Balbina200 30.12.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Już po wylewkach , pompa ciepła zamontowana wygrzewa wylewki.Osuszacz działa i ściąga dużo wody.A ja dalej nie wiem jaki wystrój i jakie łazienki ,nie wiem co chcę ,co mi się podoba,wiem tylko co mi się nie podoba. Ja do łazienki chłopców wykorzystałam klasyczne kolory (biel i granat), które się nie znudzą i będę zmieniać tylko dodatki, naklejki. A szafki też mamy Goodmorgony:) Ostatecznych zdjęć łazienki jeszcze nie mam, bo dopiero się robi, ale wcześniejsze są tutaj. To są hiszpańskie płytki z kolekcji Jade (ale w bardzo rozsądnej cenie - jakieś 65 zł za metr, dekory oczywiście droższe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.12.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Basiu, w tym programie do wizualizacji jest tylko Paradyż , ale można znaleźć podobne kolory i się pobawić . Cały czas aktualizują bazę, ale niestety też ubywa i w efekcie na moich wizualizacjach nie ma już kafli, które tam umieściłam - usunęli z bazy cokoły, które u mnie pełniły funkcję mozaiki . A byłaś w Art-Ceramika w Gliwicach? (ul. Kujawska przy Giełdzie samochodowej, teraz jest już czynna autostrada, więc migiem dojedziesz ). To sklep, z którego nie da się wyjść . Jest świetnie zaopatrzony, ma ogromniasty wybór, ciekawe boksy z aranżacjami, a z tyłu namiot z wyprzedażami końcówek . Jeśli nie byłaś to naprawdę bardzo, bardzo polecam. TU masz ich stronkę, ale nie oddaje tego co możesz tam znaleźć nawet w 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.12.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Aaa... skojarzyłam sobie taką kaflę szarą z cyferkami, którą widziałam właśnie w TTW. Może Ci się spodoba? To Zirconio Elite http://www.euro-ceramika.pl/galerianowa/zirconio/elite/duze/elite_numer_1_luxe_acero_14x66.6.jpg i jaśniejsza http://www.euro-ceramika.pl/galerianowa/zirconio/elite/duze/elite_numer_1_luxe_cemento_14x66.6.jpg A TU nawet jest początek realizacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.12.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Barbara - edytowałam Twoją sygnaturę na bardziej czytelną, dzięki czemu łatwiej będzie znaleźć komentarze do Twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.12.2011 02:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Pragnę podziękować Elfir próbowałam wiele razy poprawiać moją sygnaturę i mi nie wyszło Julianna16 kochana moja byłam wczoraj w Gliwicach w Art ceramika i rzeczywiście dużo boxów i pełno ispiracji , w TTW widziałam te płytki też sa w boxie wystawione i kiedyś je planowałam. Muszę jeszcze tam zajrzeć z moim małżonkiem zwanym Portfelem.Ostatnio napaliłam się na białe cegiełki w wykonaniu industrialnym, narazie wertuje subway tiles i je zapisuję potem pozbieram do kupy i bedę omawiać Khb czekam na Twój kominek kiedy planujesz go zainstalować, ja narazie dałam spokój z kominkiem, zostawiam go jak starczy funduszy Balbino 200 czekam na każde zdjęcie łazienek, śledzę cały czas Twoje postępy Słońce2 świeć mi częściej czekam na Twoją cegiełkową łazienkę Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.12.2011 02:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Jest 3.30 w nocy a może nad ranem, siedzę przy laptopie na skraju, bo mój mały urwis siknął do łóżka i ostatecznie się przemieścił do naszego łoża małżeńskiego,ale chyba pora iść spać bo jutro ostatni dzień w roku, muszę przewietrzyć dom i opróżnić osuszacz pozdrawiam mało śpiących. Julianno16 kiedy mnie odwiedzisz na budowie mam już cieplutko w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 31.12.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Nocny Baśku Aleś natworzyła . Ta inspiracja dla chłopaków BOMBA! I ty potrzebujesz wsparcia? Świetnie czujesz czego chcesz, a do tego wygląda to fantastycznie i nietuzinkowo. Prezent foto super, a do tego samodzielna praca przy wyszukiwarce - WOW - doceń to koniecznie (może właśnie to okaże się sposobem na większe zaangażowanie?). Oj, kusisz tym ciepełkiem . Teraz cieszę się przerwą świąteczną, ale od wtorku wracam do rzeczywistości zawodowej . Może w przerwie międzysemestralnej? Zaczynam myśleć o tym pianowaniu poddasza - to u Ciebie po raz pierwszy się z tym spotkałam . Nie mamy go dużo, bo niemal pół domu ma dach płaski, więc może cena mnie nie dobije . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.12.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 http://www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/98938_nowy_rok_2012_bombka.jpgWszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Pragnę podziękować Elfir próbowałam wiele razy poprawiać moją sygnaturę i mi nie wyszło Ech, w pierwszym poście u góry, w dziale dzienników jest dokładnie opisane krok po kroku. Twoją sygnaturę zrobiłam wg. tego opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.01.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Cześć, Basiu już kiedyś tu zaglądałam, ale nie zrobiłam sobie subskrypcji do Twojego dziennika i mi zginęłaś teraz to nadrabiam. nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale nas Pań Inwestorek jest więcej mój A. co prawda udziela się fizycznie, gdy trzeba, ale cały SSO to ja wybierałam ekipy i materiały, jeździłam po hurtowniach etc. A. nie bardzo nadążał za tematem zaangazował się teraz w planowanie wnętrz, ale nie wiem, jak nam wyjdzie realizowanie jego pomysłów w każdym razie instalatorów itp. też ja wybieram. Ale damy radę W końcu jak to ktoś ładnie powiedział: kobieta jak jak ocean - ustępuje pod najlżejszym dotykiem, ale potrafi udźwignąć najcięższe okręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.01.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Tatarak wiem że jest dużo kobiet budujących i wcale się nie dziwię, nawet uważam że się do tego świetnie nadajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Witaj - jeśli nie zamierzasz za chwilę budować drugiego domu to bez sensu jest zakup osuszacza. A co do mężczyzn na budowie .. hm... mój się uaktywnił przy ostatniej łazience :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.01.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Mój się ostatnio chociaż trochę uaktywnił, lubi wylewać wodę z osuszacza Nad kupnem zastanawiałam się bo każdy dzień kosztuje mnie za wypożyczenie 40 zł, 10 dni to 400 zł które by mi odliczyli od zakupu. Jeszcze nie mam gładźi a tp też mokra robota,a osuszacz można potem sprzedać- w każdym razie sprawa do przemyślenia. Nefer z tym uaktywnieniem to lepiej późno niż wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Osobiście ? Potrzebowałam go bardziej na początku budowy, a nie na etapie płytek do ostatniego pomieszczenia :) Potem nauczyłam się żyć z tym, że ja muszę podejmować decyzję i jego próby dołączenia tylko mnie irytowały Więc nie wiem co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.01.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Zgodzę się, ja też go bardziej potrzebowałam wcześniej, ale jeszcze przede mna wiele spraw nie tylko wnętrzarskich,więc mam nadzieję na wieksze zainteresowanie.Właśnie przeglądałąm Twój dziennik ,ponownie, oglądałam Twoją antresolę, bo ja zastanawiam się nad zlikwidowaniem mojej.U Ciebie jest fajna , moja to komin z 3 stron ze ścianami i zero pomysłu jak ja zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 01.01.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Dziewczęta proszę Was litośći , bo jeszcze pomyslę że jestem jakis nie teges że się angażuję w budowę heh. Ja z uwagi na koszty nie konsultuję się z architektem wnętrz- szkoda . Staram się fotografować wszystko,ale z reguły baterie siadały lub dymiąć 30 km na budowę zapominałam aparatu- z tego co wiem ekipa elektryczna obfotografowała wszystko dokłądnie, ja swoje również posiadam. Z uwagi na częste problemy aparatowe, na pod choinkę dostałąm od mojego Pana Portfela śliczny, zgrabny, mały aparacik i cykam wszystko jak popadnie. Mr Portfel zaintersował się dzisiaj łazienką swoich pociech i pod moją dzisijeszą nieobecność w domu , wygooglował łazienki i mamy je juyto omawiać.Jestem happy,ale mam nadzieję, że znajdziemy czas na to. A Ty mój kochany F.5 myślałąm że jesteś już użytkownikiem swojego nowego domku?To kiedy planowana przeprowadzka? Basiu ja mam stan tak zwany deweloperski czyli wylewki , tynki , gładzie, kominek juz mam tylko nie podłączony do wody, piec działa temperatury dzis mierzone to 16 na dole i 19 , 20 na gorze co mnie cieszy ale walczę ze zuzyciem gazu za 24 godziny wyszło mi 10 m3 czyli dosc duzo . na ten rok plan mam taki - w styczniu zaczynam płytkowac garaz bo wiem co i jak , wybrałem płytki wiec czemu nie. - gorna łazienka (czekam na projektantkę z Krakowa ktora projektowała łazienkę kolegi w drewnie) - kuchnia juz wiem co chcę ( z kuchnia jest dobrze bo biura oferuja darmowe projekty wiec mam juz ich chyba z 6 tylko wybrac własciwe) - no i drewno w pokojach to zamierzenia moje na ten rok dostałem tez projekt ogrodu ze tak to określe na gwiazdkę mam fajnego ogrodnika złoty człowiek cały ogrod oszacował na kwotę 80 000 ale oczywiscie nie musze tego robic od razu to taki plan na lata generalnie mam nadzieje ze w tym roku się wprowadzę. Coraz częsciej zaczynam słyszec od mojej Ewy ze nie wie jak sobie poradzi z 19-toma oknami to nasz problem w tej chwili mamy tylko 2 okna jedno duze jedno małe z ogrodkiem też beda jaja bo w tej chwili mamy 60 m2 tam bedzie 1800 m2 nie mowiac o domu. w sytuacji gdy dwojga pracuje nie jest wesoło. ale pozyjemy zobaczymy. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Zgodzę się, ja też go bardziej potrzebowałam wcześniej, ale jeszcze przede mna wiele spraw nie tylko wnętrzarskich,więc mam nadzieję na wieksze zainteresowanie. Właśnie przeglądałąm Twój dziennik ,ponownie, oglądałam Twoją antresolę, bo ja zastanawiam się nad zlikwidowaniem mojej.U Ciebie jest fajna , moja to komin z 3 stron ze ścianami i zero pomysłu jak ja zrobić Nie psuj antresoli Wysoki salon to super przestrzeń, więcej powietrza taki "nie blokowy". Bardzo się cieszę z antresoli - jest super urozmaiceniem bryły oraz doświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.01.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Dziewczęta proszę Was litośći , bo jeszcze pomyslę że jestem jakis nie teges że się angażuję w budowę heh. w sytuacji gdy dwojga pracuje nie jest wesoło. ale pozyjemy zobaczymy. Cóż Ci mam powiedzieć :) U mnie też dwoje pracuje + dwoje dzieci na głowie. Ale mojej :) Po prostu budowy trzeba pilnować. I już. Robi się to na zmianę albo wybiera jedną, biedną sztukę. Na ogół ta bardziej zorganizowana bierze dzieło w swoje ręce i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 (edytowane) f.5. odpiszę za chwilę bo mnie rozbawiłeś Nefer u mnie własnie pustka nie jest nad salonem tylko nad jadalnią , muszę w końcu sfotografować mój projekt i wstawić. W każdym razie pustka nad częścią gdzie stoi stół ( inne miejsce niż salon)i idzie trzema ścianami do góry a 4 ściana to na piętrze przejście z mojej sypialni do drugiej części domu dzieci ,wstawię foty jakieś stare Edytowane 1 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.01.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Wstawiaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts