Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Mam prośbę pomóżcie mi dobrać kolorystykę w domu.

Mam zakupione płytki na cały parter - Pamesa Roble. Teraz do tego muszę dobrać kolor drzwi i myślałam o firmie Vasco typ braga kolor morgana. Całość wykończyć białymi listwami przypodłogowymi i może szarymi ścianami.

Czy takie zgranie nie będzie się zlewać?

A może wybrać ciemniejsze drzwi?

Będę robiła drzwi przesuwane do sypialni plus zabudowę nad lodówkę. Całość będzie lakierowana (półmat) ale potrzebuję Waszych porad w kwestii koloru zabudowy. Mam problem czy ma być w kolorze białym, jak reszta drzwi oraz kuchnia znajdująca się na przeciwko, czy też w kolorze szarym jak ściana. Bardziej skłaniam się ku bieli ale lodówka jest beżowa i obawiam się że nie będzie to dobrze wyglądało. Z góry dziękuję za pomoc i opinie.IMAG0312.jpgIMAG0315.jpgIMAG0314.jpgIMAG0313.jpg

Najłatwiej to jest dobrać podłogi i framugi;) u nas dobrała je firma która kładła nam podłogi (kuhn), co do okien to mogą mieć inny odcień zależy czy je widać czy nie;) a meble.... no tutaj to raczej nie szedłbym w stronę dopasowania mebli do podłóg i drzwi u nas jest szaro, mam bieloną podłogę, a meble są albo czarne (szafki) albo ciemno-grafitowe;) Tak naprawdę to fajnie jest się bawić kolorami;)

witam forumowiczów :)

Kupiliśmy 67m w starym bloku, do remontu. Jestem na etapie doboru kolorystyki. Wiem że teraz króluje biel i szarość, ale mąż jest bardzo na nie :/

Pytanie zasadnicze: jakie drzwi wewnętrzne do starego dębowego parkietu /będzie odnawiany/? Czy meble /szafa w przedpokoju, kuchnia itp robić w odcieniu tych drzwi?. W przedpokoju, kuchni i łazience ma być terakota. Waham się między piaskowym beżem, a płytkami drewnopodobnymi...Czy ktoś coś doradzi?

magnolia przy białej ścianie może wyglądać jak zżółknięty biały.

Może ciepły szary?

Szczerze mowiac wolalabym cos w odcieniu zolci, jakos nie przekonuje mnie szary do kuchni, poza tym chcialabym cos bardzo delikatnego, intenstywne kolory to nie moja bajka, moze z duluxa pastelowy jasmin?

Wiem ze szary nie musi byc ciemny, ale jakos nie pasuje mi do kuchni. Z tym duluxem to tylko przyklad, nie rozgladalam sie jeszcze za farbami w sklepie tylko patrzylam w internecie i rzucila mi sie w oczy magnolia, czy ona nie jest za bardzo zolta? Moze cos jasniejszego, bardziej w stylu pastelowa orchidea? Niestety obawiam sie ze nie bede miala mozliwosci probowac, tym bardziej ze mebli jeszcze nie mam, bede musiala kupic w ciemno, dlatego tak pytam.

Proszę o podpowiedź :) W korytarzu będzie szafa wnękowa, 3 drzwiowa, środkowe skrzydło na pewno z dużym lustrem, ale nie wiem co wybrać na drzwi boczne. Na podłodze będą te panele dąb bielony jasny, drzwi do pokoi w dębie polskim 3d. Na jaki kolor szafy postawić? Przedpokój jest ciemny myślałam więc o czymś jasnym. Oprócz szafy w korytarzu będzie wąska szafeczka na buty i mały wieszak na bieżące kurtki. Wieszak i szafka miały być w kolorze białym, ale teraz nie wiem jak zgrać to z szafą wnękową