Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zaczynam zabawę z tym programem - http://www.projektujemy.meble.pl/ Na pierwszy rzut oka wydaje się być bardzo prosty, ale przy okazji również funkcjonalny. Może jak na razie moje dzieła projektowe nie są genialne, ale wciąż się uczę i liczę, że będę potrafił stworzyć coś naprawdę fajnego ;-)

• Odpowiedzi 889
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Gdzie szukać polskiej?

Z tego co ja szukałem tak owa nie istnieje, ale nie sądzę, żebyś nie dał sobie rady w angielskiej, może jeden wieczór, maksymalnie dwa są potrzebne z słownikiem w ręku, a potem idzie się bawić. Ja znowu zastanawiał bym się nad tym softem http://abrys.com.pl/fusion/produkty.html to się nazywało kiedyś fusion2020 a teraz jest samo fusion... bo wykorzystujemy to w robocie do wizualizacji pomieszczeń, mam ten program + młodego od Photoschopa, który dodatkowo poprawia i efekt jest bardzo dobry.

Z całą pewnością żadnego programu do układania samych płytek to nie potrzeba, możesz do tego skorzystać nawet z darmowej wersji pro100, wizualizacja tam trochę kuleje, ale zakładam, że chodzi o sam układ, a nie koniecznie o zabawę z światłem.

Pozdrawiam i gdyby ktoś miał pytania w związku z płytkami mogę coś podpowiedzieć jak ktoś chce może pisać na priva, albo tutaj jakbym nie odwiedzał

• 5 weeks później...

Witam wszystkich,

Mam pytanie poszukuję programu umożliwiającego stworzenie aranżacji kuchni. Przeglądając strony trafiłam na takie oto cudo 3dcax.pl. Czy miał ktoś styczność z tym programem? Jak wygląda obsługa i samo działanie programu. Z opisu wynika, że to porządne narzędzie pracy.

A ile płacą za reklamowanie tego "cuda" na forum?

Witam wszystkich,

Mam pytanie poszukuję programu umożliwiającego stworzenie aranżacji kuchni. Przeglądając strony trafiłam na takie oto cudo 3dcax.pl. Czy miał ktoś styczność z tym programem? Jak wygląda obsługa i samo działanie programu. Z opisu wynika, że to porządne narzędzie pracy.

• 1 month później...

Sketchup jest super, w szczegolnosci gdy wykorzysta sie renderowanie. Najlepszy jest chyba VRay, ale jest tylko w wersji 30 dniowej. Troche trzeba sie z nim pobawic, ale oferuje ogromne mozliwosci (raczej nie dla beginnerow).

Plusem jest tez to, ze mozna korzystac z bazy obiektow online. Na necie mozna znalezc darmowe obiekty w formacie skp [moderowano]

Z tym programem mozna sporo czasu stracic, bo wciaga :)

Edytowane przez joliska

• 2 months później...
  • 1 month później...
Ja do projektowania wnętrz wykorzystuje program 3ds Max - Interior. Bardzo fajny, intuicyjny. Można w nim wizualizować naprawdę nawet te najcięższe przypadki. Nie poradziłabym sobie gdyby nie ten 7 godzinny kurs . Jest tam tyle opcji, funkcjonalności i możliwości, że bez tego typu pomocy nie dałabym rady. Edytowane przez Elfir
usuwanie reklam

• 2 weeks później...

Programy do Projektowania mają swoje plusy i minusy. Minusy to długoletnia nauka ich obsługi. A Plusy do ich częściowa lub kompletna Automatyzacja.

Sprawdź co wybrać w linku poniżej , czy uczyć się od zera - a może jednak skorzystać z automatu: Zapraszam

http://architekturawzyciu.blogspot.com/2013/01/programy-do-projektowania-i-wizualizacji.html

• 2 weeks później...