malmagna 30.10.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Marzy mi się kuchnia w stylu angielskim : meble w kolorze delikatnie wpadającym w wanilię (prawie białym) z drewnianym blatem , na podłodze płytki drewnopodobne. Kuchnia jest duża z jadalnią - ok. 30m2, do tego słoneczna . I moja prośba o radę, pomóżcie:- czy to dobry pomysł na akurat białą kuchnię? nie lepsza byłaby ciemna drewniana?- jakie kafelki wybrać na ścianę i jaki kolor ścian? Myślałam o białych lub beżowych płytkach -ale jakie polecacie, czy nie będzie zbyt mdło? A na ścianę juz zupełnie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 30.10.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Marzy mi się kuchnia w stylu angielskim : meble w kolorze delikatnie wpadającym w wanilię (prawie białym) z drewnianym blatem , na podłodze płytki drewnopodobne. I moja prośba o radę:jakie kafelki wybrać na ścianę i jaki kolor ścian? Myślałam o białych lub waniliowych płytkach -ale jakie polecacie, czy nie będzie zbyt mdło? A na ścianę juz zupełnie nie wiem. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.10.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Wszystko zależy od tego jaki kolor najbardziej Ci się podoba.?Ja w ogóle nie brałam pod uwagę innej opcji ,od początku marzyłam o ecru. i tak jest Na ścianie położę kafelki w takim samym kolorze jak meble,kolor ścian mam taki ,jaki widać na zdjęciach powyżej l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 30.10.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Beauty jestem pod ogromnym wrażeniem i urokiem waszej kuchni..marzę o takiej jasnej lecz wciąż zastanawiam się jak będzie ze względami praktycznymi..brudzenie i plamy...itd..czas pewnie pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 30.10.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 I jeszcze jedno pytanie: co sądzicie o zlewach ceramicznych-jak się sprawują w praktyce? Polecacie jakieś, najlepiej dwukomorowe? Pięknie pasują do kuchni angielskich. Najładniejszy jaki znalazłam jest Villeroy&Bosch, ale cena kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 30.10.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Wszystko zależy od tego jaki kolor najbardziej Ci się podoba.?Ja w ogóle nie brałam pod uwagę innej opcji ,od początku marzyłam o ecru. i taka jest Na ścianie położę kafelki w takim samym kolorze jak meble,kolor ścian mam taki ,jaki widać na zdjęciach powyżej i myślę ,ze tak jest dobrze,bo ja się w takich kolorach bardzo dobrze czuję. Ja też od początku marzę o jasnej kuchni. Twoja kuchnia jest piękna. Pozazdrościć. A jak jeszcze dojdą dodatki - mniam . Koniecznie wklej zdjęcia. Napisz , proszę : - Czy masz już wybrane płytki? Jakie polecasz? - Kolor ścian masz ciemniejszy niż meble czy to takie wrażenie na zdjęciach? -Zdradzisz cenę mebli? (jak nie na formu to na priv?) , też mieszkam w kujawsko-pomorskim, może wybiorę się do Inowrocławia, bo meble naprawdę są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 30.10.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Wszystko zależy od tego jaki kolor najbardziej Ci się podoba.?Ja w ogóle nie brałam pod uwagę innej opcji ,od początku marzyłam o ecru. i tak jest Na ścianie położę kafelki w takim samym kolorze jak meble,kolor ścian mam taki ,jaki widać na zdjęciach powyżej i myślę ,ze tak jest dobrze,bo ja się w takich kolorach bardzo dobrze czuję. Ja też od początku marzę o jasnej kuchni. Twoja kuchnia jest piękna. Pozazdrościć. A jak jeszcze dojdą dodatki - mniam . Koniecznie wklej zdjęcia. Napisz , proszę : - Czy masz już wybrane płytki? Jakie polecasz? - Kolor ścian masz ciemniejszy niż meble czy to takie wrażenie na zdjęciach? -Zdradzisz cenę mebli? (jak nie na formu to na priv?) , też mieszkam w kujawsko-pomorskim, może wybiorę się do Inowrocławia, bo meble naprawdę są super. Płytki na ścianie będą z kolekcji Ceramiche Grazia (cegiełki),a kolor ścian rzeczywiście jest ciemniejszy ,taka brudna kawa z mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 31.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Joanna & Tomasz oiekna kuchnia i ogrooooomna! a nie załujecie ze brazowe okno macie? Nie wyobrarzam sobie białych okien w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 31.10.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Beauty, piękna kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stella_duda 01.11.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Beauty przesliczna ta twoja kuchnia. Czy mozesz zdradzic, jaki jest koszt tak przepięknej kuchnii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 01.11.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Bardzo Dziękuję Dziewczyny za pochwały Cieszę się bardzo ,ze i Wam się podoba. stellawiadomośc poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stella_duda 01.11.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Beauty dziekuje za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 01.11.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Czy ja też mogę otrzymać wiadomość z ceną? Kuchnia jest piękna, myślę o podobnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 10.11.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Czy sądzicie, że do kuchni lekko waniliowej, w stylu angielskim pasują kafelki Cerkolor seria wenecka - białe,postarzane , błyszczące, z niebieskim dekorem ? http://cerkolor.com.pl/index.php?ms=8&id=270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.11.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Płytki są piękne ,ale moim zdanie, wszystko zależy od mebli ,czy są bardziej proste w formie ,czy jest dużo zdobień .Jeżeli proste -to pasują jak najbardziej ,jeżeli bardziej ozdobne -to płytki dałabym zupełnie gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmagna 10.11.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Płytki są piękne ,ale moim zdanie, wszystko zależy od mebli ,czy są bardziej proste w formie ,czy jest dużo zdobień .Jeżeli proste -to pasują jak najbardziej ,jeżeli bardziej ozdobne -to płytki dałabym zupełnie gładkie. Moje meble będą prostsze niż Twoje , Beauty. Twoje są bardzo wytworne, ja chciałabym bardziej rustykalne lub prowansalskie. Chciałabym podłogi z drewnopodobnych kafli, drewniany blat, może porcelanowe uchwyty i ogólnie bardziej swojski klimat. Myślałam o Memory z serii weneckiej (w delikatny niebieski wzorek a dekor z tego typu pod okapem) . To co ? Będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.11.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Jeżeli mebelki będą w stylu bardziej prowansalskim ,to te płyteczki jak najbardziej pasują..Już nawet innych nie szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marisha07 16.11.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witam, cieszę sie że znalazłam na tym forum fanów kuchni angielskiej. Sama jestem na etapie poszukiwania wykonawcy takiej kuchni. Jednak szczere Wam powiem że narazie ceny jakie dostaje od wykonawców z Warszawy są zaporowe. 8 m2 kuchni, zabudowa w kształcie L. szafki wiszące tylko na jednej scianie, wyposazenie standardwoe, cargo, magic corner, szufladyz relingami , jedna szafka a wysuwanymi szufladami. To wszystko wyceniają mi na 22- do 28 tysięcy. Czy to sa "normalne ceny" ? Ja liczyłam coś blizej 13-15 tys. Jesli macie namiary na jakies dobre firmy, które mają doswiadczenie w kuchniach angielskich please podzielcie sie. Marina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Chyba Cie zmartwię ,ale ceny ,które Ci podają są bardzo wiarygodne. Z tego co się orientowałam na forum ,niektórzy zamawiają sobie takie mebelki nie w firmach ,tylko u stolarzy,może wtedy wychodzi troszkę taniej.Wszystko tez zależy od materiału ,jak cale są z drewna to na pewno te 25 tys musisz dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marisha07 17.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 dzieki, nie ustaje jednak w poszukiwaniach. Prosze mi powiedziec czy kuchnia angielska musi byc miec fronty drewniane? Ja narazie dostaje i wszedzie jest wycena MDF lakie mat jednostronny. Z czego wy macie fronty w swoich białych stylizowanych kuchniach? Jak mozna zaoszczedzic na wykonawstwie?. Z tego co widze to proporcje sa mocno zachwiane, np wycena kuchni na 25 tys z tego mniej niz polowa stanowia szafki a reszta to bajerki ytpu, szufladky, szprosy, otwarte polki, listwy dekoracyjne itd. . Na forum przewinela sie rozmowa nt ekipy z Siemantycze ktora robi kuchnie angielskie w Wawie, czy ktos was zamawiał? Jak wykonawstwo? Mozecie wysłąc namiar na prv? Dzieki, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts