ekmir 31.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Jak zakończyć ścianę zewnętrzną murowana z BK przy murłacie i podbitce dachowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.04.2011 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Murować do końca BK czy może wkleić styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 02.04.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Pomiędzy krokwiami? Koniecznie wełna/styropian. Izolacja poddasza ma się łączyć z izolacją ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.04.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Chodzi o to, ze sciana została zakończona wieńcem, a na nim jest murłata. Ściana ma 36 cm grubości, a wieniec 24.Tak więc trzeba przy murłacie od strony zewnetrznej albo dokleić 12 BK albo styropian. A z drugiej strony (wewnetrznej) pozostało do uzupełnienia ok 7 cm, gdyż murłata ma 14 cm.Stąd moje pytanie czy kleić BK czy styropianem (np. fasadowym lub posadzkowym)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.04.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) ja ma 24cm BK na nim 24cm wieniec, na nim 14cm murłata centralnie pośrodku, z zewnątrz dałem styropian pomiędzy od wieńca do membrany, wewnatrz na murłatę styropian, 2x zielona płyta gk, 2x siatka leduchowskiego i zatynkowane c-w razem z całą ścianką kolankową Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.04.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Rozumiem, że poza tym ocieplałeś równiez cały budynek, a przy murłacie dałeś dodatkowy styropian i na murłate też.Jaki zastosowałeś styropian?Czy jakoś go "kleiłeś" do murłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 09.04.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam ja planuje własnei przykrecic bezposrednio płyte KG do murłaty beda 3 warstwy płyty aby wyrównac ze sciana to wszystko zostanie otynkowane tynkiem wraz ze sciana kolankowa tynkiem gipsowym. Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez markon2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 09.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 http://s1.pokazywarka.pl/i/519303/1041552/ocieplenie1.jpgO to chodzi?Przepraszam od razu autora rysunku za publikację. Kiedyś znalazłam ten rysunek na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.04.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) Rozumiem, że poza tym ocieplałeś równiez cały budynek, a przy murłacie dałeś dodatkowy styropian i na murłate też. Jaki zastosowałeś styropian? Czy jakoś go "kleiłeś" do murłaty? tak, potem ocieplałem cały budynek (styro na murłacie zlicowany ze ścianą przed ociepleniem), od zewnatrz paski styropianu 4 czy 5 cm, paski wysokości od wieńca do membrany, cięte u góry ukośnie, wklejone na piankę PU pistoletową, w zasadzie to tak jak na powyższym rysunku Matyldy Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts