dostanie jakies ostrzeżenie,szansę na poprawę z dopiskiem jakimś czerwonym... skoro ktoś już zgłosił jakis problem...

To już jednak Wy musicie powalczyć, bo to Wasz wątek jest.

Zwracam tylko uwagę, że przy jego nicku pojawił się napis banned

Wiecie co Panowie....

Wczoraj trochę się zagalopował p.Zawijan2, sugerowałem, aby odetchnął i może dzisiaj kogoś przeprosił.

Widzę jednak, że został zbanowany. Nie jestem jakimś tam większym przyjacielem, co zresztą większość z Was widziała.

Ale może jednak coś z tym fantem zrobić. To Wasz wątek i od Was zależy, czy chcecie, aby dać mu jednak szansę.

Niech dostanie jakies ostrzeżenie,szansę na poprawę z dopiskiem jakimś czerwonym... skoro ktoś już zgłosił jakis problem...

To już jednak Wy musicie powalczyć, bo to Wasz wątek jest.

Zwracam tylko uwagę, że przy jego nicku pojawił się napis banned

Myślę,że powinien do nas wrócić.Sorry za ostatni wpis.

Ostatni wpis dobry żart.

Ale Predatora zabanowali, komuś się nie spodobało, co było pisane i nie dano szansy na słowo przepraszam

Myślę, że uczestnicy wątku mogą coś zadziałać i się wstawić do redakcji czy moderatora o jakieś warunkowe przywrócenie chociaż.

Aż mnie dziw bierze, że to ja właśnie piszę....

Od drugiej w nocy eCoal uspokoił mi się i zostawiam go przy takich ustawieniach jak jest a nawet jak na razie nie przekracza temperatury spalin 110 st C czyli jest ok.

Widocznie Koala przyzwyczaił się w końcu do mojego skomplikowanego kotła - jedynie musi odrobić jeszcze straty w spalaniu w stosunku do poprzedniego sterownika czyli do bruliego bo spala na dobę więcej około 0,52 kg ale ma jeszcze z 6 dni czasu do końca zasypu to kto wie :)

Wtam,

A ja proponuję, aby Jarecki79, nilsan i inni tego pokroju znaleźli upojenie dla swoich rad na innych wątkach. Nie są użytkownikami kotła OE+, a ten wątek właśnie takim jest. Wątek ten sprowadził tu jakiś niepotrzebnych "wujków" dobra rada. Niech się realizują na swoich wątkach i na temat innych kotłów i sterowników. Tak więc panie Jarecki79, i inni to wy powinniście być już dawno zbanowani przez innych użytkowników. Jak ktoś miał kontakt do zawijan_2 to nadal wie jak go o coś podpytać i tyle .......

Pesto z całym szacunkiem, ale Zawijan2 przegiął z kulturą dyskusji i obrażał klienta kotła Ogniwo - Skresza, moim zdaniem tylko o to chodzi.

Poziom dyskusji z nilsanem zostawiam w innej szufladzie.

Nie bądź Pesto taki święty i spójrz trochę krytycznie na ostatnie wypowiedzi. Kultura także jest elementem obecności na forum, ale każdy powinien dostać szansę na poprawę.

Wujków przyszywanych tutaj więcej, choćby Karoka (nie ma Ogniwa ani burnera), choćby Piotrek (też Ogniwa nie ma), Tesel również z Ogniwa nie korzysta a jeszcze kilka osób miało Ponary, nie wspomnę o CZP01, który ma Kielara...

Więc w swoich sondach wykaż się odrobiną obiektywizmu.

Mario nie dramatyzuj.

Wątek jest dobry, ktoś miał słabszy dzień.

Wczoraj zauważyłem sprawę, jest wspólna akcja, myślę,że się przywrócenie kolegi ZAwijana2 uda.

Sam pisałem, aby w sprawie eCoala pisać w wątku "palnik Brucer+sterownik eCoal", ale spaliło na panewce. (mam na myśli użytkowników eCoala z innymi kotłami a teraz także z innymi palnikami).

Typowe forum pod eCoala jest przecież na eSterownik.

Jarecki79 tylko ci pozostali, których wymieniłeś jakoś tak dziwnie nie drażnią zawijanów, a ty i paru innych tak. Osobiście nic do ciebie i tych innych nie mam. Poczytaj jednak posty jakie pisał zawijan_2 do ciebie i nilsana - można wnioskować, że oni wiedzą kim wy jesteście, ja nie wiem. Nie jesteście jednak użytkownikami OE+ i sam to przyznałeś. Odnieś to do tytułu i pierwszego wpisu zawijana tego forum. Wyciągnij wnioski.

Wtam,

A ja proponuję, aby Jarecki79, nilsan i inni tego pokroju znaleźli upojenie dla swoich rad na innych wątkach. Nie są użytkownikami kotła OE+, a ten wątek właśnie takim jest. Wątek ten sprowadził tu jakiś niepotrzebnych "wujków" dobra rada. Niech się realizują na swoich wątkach i na temat innych kotłów i sterowników. Tak więc panie Jarecki79, i inni to wy powinniście być już dawno zbanowani przez innych użytkowników. Jak ktoś miał kontakt do zawijan_2 to nadal wie jak go o coś podpytać i tyle .......

Święte słowa!!!

Większość pyskówek na tym wątku spowodowanych jest przez jak to dobrze określiłeś "wujków dobra rada".

Ale ja ich po części rozumiem. Pesto jak ty byś handlował badziewnymi piecami to też byś tak robił. Po co zakładać własny wątek jak chwalić się nie ma czym a i użytkowników mało. Lepiej gnębić konkurencję głupimi wpisami jakie to ich kotły niedobre bo niebieskie a nie czerwone...Jak rośnie rzesza zadowolonych użytkowników ogniwa takich jak my to trzeba dowalić jakieś krytyczne opinie, siać ferment to może kogoś to odstraszy. I wtedy nikt z adminów nie reaguje na kryptoreklamę "wujków dobra rada" A przecież regulamin jest dla wszystkich ...

Pesto z całym szacunkiem, ale Zawijan2 przegiął z kulturą dyskusji i obrażał klienta kotła Ogniwo - Skresza, moim zdaniem tylko o to chodzi.

Poziom dyskusji z nilsanem zostawiam w innej szufladzie.

Nie bądź Pesto taki święty i spójrz trochę krytycznie na ostatnie wypowiedzi. Kultura także jest elementem obecności na forum, ale każdy powinien dostać szansę na poprawę.

Wujków przyszywanych tutaj więcej, choćby Karoka (nie ma Ogniwa ani burnera), choćby Piotrek (też Ogniwa nie ma), Tesel również z Ogniwa nie korzysta a jeszcze kilka osób miało Ponary, nie wspomnę o CZP01, który ma Kielara...

Więc w swoich sondach wykaż się odrobiną obiektywizmu.

Jarecki79 ty chyba ze zrozumieniem czytac nie potrafisz.

Ci których wymieniłeś ogniwa nie mają ale sterownik identyczny tak. I ich zmagania z piecami i sterownikiem wiele wnoszą cennych spostrzeżeń dla nas użytkowników niebieskich. A ty i inni "wujkowie dobra rada" wcinacie się nie mając nic sensownego do powiedzenia na temat ogniwa eko lub ecoala.

Czytając od dłuższego czasu twoje wypociny widzę, że parcie na bycie guru masz ale niestety wiedzy mało i jesteś tylko zwykłym lamerem w porównaniu z Zawijanami.

No tak obrażać potraficie, tyle,że ja w ostatnich wpisach się z zawijanem2 nie kłóciłem.

To była dyskusja na liniii zawijan2-nilsan, skreszu.

Więc łaskawie dajcie luz. eCoala także używam u siebie,a zresztą nie musze się wszystkim tłumaczyć, bo w przeciwieństwie do reszty niczego nie ukrywam.

A ukrytych handlarzy to akurat na wątku macie więcej.

Swoją frustrację możecie kierować do kultury prowadzonej dyskusji.

No tak obrażać potraficie, tyle,że ja w ostatnich wpisach się z zawijanem2 nie kłóciłem.

To była dyskusja na liniii zawijan2-nilsan, skreszu.

Więc łaskawie dajcie luz. eCoala także używam u siebie,a zresztą nie musze się wszystkim tłumaczyć, bo w przeciwieństwie do reszty niczego nie ukrywam.

A ukrytych handlarzy to akurat na wątku macie więcej.

Swoją frustrację możecie kierować do kultury prowadzonej dyskusji.

Co było ostatnio do dobrze wiem. Śledzę ten wątek prawie od początku jego powstania.

A jeśli cię pamięć zawodzi to cofnij się kilkadziesiąt postów i poczytaj swoje mądre dyskusje z Zawijanami. Poczytaj swoje opinie na temat ecoala.. i teraz piszesz, że sam go używasz ...taki kiepski sterownik?????

Zostawiam Cię z Twoimi frustracjami, nie wiem co czytałeś...

To ja zauważyłem,że bana nałożono i to ja rozpocząłem walkę o jego przywrócenie.

Zdecydowanie nie byłem stroną ostatniego sporu.

Resztę Twojej wypowiedzi szkoda komentować.

Nie pierwszy raz widać,że jak jakiś użytkownik Ogniwo ma drobny kłopot, to należy na wszystkich naszczekać i będzie grała muzyka.

Miłego dnia