Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agregat prądotwórczy na plac budowy - prośba o opinię

Recommended Posts

Sam używam takiego o mocy 2,5kW i to jednofazowego. Najprostsza chińszczyzna. Na razie działa rok.Nie mam do niego pretensji.Po prostu działa.Jak na razie czyściłem osadnik paliwa i tyle. Ale w planach uznałem że mi wystarczy. Beton z gruszki, a ściany na klej więc mieszalnik wystarczy

http://images.bosch-professional.com/pl/pl/ocs/stageprodimg/grw-12-e-34851.jpg

• 4 years później...

Witam serdecznie wszystkich.

Nie długo zaczynam budowe i poszukuje Agregatu Prądotwórczego 1 fazowego poniewasz nie mam jeszcze dostępu do prądu elektrycznego.

Agregat ma być z tej tańszej półki cenowej ale nie najtanszy.

Przymieżam się do zakupu takiego czy ktoś może coś o nim powiedzieć?

:spam:

Za wszystkie opinie i wszelką pomoc z góry Dziękuje

Edytowane przez Greengaz

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

Obecnie też stoję przed dylematem zapewnienia prądu na budowie (początek). Aby do zimy wyrobić się ze stanem SSO / SSZ muszę zacząć budowę najpóźniej pod koniec lipca. Prąd tymczasowy odpada bo gość zażyczył sobie za całościową obsługę przyłączenia ok. 2700-3000zł :jawdrop:. Prąd stały mam mieć ponoć do końca sierpnia (obecnie papiery są przekazywane do ENEA przez ich projektanta w celu wyboru ekipy realizującej zlecenie montażu skrzynki). Wydaje mi się, że płacenie tych 3000zł na maksymalnie (mam nadzieję :confused:) 2 miesiące mija się z celem.

Tak z Waszego doświadczenia - jaki agregat będzie wystarczający aby rezerwowo zapewnić prąd na początku budowy?

Edytowane przez Kalic

Kup cookliwek 2,8 - 3kW. Ja kupiłem Tagred za 700zł i padł po około 4 miesiącach (to taka chińszczyzna udająca polski sprzet :p)

Nastepnie kupiłem CGI za ok 1000zł w OBI poki co jest sprawny. Zrobiłem w sumie na tych dwóch SSZ, pierwszy padł pradopodobnie od zapylenia - cięcie pustaków itp. Nie ma co za duzo czytać, bo dojdziesz do wniosku, że tlyko Honda za 5k :)

Moje majstry miały betoniarkę 1f z silniczkiem około 1kW, do mieszania zaprawy spokojnie wsytarczy, a betonu na ławy i strop to chyba już nikt tak nie robi :)

Edytowane przez Robaczywy