Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A może ktoś ma jakąś propozycję jaki kolor drewna pasowałby do mebli z palisandra naturalnego. Rozglądam się za dębem w kolorze od naturalnego do ciemnego.

Dąb pasuje, ale z jasnymi, mniej wyraźnymi słojami.

Nie chodzi o gatunek drewna tylko o konkurencję między jego fakturami.

Siema!

Po lekturze forum dochodzę do wniosku że moje pytanie nie będzie zbyt oryginalne. A więc jestem facetem i nie mam zbyt wykształconego zmysłu estetycznego. Umyśliłem sobie sypialnię, do której wybrałem już meble w kolorze 'sosna laredo'. Zdjęcie projektu pokoju i koloru mebli poniżej:

Screenshot_2016-02-08-22-49-38.jpg

6c13bce399748cef9fc756d2a661f44692551467.jpg

Do tego wymyśliłem sobie panele podłogowe w kolorze 'kasztan biały':

panel-podlogowy-laminowany-kasztan-bialy-artens,big.jpg

Czy te kolory do siebie pasują? Czy ściana w poniższym kolorze (+/-) ma sens?

Bez nazwy.jpg

6c13bce399748cef9fc756d2a661f44692551467.jpg

Screenshot_2016-02-08-22-49-38.jpg

panel-podlogowy-laminowany-kasztan-bialy-artens,big.jpg

Edytowane przez janeksok

Mniej żółtawy beż a bardziej taki chłodniejszy:

http://st.hzcdn.com/simgs/b3e1b2f40e667d6e_4-0205/paint.jpg

http://insp.hplx.pl/aranzacje/wnetrza/sypialnia_klasyczny_bialy_bezowy_brazowy_6164224.jpg

Tylko dlaczego tak dziwnie ustawiłeś meble?

Czy tak nie lepiej? - masz w sumie większą szafę

http://images77.fotosik.pl/313/918f930bb0b60173.jpg

Edytowane przez Elfir
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

hej, co sądzicie o takim pomyśle. Wszelakie dodatki będą w kolorze oliwkowym. Tam, gdzie jest jasne, będzie linia schodów - pod schodami jasne, bo a) jest tam ciemno b) będzie tam biblioteczka z książkami. Motyw pasów będzie się przejawiał jeszcze wyżej na całej ścianie, w różnych wersjach kolorystycznych, wziętych z wnętrza. Natomiast dół kominka będzie taki jak ramka - w czarnym, polerowanym gresie. Podłoga to gres drewnopodobny, w korytarzu kolor szaro ciapkaty.

:)

malekwiz1.jpg

malep.jpg

Przy urządzaniu wnętrz trzeba mieć odpowiedni zmysł i wyczucie. To tylko z pozoru wydaje się być prostym zadaniem, a w rzeczywistości jeden najmniejszy błąd może zrujnować całkiem nieźle zapowiadającą się całość. Trzeba wiedzieć, jak równoważyć wszystkie poszczególne elementy wykończenia. Ostatnio pomagałam bratu w urządzeniu pokoju dla dziecka bo zarówno on, jak i jego partnerka mają do tego dwie lewe ręce. W pierwszej kolejności wybraliśmy wspólnie z oferty na stronie [MODEROWANO] potem dobraliśmy resztę mebelków, dodatków i akcesoriów. Najważniejsza była wysoka jakość mebli, żeby posłużyły na wiele lat. Edytowane przez joliska
Moim zdaniem nie prawda jest że drzwi muszą być w kolorze okien i mebli. U mnie akurat jest tak że drzwi i okna mam w tym samym kolorze ale meble są oczywiście inne i wygląda to ok
Zgadzam się z Tobą. Palisander jest bardzo wyrazisty i w zasadzie zdominuje każde wnętrze. To bardzo odważna propozycja i nie wybierałbym jej tam, gdzie jeszcze jest coś innego, ważnego do pokazania. Ale jako mały dodatek, np. stolika, może być trafionym wyborem.
zależy jakie też kolory lubisz. sam stawiam na jasne odcienie bieli, beżu no i szarości, a do tego łącze te kolory z jakimś żywszym odcieniem które przełamuje całość. np. szare ściany i jedna malinowa do tego malinowe dodatki, to samo bedzie gralo z turkusem
Zasada mówi, że podłoga powinna być pod kolor okien i drzwi

Taaa, i dlatego w blokach ludzie mają białe podłogi... :sleep: