jaksie 27.04.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Dla mnie osobiście taka kuchnia może się obronić tylko wtedy, gdy jest wykonana z drewna, a nie z frontów MDF udajacych drewno. Trzeba w niej też zadbać o detale współgrajace z resztą. Barek na pierwszym zdjęciu jest tandetny w mojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ''O tak o to mi chodzi pierwsza kuchnia jest zupełnie w miom stylu! W sobotę zaczniemy montowac moją kuchnię myslę że będzie się czym pochwalić!'' sorry ale jak będzie w takim stylu jak ta pierwsza to nie ma sie czym chwalić. Styl sprzed lat 8-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 27.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ''O tak o to mi chodzi pierwsza kuchnia jest zupełnie w miom stylu! W sobotę zaczniemy montowac moją kuchnię myslę że będzie się czym pochwalić!'' sorry ale jak będzie w takim stylu jak ta pierwsza to nie ma sie czym chwalić. Styl sprzed lat 8-10. Zapraszam więc do tematu "kuchnia na wysoki połysk w stylu nowoczesnym jeszcze do tego może czerwona"- sory nie podoba sie to nie! I akurat zakładając ten temat na wstępie napisałam o gustach się nie dyskutuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ''O tak o to mi chodzi pierwsza kuchnia jest zupełnie w miom stylu! W sobotę zaczniemy montowac moją kuchnię myslę że będzie się czym pochwalić!'' sorry ale jak będzie w takim stylu jak ta pierwsza to nie ma sie czym chwalić. Styl sprzed lat 8-10. Moi rodzice mieli taka kuchnie od 1995 roku do 2005 teraz sluzy im w garazu za schowek do wszystkiego A teraz tez maja klasyke, ale XXI wieku czyli wenge z bialym blatem Jesli chodzi o pierwsze zdjecie to dla mnie koszmarem jest nie tylko pseudodrewno na frontach, ale polaczenie metalowych komponentow (nozki od krzesel, super slupek) z ta cala klasyka. Pierwsze zdjecie to typowy polski "pogierkowski" styl w mieszkaniach naszych rodakow, ktory do tej pory swieci triumfy w blokowiskach z lat 70 tych ub. wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.04.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Moim zdaniem o gustach nalezy dyskutować ... rydzak wpisz w google grafiki enghlish kitchen i pewnie znajdziesz ciekawsze inspiracje niż ta z pierwszego zdjęcia. Chyba, że o inna klasykę ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 27.04.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Moim zdaniem o gustach nalezy dyskutować ... rydzak wpisz w google grafiki enghlish kitchen i pewnie znajdziesz ciekawsze inspiracje niż ta z pierwszego zdjęcia. Chyba, że o inna klasykę ci chodzi. Tylko że temat jest o kuchniach a nie gustach... Komu się nie podoba zapraszam do tematu kuchnia nowoczesna XXI wieku... Kuchnie klasyczne wystąp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.04.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ok o gustach nie dyskutujemy, tylko trzeba wyjaśnić o jaka klasykę chodzi, dla mnie też ta kuchnia klasykiem nie jest ba do klasyki to jej bardzo daaaleko. Dla mnie kuchnia klasyczna to taka( i nie chodzi mi o kolor !!!)http://img703.imageshack.us/img703/8943/6e4544c7b5426092b71c445.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 pewnie chodziło o takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 i dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 i takich obrazków znajdziesz bardzo dużo jak wpiszesz w wyszukiwarke kuchnie rustykalne.. ja tak szukałam jak robiłam plany na moją kuchnią... (zdjecia, ktore zamiesciłam sa z roznych stron prywatnych i producentow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no i wyszła mi fajna kuchnia, w której czuję się świetnie i jest odzwierciedleniem mojej duszy... więc Cie rozumiem...kuchnie proste i noweczesne podobają mi się u kogoś, ale ja nawet za darmo bym takiej nie chciała....ale popieram, że kuchnia klimatyczna to powinna być zrobiona z drewna, a nie mdf... i mieć porządny granitowy blat moim zdaniem, a nie zwykłą płytę drewnianą.... i szczegóły.... dla mnie są najważniejsze.... słoiczki, deseczki, starocie, starocie i jeszcze raz starocie, żadnych nowoczesnych rzeczy...ja większość robię sama w decupage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 27.04.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no i wyszła mi fajna kuchnia, w której czuję się świetnie i jest odzwierciedleniem mojej duszy... więc Cie rozumiem... kuchnie proste i noweczesne podobają mi się u kogoś, ale ja nawet za darmo bym takiej nie chciała.... ale popieram, że kuchnia klimatyczna to powinna być zrobiona z drewna, a nie mdf... i mieć porządny granitowy blat moim zdaniem, a nie zwykłą płytę drewnianą.... i szczegóły.... dla mnie są najważniejsze.... słoiczki, deseczki, starocie, starocie i jeszcze raz starocie, żadnych nowoczesnych rzeczy... ja większość robię sama w decupage... A może poproszę o zdjęcia tej Pani kuchni? A i zapomniałem tak macie rację kuchnia klasyczna owszem, fronty drewniane owszem, no i blat marmurowy czy granitowy owszem! ale w kieszeni pusto niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.04.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 no coś za coś, albo piękna klasyczna kuchnia i piękna cena, albo imitacja mdf i pseudo klasyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.04.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 kuchnia o której mówisz, ze jest w twoim guście, razem z jej wystrojem, rurą z klubu go-go, i tymi wszystkimi półkami, krzesełkami jak z baru szybkiej obsługi dla tirowców, wygląda koszmarnie, aby nie powiedziec kiczowato. I nie wmawiaj ludziom, że to klasyka, bo do klasyki prawdziwej kuchni bardzo jej daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 co do zdjęć to muszę przemyśleć, bo cenię sobie prywatność.... ale może jakieś kawałeczki przemycę, jak zrobię odpowiednie zdjęcia... choc mojej kuchni wciąż brakuje, bo rzeczy robię powolutku w wolnych chwilach.... a jak już kupuję to nie co popadnie, tylko jak wpadnie w oko i mi pasuje wizualnie.... do tej pory nie mam lampy jeszcze, bo czekam na odpowiednią na giełdzie staroci... ja się z żoną m zgodzę zdecydowanie.... może chodziło Ci o ogólny wygląd, ale wysokie "barki" to może pasują do nowoczesnej, ale nie do takich klimatycznych moim zdaniem... to powstało chyba przez wymuszenie tych, co chcieli tradycyjną, klimatyczną kuchnię i koniecznie barek dla gości....rury jak dla mnie są okropne, już nie wspominając o półkach nad "barkiem" zbierającym kurz, na których najczęściej stoją paprotki... albo gorzej sztuczne kwiaty... (aż mam gęsią skórkę...)krzesła faktycznie barowe...przejrzyj setki zdjęć i wybierz wtedy, co chcesz... ja zwracam uwagę na szczegóły i do takiej kuchni to moim zdaniem muszą być (co oczywiste) uchwyty dobrane, lampy, nie wspomnę o dodatkach, tj. talerze, półki, czy pojemniki na przyprawy... np. nie pasują (moim zdaniem oczywiście) relingi srebrne i świecące, nowoczesne pojemniki na chleb itp. radzę dokładnie przemyśleć swój wybór, żeby nie wyszło z tego wymuszenie tego stylu z funkcjonalnymi rozwiązaniami... ale żeby nie było mam nowoczesne sprzęty, choc na początku to i z tymi się "biłam" jak będą pasować...i zastosowania typu cargo i te inne szufladowe nowoczesne mam, bo tego nie widać, a jest funkcjonalne... więc najgorzej to nie jest.... no i pamietaj, ze dobrej kuchni to sie nie wymysli w 1 dzien...ja 3 razy zmienialam swoj projekt, jezdziłam na budowe, rysowałam kreda i myslalam, gdzie co chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 27.04.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Hej troszkę się zagalopowaliśmy razem w tych ocenach! Zdjęcie( a raczej kuchnia) o którym tak szumnie jest mowa nie powiedziałam że mi się tak bardzo podoba czy że mam taką sama -tylko że jest w moim guście... Lubię wnetrza ciepłe, inspirujące... Byc może barek jest kiczowaty według mnie krzesła barowe zupełnie nie pasują do tej kuchni a te paprotki beznadzieja-w kuchni raczej jak najmniej takich rzeczy... Podobają mi sie proste standardowe fronty o ciepłej barwie- barek owszem spełnia u mnie bardzo dużą rolę zakrycia kuchni zupełnie połaczonej z salonem... I żono m przepraszam bardzo ja tu nikomu nic nie wmawiam!! To właśnie Pani wytyka kiczowatość. Mi na przykład nie podobaja sie kuchnie nowoczesne ale ludzie szanujmy się!!! kazdy ma swoje zdanie! Temat ma być pokażcie swoje klasyczne kuchnie a nie wytykajmy ludziom ich gusty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 27.04.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 nikt nie chciał nikogo urazic, ale prawda jest, ze to chyba kuchnia klasyczna nie jest..tylko jak dla mnie nieudolne polaczenie wynalazku "barku" nowoczesnego z "wygladem" tego sylu... i powstaje wlasnie taka pseudo klasyczna kuchnia.... jak dla mnie fatalna.... ale innym sie podoba... niech watek zostanie, wklejajmy te dobre przyklady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 27.04.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 ludzie trochę tolerancji. wszyscy nie muszą być miłośnikami nowoczesnych wnetrz. Bardzo ładne kuchnie można pooglądać na stronie http://www.azzurro.home.pl/azzurro/naturehttp://www.azzurro.home.pl/azzurro/kuchnie-rustykalnepewnie chodziło Tobie o zdjęcia z tego typu realizacji. Jestem tez chetenie też pooglądam tego typu realizacjie (choć już swoją kuchnie mam urządzaoną IKEA). Z pewnoscią wielu czytelników tego forum zrobiło kuchnie "nienowoczesną" i moze to jest własnie watek w którym nalezałoby sie nimi pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 27.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 nikt nie chciał nikogo urazic, ale prawda jest, ze to chyba kuchnia klasyczna nie jest.. tylko jak dla mnie nieudolne polaczenie wynalazku "barku" nowoczesnego z "wygladem" tego sylu... i powstaje wlasnie taka pseudo klasyczna kuchnia.... jak dla mnie fatalna.... ale innym sie podoba... niech watek zostanie, wklejajmy te dobre przyklady... Ma Pani rację do klasyki jej daleko..Niech więc padną przykłady klasyki o jaką się tak bijemy... Ale mam jeszcze jedną myśl jak zrobić z pseudo klasyki prawdziwą klasykę nie mając w dyspozycji drewanianych frontów, marmurów itp. Czekam więc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 27.04.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 No to ja jeszcze pokażę moje dalsze inspiracje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts