A T 03.08.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Witam wszystkich, słyszałam wiele dobrego o forum Muratora dlatego będę wdzięczna za wszelkie uwagi i komentarze do mojego projektu domu. Zdecydowaliśmy się z mężem na dom w amarantusach (poniżej link) http://archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-amarantusach-ver-2-md2e1fa16c4915. Nanieśliśmy pewne zmiany - nie wiem czy słuszne i czy czegoś nie przeoczyliśmy. zależy nam na tym, aby dom był funkcjonalny czyli musi być pralnia i oddzielne pomieszczenie na przechowywanie przetworów. Dodatkowo duże pomieszczenie gospodarcze blisko garażu (mąż trochę majsterkuje, programuje maszyny itd. więc musi mieć wydzielone pomieszczenie, które sąsiaduje z garażem. Poniżej wrzucam rzut przeróbek domu w amarantusach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2016 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) czym chcecie grzać i z jakiej strony świata macie wjazd na działkę? spiżarnia bardzo daleko od kuchni. Proponowana zmiana narusza ścianę nośną Salon wielki ale słabo ustawny w sumie. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A T 03.08.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 ogrzewanie gazowe + kominek z płaszczem wodnym. Wjazd od strony południowej więc okna salonowe będą od zachodu. Co do spiżarni to nie za bardzo mamy gdzie ją ulokować ;/ W wiatrołapie zależy mi na wnęce - garderobie a nie tylko miejscu na szafę wnękową - zeby schować nie tylko kurtki ale też wszystkie buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.08.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Piec gazowy i zasobnik spokojnie mogą stać w warsztacie lub pralni. Nie potrzebują osobnego pomieszczenia. Nie zajmą więcej jak 1,5-2 m2W dodatku piec kondensacyjny nie potrzebuje komina - można spaliny wyprowadzić przez ścianę przewodem koncentryczno spalinowym. http://images75.fotosik.pl/792/7e087a1d378d381egen.jpg I zamiast w kominek z płaszczem (chcecie mieć kotłownię w salonie?) zainwestujcie w rekuperację.I żadnych stopni w garażu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyza20 13.06.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Witam czy mogę prosić o zdjęcia domu w Amarantusach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts