Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

Marzy mi się kuchnia w stylu angielskim : meble w kolorze delikatnie wpadającym w wanilię (prawie białym) z drewnianym blatem , na podłodze płytki drewnopodobne. Kuchnia jest duża z jadalnią - ok. 30m2, do tego słoneczna .

I moja prośba o radę, pomóżcie:

- czy to dobry pomysł na akurat białą kuchnię? nie lepsza byłaby ciemna drewniana?

- jakie kafelki wybrać na ścianę i jaki kolor ścian? Myślałam o białych lub beżowych płytkach -ale jakie polecacie, czy nie będzie zbyt mdło? A na ścianę juz zupełnie nie wiem.

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marzy mi się kuchnia w stylu angielskim : meble w kolorze delikatnie wpadającym w wanilię (prawie białym) z drewnianym blatem , na podłodze płytki drewnopodobne.

I moja prośba o radę:

jakie kafelki wybrać na ścianę i jaki kolor ścian? Myślałam o białych lub waniliowych płytkach -ale jakie polecacie, czy nie będzie zbyt mdło? A na ścianę juz zupełnie nie wiem.

Co radzicie?

Wszystko zależy od tego jaki kolor najbardziej Ci się podoba.?Ja w ogóle nie brałam pod uwagę innej opcji ,od początku marzyłam o ecru. i taka jest :wink: Na ścianie położę kafelki w takim samym kolorze jak meble,kolor ścian mam taki ,jaki widać na zdjęciach powyżej i myślę ,ze tak jest dobrze,bo ja się w takich kolorach bardzo dobrze czuję. :wink:

Ja też od początku marzę o jasnej kuchni. Twoja kuchnia jest piękna. Pozazdrościć. A jak jeszcze dojdą dodatki - mniam . Koniecznie wklej zdjęcia.

Napisz , proszę :

- Czy masz już wybrane płytki? Jakie polecasz?

- Kolor ścian masz ciemniejszy niż meble czy to takie wrażenie na zdjęciach?

-Zdradzisz cenę mebli? (jak nie na formu to na priv?) , też mieszkam w kujawsko-pomorskim, może wybiorę się do Inowrocławia, bo meble naprawdę są super.

Wszystko zależy od tego jaki kolor najbardziej Ci się podoba.?Ja w ogóle nie brałam pod uwagę innej opcji ,od początku marzyłam o ecru. i tak jest :wink: Na ścianie położę kafelki w takim samym kolorze jak meble,kolor ścian mam taki ,jaki widać na zdjęciach powyżej i myślę ,ze tak jest dobrze,bo ja się w takich kolorach bardzo dobrze czuję. :wink:

Ja też od początku marzę o jasnej kuchni. Twoja kuchnia jest piękna. Pozazdrościć. A jak jeszcze dojdą dodatki - mniam . Koniecznie wklej zdjęcia.

Napisz , proszę :

- Czy masz już wybrane płytki? Jakie polecasz?

- Kolor ścian masz ciemniejszy niż meble czy to takie wrażenie na zdjęciach?

-Zdradzisz cenę mebli? (jak nie na formu to na priv?) , też mieszkam w kujawsko-pomorskim, może wybiorę się do Inowrocławia, bo meble naprawdę są super.

Płytki na ścianie będą z kolekcji Ceramiche Grazia (cegiełki),a kolor ścian rzeczywiście jest ciemniejszy ,taka brudna kawa z mlekiem :wink:

• 2 weeks później...
Płytki są piękne ,ale moim zdanie, wszystko zależy od mebli ,czy są bardziej proste w formie ,czy jest dużo zdobień .Jeżeli proste -to pasują jak najbardziej ,jeżeli bardziej ozdobne -to płytki dałabym zupełnie gładkie.

Moje meble będą prostsze niż Twoje , Beauty. Twoje są bardzo wytworne, ja chciałabym bardziej rustykalne lub prowansalskie. Chciałabym podłogi z drewnopodobnych kafli, drewniany blat, może porcelanowe uchwyty i ogólnie bardziej swojski klimat. Myślałam o Memory z serii weneckiej (w delikatny niebieski wzorek a dekor z tego typu pod okapem) . To co ? Będą pasowały? :)

Witam, cieszę sie że znalazłam na tym forum fanów kuchni angielskiej. Sama jestem na etapie poszukiwania wykonawcy takiej kuchni. Jednak szczere Wam powiem że narazie ceny jakie dostaje od wykonawców z Warszawy są zaporowe. 8 m2 kuchni, zabudowa w kształcie L. szafki wiszące tylko na jednej scianie, wyposazenie standardwoe, cargo, magic corner, szufladyz relingami , jedna szafka a wysuwanymi szufladami. To wszystko wyceniają mi na 22- do 28 tysięcy. Czy to sa "normalne ceny" ? Ja liczyłam coś blizej 13-15 tys. Jesli macie namiary na jakies dobre firmy, które mają doswiadczenie w kuchniach angielskich please podzielcie sie. Marina

Chyba Cie zmartwię ,ale ceny ,które Ci podają są bardzo wiarygodne. :wink: Z tego co się orientowałam na forum ,niektórzy zamawiają sobie takie mebelki nie w firmach ,tylko u stolarzy,może wtedy wychodzi troszkę taniej.Wszystko tez zależy od materiału ,jak cale są z drewna to na pewno te 25 tys musisz dać.

dzieki, nie ustaje jednak w poszukiwaniach. Prosze mi powiedziec czy kuchnia angielska musi byc miec fronty drewniane? Ja narazie dostaje i wszedzie jest wycena MDF lakie mat jednostronny. Z czego wy macie fronty w swoich białych stylizowanych kuchniach? Jak mozna zaoszczedzic na wykonawstwie?. Z tego co widze to proporcje sa mocno zachwiane, np wycena kuchni na 25 tys z tego mniej niz polowa stanowia szafki a reszta to bajerki ytpu, szufladky, szprosy, otwarte polki, listwy dekoracyjne itd. . Na forum przewinela sie rozmowa nt ekipy z Siemantycze ktora robi kuchnie angielskie w Wawie, czy ktos was zamawiał? Jak wykonawstwo? Mozecie wysłąc namiar na prv?

Dzieki, M.