Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byliśmy oglądac dzisiaj drzwi :):):) Mimo iż Forli Asilo kolor Wenge Regent bardzo nam się podobają, to jednak do naszych ciemnych podłóg i całego wnętrza lepiej będa pasować białe- nie będzie tak ciemno i białe zawsze są modne :) I nawet może białe listwy przejdą :):):) W przedpokoju light grey Beckersa :) w salonie ściany białe :) jedynie telewizyjna szara Stoney Grey beckersa. Myślicie, ze to dobry wybór????

Dziewczyny błagam pomóżcie z kuchnią, ja już nie mam siły do kolorów :(:(:(

Edytowane przez milady

Witam, to mój pierwszy post na forum, choć czytam regularnie od prawie dwóch lat, niektóre z domów są mi znane bardzo dobrze. Już lada moment będę na etapie wykańczania swojego domu, zakończył się SSZ i trzeba pewne decyzje podejmować już teraz. Jeszcze parę miesięcy temu czytając forum byłam pewna, że wiem czego chcę a na dzień dzisiejszy kompletny mętlik w głowie. Pierwsze słowo już powiedziane - zostały zamówione okna, drzwi i brama garażowa w kolorze winchester. Początkowo miały być od środka białe, ale staneło na tym i to już nieodwracalne, bywają dni, że żałuję. Ale nie ma co się cofać wstecz. I teraz pytanie co dalej ............ Podłogi będą drewniane deski dębowe naturalny kolor lakierowany na mat. Jakie do tego drzwi, listwy i kuchnia ? Kuchnia jest bardzo jasna z wielkim oknem, otwarta na salon częściowo, ale mała ok 9m2. Są już meble do salonu z mieszkania, są to jesionowy stół z krzesłami i komoda , proste raczej nowoczesne kształy, przyciemnione na chłodny bardzo odcień, nawet nie wiem jak to określić, bo to nie brąz, ale jakaś tam jego pochodna, ale nie z palety rudych czy pomarańczowych. To akurat bardzo mi się podoba. Kiedyś myślałam o kuchni z drewnianymi frontami w kolorze o jakieś dwa tony jaśniejszej od mebli w salonie, ale dziś już wiem, że to będzie za ciemne do tak małej powierzchni. To może biała kuchnia, białe drzwi i listwy ? Jak to się będzie miało do okien ? Jakie schody ? Schody będą samonośne - dywanowe. Jak biała kuchnia to jaki blat do niej , skoro okno jest w kolorze ? Jezu ja nic nie wiem !!!!!!!!!!!!!! Tyle oglądam kuchni tu na forum i mi się podoba tyle wnętrz a u siebie kompletna niemoc. Dodam, że podoba mi się dużo bieli we wnętrzach, jasność, lekkość, odrobiona nowoczesności ale raczej połączona z klasyką. Pomóżcie :)

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi- jutro fachowcy zaczynają kłaść panele- jak je położyć w mieszkaniu na dwie strony świata? wszystkie w jedną stronę czy w pokojach inaczej niż np. w przedpokoju i salonie inaczej niż w pokojach- czyli tak, żeby było prostopadle do padania światła????????????

Aleksandryta jaja sobie robisz wystarczy wpisać w google zebrano i juz wiadomo co to jest .

Dąb magnacki po prostu niech pędzie dąb ( panele ).

Nie chcę być złośliwa, ale szukam w googlach koloru mebli i nie mogę znaleźć, więc niestety nie moge póki co doradzić, z jakim kolorem ścian połączyć. Same panele taki sobie. Z takich klasycznych wolałabym już Dąb Stary Francuski.

Mam kolejną prośbę o radę- musimy w tym tygodniu zamówić szafę wnękową do przedpokoju. Przejrzałam masę zdjęć i nie wiem jaką szafę zrobić :(

Szafa jest we wnęce po lewej stronie od drzwi, myślałam o białym i czarnym lacobelu, a na ścianie na przeciwko lustro duże, ale nas na lacobel nie stać. Poza tym nie wiem czy do tych delikatnie szarych ścian to będzie pasować??? A moze lepiej lustrzane drzwi szafy (choć już niemodne?)

Dla przypomnienia:

ściany delikatnie szare light grey beckers

http://images40.fotosik.pl/1650/e54ace629daa262a.jpg

podłoga dąb tasmański http://images46.fotosik.pl/1614/45d65f929b5f4021.jpg

drzwi wewnętrzne białe http://images42.fotosik.pl/444/67d7b2cbbc28a264.jpg

Już się pogubiłam :(

Edytowane przez milady

Milady, jeśli szafa nie ma drzwi przesuwnych tylko uchylne, może mieć jedno skrzydło :D

Na drugą ścianę: w tym momencie nic, poczekaj, pomieszkaj, poobserwuj... Nie wiemy poza tym, jaki szeroki masz przedpokój, jaka duża jest ściana naprzeciw planowanej szafy itd.

szafa jest długa na prawie dwa metry, więc drzwi będą przesuwne...Ciągle jeszcze rozważam lacobel, ale Twoje, Joliśko, wnętrze, bardzo mnie przekonuje :) Dzisiaj byliśmy wybierać drzwi, oj nerwy były, ponieważ nie do końca mogliśmy wybrać tę samą wersję... Porta Koncepta A.9 czy C.6???Dodam, ze kotyarz jest ciemny, a do tego drzwi od pokojów będą zamykane na co dzień, więc pewnie im więcej szybek tym lepiej... Dziewczyny, któr drzwi byśie wybrały??? Stanęło na białych oczywiście :D

http://images37.fotosik.pl/1624/b219ef21cde6dfe3.jpg koncept A.9

http://images40.fotosik.pl/1655/4af14adadea7a2d5.jpg koncept C.6