Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to teraz dziewczyny mi pomóżcie :x oczywiście chodzi o dobór koloru okien . Zacznę od tego, że w salonie i kuchni chce mieć jasny gres ewentualnie z elementem ciemnego gresu (czarnego, ciemnego brązu, bądź grafitowego). Kuchnię chcę mieć białą na wysoki połysk plus czarny gruby blat, w salonie białe ściany... I tak na początku chciałam okna obustronny orzech ,a teraz sama nie wiem czy nie lepiej wziąć dwukolorowych tzn. białe wewnątrz i orzech na zewnątrz. PROSZE DORADŹCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!!!! :)

• 4 weeks później...

ja mam aktualnie zagwozdkę odnośnie koloru stołu w jadalni

dodam że jadalnia jest łącznikiem pomiędzy salonem a kuchnią a do tego jeszcze będzie blisko schodów które będa w kolorze naturalnego dębu

podłoga biała błyszcząca (płytki), meble kuchenne białe, blat w kolorze bielonego dębu (coś jak sklejka), sprzęty kuchenne czarne, okno białe na ścianę przy kuchence i pomiędzy meblami planujemy dac białe kafle

nie wiemy czy stół możemy zrobic ciemny np palisander lub wenge czy musi być w kolorze dębu

i drugi problem z kolorem który mamy to kolor widocznych jętek, polamować je na kolor schodów? pomalowac na biało? obudować płytami GK??

koloru ścian tez jeszcze nie wybraliśmy

ogólnie pomieszczenie jest jasne

duże okno od południa w salonie do tego duże drzwi tarasowe od zachodu drzwi tarasowe z kuchni tez od zchodu i okno kuchenne od pólnocy

myślimy nad białymi ścianami lub ewentualnie jasnymi brązami

zapomniałam dodac że parapet w salonie w kolorze schodów

drzwi wewnętrzne chyba też wybierzemy jasne

więc co z tym stołem zrobić i z jętkami??

Edytowane przez gosia86

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Może trochę nie na temat, ale właśnie naszła mnie refleksja że z tym naszym urządzaniem to jest taki kłopot, że trendy tak szybko się zmieniają i to co zrobiłyśmy za chwilę staje się niemodne, przestaje cieszyć i najlepiej zaczełybyśmy wszystko od nowa. Dlatego wydaje mi sie, że lepiej 'w miare możliwości' trzymać się klasycznych zestawień i kolorów. Białe drzwi były sa i zawsze będą na czasie. Tak samo dębowa podłoga - standard przeżyje wszelkie egzotyki. Ja ma własnie takie połączenie białe drzwi, dębowe deski jedyne szaleństwo to okna pod kolor podłogi (złąty dąb) mam nadzieję, że mi z czasem bokiem nie wyjda :), bo to odstepstwo od wyżej wym. zasady. Ściany generalnie białe, odrobinę szarości i trochę koloru (chłodnego).

Witajcie. Przede mną malowanie całego dołu domu. Jest w nim sporo światła, zwrócony na południe. Chciałabym prosić Was o poradę - jaki kolor dobrać do takiego zestawienia kolorystycznego: biel, czerń (niewiele), kolor merbau i beż (kafle arkesia). Czy da się tu znaleźć jakąś dominantę kolorystyczną? Wpadły mi do głowy albo oliwka, albo biel złamana szarością. Oczywiście wiem, że to kwestia doboru odcieni. Nie wiem tylko w której kolorystyce go szukać.

Cześć,

mamy bardzo dużo wątpliwości przy wyborach, dopasowaniu odpowiedniego koloru drzwi.

Parkiet będzie jesionowy:

http://www.parkiety.sklep.pl/prod108,15,18,0,FINISHPARKIET_-_jesion_exclusive_jasny.html

[ATTACH]97299[/ATTACH]

Ściany widzą nam się w kolorach śmietanka/szarość

Planujemy zakup następujących drzwi:

http://www.pol-skone.pl/product/sempre-alu

[ATTACH]97299[/ATTACH]

Co o tym myślicie? Będzie pasować? Mamy już trochę mętlik w głowie... Nie sądziliśmy, że wybór kolorów będzie aż tak trudny!

Wielkie dzięki za wszystkie rady i wskazówki :)

Witam,

mam już położone płytki podłogowe w kuchni oraz holu w kolorze ciemnej szarości wręcz wpadające w odcień grafitu.

Płytka gresowa NordCeram Gemini Schwarz.

Jaki kolor paneli dobrać do w/w płytek do salonu oraz pokoju dziennego, aby na jednym poziomie wszystko ze sobą współgrało. Salon jest otwarty na kuchnię oraz hol. Ściany będą szaro-białe, meble w kuchni białe na wysoki połysk.

Za pomoc bardzo dziękuję :)

20111205170.jpg

IMG_5270.JPG

Edytowane przez szpilka87