Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szpilka, dzięki za zdjęcia. Mnie chodziło o taki kolor mebli (niestety zdjęcia się nie da skopiować, dlatego wstawiam linka) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/bedroom/tools/bedroom_rooms_ideas/#/20111_bers10a_01

Tylko tutaj drzwi i okno jest białe. No i jedna ze ścian jest szara.

Chyba faktycznie dam białe meble, tylko jaki kolor kanapy wybrać...

Piosk - żółty odpada. Kolejny pokój mam żółty i mam kolejny dylemat kolorystyczny. ;)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pokój zielony Szpileczko jest pokojem dla gości. A żółty jest sypialnią. No wiem, że kolory są "no-trendy" , ale ja jestem z nich zadowolona, tylko mam problem co dalej dobrać. Dzisiaj miałam zamawiać kanapę i nie umiałam się zdecydować. Skłaniam się ku brązowej, bo zielona za bardzo by się zlewała ze ścianą.

Chyba.

Znalazłam fajną stronkę : http://www.dulux.pl/narzedzia

Mam wielki dylemat ,stoję przed wyborem stolarki okiennej i drzwiowej.Zauroczona jestem bielą ,ale wiem ,że ona jest bardzo wymagająca Jestem już kobietą w kwiecie wieku ,z problemami kręgosłupowymi,.Mąż namawia mnie na orzech ,ale boję się ,że stworzę ciemne wnętrza .Zastanawiam się nad dębem antycznym .Jak ten kolor bedzie się miał do białej elewacji ,jak bedzie wyglądał we wnętrzach ?A może ktoś już ma i chciałby się pochwalić.?

Mam wielki dylemat ,stoję przed wyborem stolarki okiennej i drzwiowej.Zauroczona jestem bielą ,ale wiem ,że ona jest bardzo wymagająca Jestem już kobietą w kwiecie wieku ,z problemami kręgosłupowymi,.Mąż namawia mnie na orzech ,ale boję się ,że stworzę ciemne wnętrza .Zastanawiam się nad dębem antycznym .Jak ten kolor bedzie się miał do białej elewacji ,jak bedzie wyglądał we wnętrzach ?A może ktoś już ma i chciałby się pochwalić.?

Kristel, czy Twoje wątpliwości co do bieli dotyczą mycia okien i parapetów? Jeśli tak i jeśli chcecie okna pcv, to nie powinnaś się tym zupełnie martwić :) właśnie dziś rozmawiałam o tym z koleżanką, z którą mamy te same białe okna (znaczy tej samej firmy), jak łatwo się je myje. Nie mogę Ci co prawda polecić akurat tych, bo firma, w kt. kupiłyśmy zbankrutowała (model okna salamander SL), ale współczesne okna mają zaokrąglone profile skrzydeł i ram, wiec brud na nich tak nie osiada, a jeśli kupujesz w dobrej firmie, to pcv okien jest na tyle solidne, że sie nie zabarwia od brudu. Także nie decyduj się na okleine, jeśli nie jesteś do niej przekonana :) Ja do tych okien mam białe meble i drzwi, a na podłodze panel dąb viktoriański.

Dzięki MIŚKA,tego mi było potrzeba ,właśnie tej konkretnej odpowiedzi.Będą białe ze szprosami ,szprosy wewnątrz lub na zewnatrz ,powiem szczerze ,ze zewnetrzne mi się lepiej podobają .Co do drzwi to musiałam iść na kompromis ,mąż chce dębowe i podłogę w dębie lub orzechowe ,ja oczywiście także chciałam białe .

Białe drzwi są fajne, zwłaszcza jeśli są połączone z białymi oknami (ja tak mam). I jestem świeżo po czyszczeniu okien - w niczym nie przypomina to udręki z drewnianymi :) A podłogę jaką wybieracie - deski czy panele? Takze z doswiadczenia polecałabym porządne panele, bo łatwo się czyści i nie trzeba tak uważać, jak z deskami, bo się mniej niszczą. I tu akurat konkretnego producenta bym poleciła, balterio - są piekne i naprawdę wysokiej jakosci :)

• 3 weeks później...
Rozważamy panele Balterio dąb tasmański, ale zastanawiamy się czy one nie są za ciemne :(Zawsze chcieliśmy mieć ciemną, ciepłą w kolorze podłogę. Mieszkanie chcemy urządzić w stylu raczej nowoczesnym, nie rustykalnym, kuchnia biała na wysoki połysk, blat czarny, łazienka biało-czarna. Ściany białe, ewentualnie delikatnie złamana szarość, mąż chciałby drzwi drewniane- musiałyby być zatem ciemniejsze od podłogi. Co sądzicie???

Stoję przed wyborem drzwi wewnętrznych i chyba oszaleję. Stolarka okienna orzech, drzwi wejściowe orzech, drzwi między garażem, a domem orzech, podłogi w pokojach kolor dąb skandynawski (taki jasny chłodny), w przedpokoju podłogówka - kafelki nie wybrane. I teraz jakie drzwi wew? Mi bardzo , bardzo podobają się białe np z polskone, mąż jest za sosnowymi a'la orzech z dallasa. Jesli zostaniemy przy białych to jakie listwy podłogowe, czy nie będzie się gryzło z ciemnymi oknami? aha, i włączniki są już kupione kremowe;-( tak myślałam o kremowych ścianach, co by włączniki pasowały. No i jakie schody? bo te wszystkie drzwi są przy schodach. Poradźcie proszę!