gwiazdeczka66 11.04.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 mam nasadzony żywopłot z różnych gatunków tuj, gdzieniegdzie cisy kolumnowe oraz cyprysy, wyłożyłam pod niego czarną otulinę, dodatkowo rośnie tam dąbrówka odmiana bordo ładnie zadarnia. czytałam, że tuj nie można zadarniać, powinno się wysypywać korą, czy popełniłam błąd ściółkując otuliną? ponoć będą bardziej narażone na choroby grzybowe?proszę niech się wypowiedzą fachowcy. zawsze jest szansa na naprawę. gwiazdeczka66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 ta czarna włóknina będzie ci chyba ograniczać wzrost dąbrówki?Włókninę daje się, by ograniczyć wzrost chwastów i maskuje korą - ma to swoje wady, np. utrudnia nawożenie, bo zamiast sypać na glebę, sypie się na włókninę, albo trzeba ja odsuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 11.04.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 dziękuje za szybką odpowiedź, myślałam, że muszę ją zdejmować ze względu na zagrożenie chorobami grzybowymi, dąbrówka radzi sobie nieźle, podlewam gnojówką ze skrzypu, otulina nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts