Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu w M3 System

Recommended Posts

O ile zyzol19, to zapewne pracownik m3system (o ich nowej stronie na fb nie piszą, o On o niej już wie), to jak weźmiemy, że cena za metr zabudowy to 1649 netto, czyli 1781 brutto. Licząc dla jednego całego łuku o długości 6.6 metra i szerokości 1 metra (6,6 m^2 za 11754 brutto), części użytkowej z tego bym obstawiał, że jest 5,4 m^2 (może mniej, może więcej) , to daje coś w okolicach 2176 za m^2 użytkowej powierzchni. Dużo czy nie dużo, nie mi to oceniać, każdy ma własne kryterium, a ja tak chciałem sobie to policzyć:)

Zyzol19 jak jesteś pracownikiem to się ujawnij, bo chciałbym popisać z kimś kompetentnym, bo mnie interesuje budowa domu w tej technologii.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dodam swoje 3 grosze. Jak dla mnie to m3 jest technologią nr1 na chwilę obecną. Podobnie jak posiada&Ksawery bardzo chce zamieszkać w domu nowoczesnym i ekonomicznym. Jak każda technologia zapewne i ta ma swoje minusy ale jeśli chodzi o całokształt to 5+. Też stawiam na elektrykę ale bez pompy ciepła tylko ogrzewanie elektryczne. Cena ponad 180 tyś za 103 powierzchni zabudowy. Dla 2 osób wystarczy a właściwie to i tak dużo. Ludzie mieszkają w blokach 60 mk w 4 osoby i jest ok. Dom nie musi mieć 150 w imię zasady zastaw się a postaw się, później płacz o opłaty. Cieszy fakt że coraz więcej osób przekonuje się do tej technologii co widać na zamieszczanych zdjęciach na facebooku. Te domy z zasady i użytych materiałów są ciepłe, może są firmy budujące energooszczędne domy ale przy tradycyjnych materiałach budowlanych miałbym obawy o solidność wykonania i gwarancje energooszczędności.

• 3 years później...
  • 7 months później...

Dopisuję się do wątku żeby było mi go łatwiej obserwować :)

Właśnie rozważamy m3 system... Trochę szkoda, że tak mało osób, które mają taki dom, nie zostawiło jakiegoś śladu po sobie w sieci. Trochę tez mnie zdziwiło że @Pusia&Ksawery ze swojego dziennika budowy - pokasowała początkowe wpisy :o Do pewnego stopnia to rozumiem - pewnie miała dość komentarzy w którymś momencie, ale naprawdę żal, że je skasowała.

ale ok, jeszcze się nie zraziłam do końca- póki co badam temat. :rolleyes:

Planowana budowa - okolice Zielonej Góry/Sulechów.