Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to moja kuchnia.

Bardzo mi sie podoba bo odcien wanilii nie wpada w zółc, tylko w szary i swietnie pasuje do koloru scian.

Brakuje jeszcze wystroju okna i oswietlenia, ale chciałam dac sobie czas

http://b62.grono.net/117/147/gallery-93952528-500x500.jpg

quote]

Przepiękna kuchnia. Dokładnie taki styl mi się podoba. Mogłabyś napisać co to za płytki na podłodze i jaki kolor fugi daliście do nich?

Witam,

Słoneczko, dzięki za pomysł, ale w kuchni są jeszcze 2 wiszące szafki i chyba źle by to wyglądało.

Oczywiście, że trzeba by te drugie też złączyć :) W takiej desce masz doskonałe miejsce na oświetlenie blatu pod oknami.

Jeśli chodzi o kolor blatu, ja wolałabym orzech.

No tak :) , muszę to przemyśleć, bo nie wiem jeszcze co powieszę w oknie.

Co do orzecha to coraz bardziej się do niego przekonuję .

Pozdrawiam

karola&artur

Witam,

Słoneczko, dzięki za pomysł, ale w kuchni są jeszcze 2 wiszące szafki i chyba źle by to wyglądało.

Myślę, o rezygnacji ze szprosów, coby się nie zaszprosować i o drewnianym blacie najlepiej w kolorze orzecha, co myślicie?

Witam gratuluję fajnego projektu ale szprosy bym zostawiła. Bardzo fajnie wyglądają ( w szczególności na szafkach 92 cm) nadają lekkości i według mnie elegancji. Sama mam takie i jestem bardzo zadowolona. A co ewentualnie zamiast szprosów gładka szyba? A blat orzech teź wygląda super jak dla mnie daje poczucie ciepła i przytulności, granitowy natomiast chłodnej elegancji.

Powodzenia

• 3 weeks później...
Witam.Zamówiłam meble kuchenne u stolarza.Fronty dębowe w bieli patynowane.I tu mam problem.Patyna ma być szara,popielata lub w lekkim graficie.Niestety probki jakie dostaję od stolarza są w róznych odcieniach brązu.Doradziłam mu aby zmieszał patynę czarną z białą,aż do uzyskania pożądanej barwy.Zrobił tak,ą jednak wyszedł znów brąz.Szukałam w google patyny szarej bez powodzenia.Widziałam w sklepie meble białe w szarej patynie więc jest to możliwe.Jestem w kropce już nie wiem co mam robić i gdzie szukać.Dodam,że stolarz z doświadczeniem.Widziałam jego meble,są bardzo dobrze zrobione dlatego chciałabym aby on zrobił mi tą kuchnię..tylko ta nieszczesna patyna.Może ktoś ma wiedzę na ten temat,bardzo proszę o sugestie i bardzo dziękuję za podpowiedzi.Dobrosława

• 1 month później...
Pomóżcie mi w wyborze farby do kuchni - w stylu angielskim lekko waniliowa. Myslałam o ciepłym beżu. Chciałam wybrać ciepły kolor, więc szary, gołębi czy lawendowy odpadają, chociaż bardzo mi się podobają. Polećcie mi jakąś konkretną farbę w beżu - z tych dostępnych odcieni lub z mieszalnika. Dzięki z góry.

Beauty, Twoja kuchnia jest piękna, co już pisałam. Niedościgniony wzór :) Tym razem chciałam spytać się o kolor Twoich ścian - z tego co widac na zdjęciach jest to beż . Mogłabyś mi podać jak ten kolor się nazywa, wypróbowałam już kilka i żaden na moich ścianach nie wygląda dobrze. A Twój jest sprawdzony :) Dzięki !

Beauty, Twoja kuchnia jest piękna, co już pisałam. Niedościgniony wzór :) Tym razem chciałam spytać się o kolor Twoich ścian - z tego co widac na zdjęciach jest to beż . Mogłabyś mi podać jak ten kolor się nazywa, wypróbowałam już kilka i żaden na moich ścianach nie wygląda dobrze. A Twój jest sprawdzony :) Dzięki !
Dziękuje baaaardo!

Mój kolorek to taka "zgaszona"kawa z mlekiem.To ticcurila v101 optiva5(lateks).Chociaz teraz chyba nie pomalowałabym lateksem tylko akrylem .

Dziękuje baaaardo!

Mój kolorek to taka "zgaszona"kawa z mlekiem.To ticcurila v101 optiva5(lateks).Chociaz teraz chyba nie pomalowałabym lateksem tylko akrylem .

Dzięki wielki!

Kupiłam dzisiaj jakieś próbki z Beckera, wypróbuję Twoją i zobaczę. Normalnie furorę robisz na forum Twoim pięknym domem i pomysłami :) , a przy tym wszystkim odpowiadasz i radzisz. Dziękuję !

• 1 month później...
No, w końcu mam swoja kuchnię i nie mogę się nacieszyc! Wkleję zdjęcia, jak juz będzie w pełni gotowa. Panowie mają jeszcze wpaść i "dopieścić" to i owo. No i chyba przemalujemy sciany(już drugi raz hihi) Jakoś ta kawa z mlekiem, (a wcześnie wrzos, czy coś w tym stylu-pomysł męża) smutnawo wygląda. Na razie, jak wpadam do domku(trwają prace wykończeniowe, juz blisko finał) to stoję tak sobie w kuchni i patrzę, patrzę i patrzę i się wzruszam nawet lekko haha

• 2 weeks później...

Ja te bede miala kuchnie w takim stylu. Przegladnelam juz setki zdjec i jestem odpowiednio 'nainspirowana' :)

Jedyny problem jak dotad (oprocz ceny) to zlewozmywak. Wszedzie na zdjeciach widze biale ceramiczne. Nie mam jakos zaufania do zlewow wykownanych z ceramiki, boje sie obtlukiwania i zolkniecia. Czy widzialyscie lub wyobrazacie sobie jakis zlewozmywak ze stali nierdzewnej, ktory by pasowal do takiej kuchni?

http://img.makeupalley.com/9/9/2/6/1660896.JPG

Edytowane przez Sylwia73

PS Jedynie fotografia Twoja, Beauty i Słoneczka pokazują kuchnie angielską.

Reszta to mieszańce ;)

Eh, gdyby to była moja kuchnia (masz na myśli YORK :))...

Cena za nią była dla nas zaporowa, choć o połowę niższa niż włoskiej Scavollini.

U nas skończyło się na pół drewnianym Fagerlandzie z Ikea, ale jakby kto był zainteresowany przecudnym Yorkiem, to można go zamówić wraz z projektem, wprost od producenta z Hajnówki:

http://www.arinohouse.pl/gal_stylizowane.php

Jest tak piękna, że ją przypomnę :)

http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/york1.jpg

http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/york2.jpg

http://www.bauer.ekrakow.pl/%21ola/york3.jpg