suomi 19.04.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) hej, powiedzcie proszę co myślicie o takim projekcie: http://www.archdesign.pl/projekty/domy_z_poddaszem/dj_054,p251243885 według mnie ma bardzo ciekawy układ pomieszczeń na parterze - dla mnie praktycznie idealny. Jedyne co chciałbym zmienić to przeniesienie kotłowni do nowego pomieszczenia przy garażu oraz skrócenie salonu - rysunek poniżej. Acha, no zlikwidować pustkę nad salonem, tak aby na poddaszu można było wykroić trzy sypialnie i łazienkę.http://img41.imageshack.us/img41/8656/parter54zmiany.jpg Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt trudne zadanie dla architekta adaptującego (i nie drogie dla mojej kieszeni....) Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam! Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez suomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 20.04.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, Zabrałem się za adaptację projektu archdesign - dj 054 Zmiany, których chcę dokonać to:1. Przeniesienie kotłowni do pomieszczenia 1.10 z przejściem do garażu i korytarza.2. Skrócenie salonu i zrobienie okna/drzwi tarasowych w sypialni 1.63. Powiększenie wiatrołapu 1.1 (do końca nie wiem jak to zaaranżować)4. Powiększenie łazienki 1.9 kosztem pozostałości 1.10 i zrobienie sauny5. ew. wydłużenie biegu schodów kosztem górnej części garderoby 1.7 - tak, aby zmniejszyć ilość stopni zabiegowych. Na piętrze:1. Likwidacja pustki nad salonem2. Umieszczenie pionu łazienki nad łazienką na parterze /ew. kuchnią3. "wykrojenie" trzech sypialni. Poniżej efekt moich zmagań z paint'em: http://img41.imageshack.us/img41/8656/parter54zmiany.jpg I teraz prośba o wasze komentarze co do sensowności tych zmian. Szczególnie chciałbym poradzić się w kwesti aranżacji dolnej łazienki - nie do końca mam to rozpracowane. Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez suomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 21.04.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 czekam na wasze opinie, zarówno o projekcie jak i moich zmianach. dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 21.04.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Liczę na wasze opinie na temat projektu i moich zmian. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 bardzo mała kuchnia. Gdzie tam miejsce na lodówkę, piekarnik, ekspres, mikrofalówkę? Jak wstawisz większą lodówkę to nie masz juz blatu roboczego.Uważam, że okno w spiżarni nie jest dobrym pomysłem. Nie jest tam potrzebne. Jego obecność spowodowana jest tylko chęcią zachowania symetrii po obu stronach wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 hmmm... coś takiego mi wyszło:http://img846.imageshack.us/img846/8656/parter54zmiany.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.04.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Elfir doskonale zmieniła wiatrołap - sama chciałam to zaproponować a tu prosze.... pomyśl nad propozycją większej kotłowni - nie wiem jakie ogrzewanie planujesz ale zaprojektowałes sobie malutkie pomieszczenie co do kuchni - masz tam ogromna przestrzeń, można by sie pokusić o postawienie sporej wyspy na granicy żółtej i białej podłogi i oddzielić troche kuchnie od salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 queene - myślałam o wyspie, ale w tej kuchni brakuje mi wolnej ściany na wysoką zabudowę. Chyba, że nie robić zabudowy pod oknem. Wysoką zabudowę dać na ścianę po lewej. I wówczas pośrodku znalazłaby się wyspa ze zlewem i płytą grzejną. Ale, by się wszystko zmieściło, wyspa musiałaby wstawać poza ściankę spiżarki i wówczas część kuchenna rzucałaby się w oczy przy wejściu do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.04.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no racja.....tylko tak rzuca sie w oczy cała kuchnia siedząc w salonie...a ja osobiście tego nie cierpię a może półwysep z zaokrągloną tą częścią wysuniętą....ja preferuje katy proste ale jak ktoś lubi ...coś w tym stylu - fotka z tematu o kuchniach: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=53927&d=1303673456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 też lubię kuchnie osłonięte, które nie są integralną częścią aranżacji salonu, bo nic dekoracyjnego w zmywarce i mikrofalówce nie widzę.Ale zakładam, ze jak ktoś wybiera taki projekt domu, to lubi mieć kuchnie na widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 09.05.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 up! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts