firewall 09.08.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Coś ty uparł się z tym czajnikiem. Kup sobie za 17zł taki 2kW i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 09.08.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 No bo chciałbym użyć agregatu w domu po budowie, w razie jak prądu zabraknie, a tam będę miał lepszy czajnik niż na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.08.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 może wybić bezpiecznik na agregacie ale nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 09.08.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Firewall, może polecisz jakiś sprawdzony agregat, taki żeby dal rade na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.08.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Sam używam takiego o mocy 2,5kW i to jednofazowego. Najprostsza chińszczyzna. Na razie działa rok.Nie mam do niego pretensji.Po prostu działa.Jak na razie czyściłem osadnik paliwa i tyle. Ale w planach uznałem że mi wystarczy. Beton z gruszki, a ściany na klej więc mieszalnik wystarczyhttp://images.bosch-professional.com/pl/pl/ocs/stageprodimg/grw-12-e-34851.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 09.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 U mnie beton też z gruchy , tylko betoniarka nam potrzebna do mieszania zaprawy. Nie chce na klej. Dobra dzięki firewall, będę dalej szperał po necie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mercury 02.03.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich. Nie długo zaczynam budowe i poszukuje Agregatu Prądotwórczego 1 fazowego poniewasz nie mam jeszcze dostępu do prądu elektrycznego. Agregat ma być z tej tańszej półki cenowej ale nie najtanszy. Przymieżam się do zakupu takiego czy ktoś może coś o nim powiedzieć? Za wszystkie opinie i wszelką pomoc z góry Dziękuje Edytowane 2 Marca 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekEX 07.05.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Sprawdź sobie ofertę kruzera. Mają sprzęt dobrej jakości w rozsądnej cenie a i duży wybór modeli więc szansa że coś znajdziesz dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 24.05.2019 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Obecnie też stoję przed dylematem zapewnienia prądu na budowie (początek). Aby do zimy wyrobić się ze stanem SSO / SSZ muszę zacząć budowę najpóźniej pod koniec lipca. Prąd tymczasowy odpada bo gość zażyczył sobie za całościową obsługę przyłączenia ok. 2700-3000zł . Prąd stały mam mieć ponoć do końca sierpnia (obecnie papiery są przekazywane do ENEA przez ich projektanta w celu wyboru ekipy realizującej zlecenie montażu skrzynki). Wydaje mi się, że płacenie tych 3000zł na maksymalnie (mam nadzieję ) 2 miesiące mija się z celem. Tak z Waszego doświadczenia - jaki agregat będzie wystarczający aby rezerwowo zapewnić prąd na początku budowy? Edytowane 24 Maja 2019 przez Kalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 24.05.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Kup cookliwek 2,8 - 3kW. Ja kupiłem Tagred za 700zł i padł po około 4 miesiącach (to taka chińszczyzna udająca polski sprzet ) Nastepnie kupiłem CGI za ok 1000zł w OBI poki co jest sprawny. Zrobiłem w sumie na tych dwóch SSZ, pierwszy padł pradopodobnie od zapylenia - cięcie pustaków itp. Nie ma co za duzo czytać, bo dojdziesz do wniosku, że tlyko Honda za 5k Moje majstry miały betoniarkę 1f z silniczkiem około 1kW, do mieszania zaprawy spokojnie wsytarczy, a betonu na ławy i strop to chyba już nikt tak nie robi Edytowane 24 Maja 2019 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts