Elfir 28.04.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 A ja myślę, że ktoś tu przesadza i to grubo. We wątku "pochwalcie się swoimi kuchniami" piękną stylowa kuchnie zaprezentowała mundzia i agutiii. post 256 i 149 Kuchnia mundzi posiada koronkowe zazdrostki i nikt jej nie radził zamienić na rolety rzymskie, bo w stylowym wnętrzu takie zasłonki są jak najbardziej na miejscu. Kuchnie zostały bardzo pochwalone przez użytkowniczki, mimo, ze nie były ani białe, ani nowoczesne, ani z drewna wenge. U mundzi jest nawet paprotka Niestety, kuchnia stylowa (angielska, rustykalna, prowansalska) jest bardziej wymagająca pod względem stylustycznym od tradycyjnie nowoczesnej i łatwo wpaść w kicz źle dobierając wykończenie czy dodatki. Takim sztandarowym przykładem jest stalowa rura trzymająca barek. Ona nijak nie pasuje. W ten sposób całkiem ładną kuchnię popsuł sobie Darex (też prezentował się w "pochwalcie..."). Nie mam pojęcia po kiego grzyba nad barkiem robi się taka półeczkę podtrzymywaną stalowa rurą? Może, gdyby użyć rury miedzianej w kolorze? A najlepiej ażurowego kutego żeliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.04.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam Zgadzam się z opinią aglig. Moja kuchnia jest może nie całkiem klasyczna, ale mnie się podoba i stylem jest spójna z resztą domu, za który zostałam mocno "skrytykowana" (łagodne określenie). Jestem sporo starsza niż większość tu piszących, mam dużo staroci i taką właśnie kuchnię postanowiłam zrobić. Załączam więc zdjęcia (z pewną obawą), ale co tam.... Pozdrawiam http://images37.fotosik.pl/784/8d8821081c60acd8m.jpg http://images49.fotosik.pl/830/e6603a6dee257076m.jpg Mnie się ta kuchnia podoba. Nie dlatego, że jest ładna, bo dla mnie nie jest, nie mój styl i nie moja bajka ale widać, że jest przemyślana i spójna. Nie jest zagracona, nie ma barków, rur, metalowych koszyków mnóstwa halogenów, szkła itd. Jest akurat to co ma być. Przynajmniej moim zdaniem. Ale i tak się czepnę Aż się prosi o jasny piekarnik z gałkami (jest takich sporo), bo ten tu nijak pasuje. Poza tym ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 28.04.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie rozumiem dlaczego piszecie, że "W większośći tych chwalonych pięknych wnętrzach nie ma w ogóle akcentów osobistych. No bo jak by wyglądały w nowoczesnej kuchni gdzie nic nie może stać na blatach niezgrabne rysunki dzieci przyklejone do ściany.". jedna z forumowiczek wklejała nie tak dawno zdjęcia nowoczesnej kuchni z drzwiami pomalowanymi w piękne rysunki wykonane przez domowników. Efekt bardzo osobisty, myślę że zabawa dla całej rodziny równie fajna. Nie zgadzam się ze stwierdzaniem , że kuchnie nowoczesne są zimne i nie przytulne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.04.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie wiem czy o mnie chodzi ale ja mam takie drzwi, malowane farbą tablicową. Córka po nich maluje kredą, a że ma 4 lata więc nie są to jakieś profesjonalne freski Ja też coś narysuję i mąż, a za nic talentu plastycznego nie mamy więc wychodzi jak wychodzi Poza tym zapisuję sobie na nich ważne sprawy. A co do osobistych akcentów. To już nasza trzecia kuchnia w ciągu 8 lat. W żadnej (nie tylko kuchni) nie stawiałam zbyt wielu rzeczy na widoku. Nie cierpię i nie cierpiałam wazoników, pamiątek, obrazków, garnuszków, pojemników, kryształów, miseczek, kotów, aniołków itd. itp. U mnie od zawsze było pusto, a wnętrza nie były nowoczesne, ani stylkowe. Były nijakie ale też puste. Więc nie można tu mówić, że taka kuchni ajest zła i nie jest osobista, bo trudno powiedzieć coś o jej właścicielu na podstawie paru wpisów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 28.04.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Tak,tak chodziło mi o twoje drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.04.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 To dlaczego tak brzmi tytuł? Spytaj muratora... Ja założyłam temat kuchnia klasyczna-pochwalcie sie waszymi kuchniami a oni wrzucili to do takiego wątku... Zmieniłam tytuł, bo 1. był niezgodny z netykietą - masa wykrzykników, 2. był nieadekwatny do treści - Rydzak, chciałaś i inspiracji, i realizacji, i rozpętałaś burzę swoją postawą, 3. wątek zatytułowany - pochwalcie się swoimi kuchniami już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 ''Jeszcze dwa lata , rok temu zachwyty budziły nowoczesne kuchnie wenge z jasnymi blatami. Teraz po takich inspiracjach w co drugim domu jest taka kuchnia. Bo według opini i zachwalanych gustów jest trendy i napewno nikt nie skrytykuje.'' jak to nie, wenge już dawno jest passe! nie znam osobiście nikogo , kto miałby takie meble w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.04.2011 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam Zgadzam się z opinią aglig. Moja kuchnia jest może nie całkiem klasyczna, ale mnie się podoba i stylem jest spójna z resztą domu, za który zostałam mocno "skrytykowana" (łagodne określenie). Jestem sporo starsza niż większość tu piszących, mam dużo staroci i taką właśnie kuchnię postanowiłam zrobić. Załączam więc zdjęcia (z pewną obawą), ale co tam.... Pozdrawiam http://images37.fotosik.pl/784/8d8821081c60acd8m.jpg http://images49.fotosik.pl/830/e6603a6dee257076m.jpg mi sie podoba a piecem sie nie przejmuj, niestety ale te biale to nie maja takich opcji, jak nam potrzebne... wiem, bo sama chciałam taki, ale wyszlo na bardziej nowoczesny... z powodow praktycznych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.04.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 ''Jeszcze dwa lata , rok temu zachwyty budziły nowoczesne kuchnie wenge z jasnymi blatami. Teraz po takich inspiracjach w co drugim domu jest taka kuchnia. Bo według opini i zachwalanych gustów jest trendy i napewno nikt nie skrytykuje.'' jak to nie, wenge już dawno jest passe! nie znam osobiście nikogo , kto miałby takie meble w kuchni. Masz racje teraz na topie są białe kuchnie ( nowoczesne - lakierowane lub stylowe) co druga jest taka, za rok wyjdą z mody i na topie pojawi sie inny kolor. Tylko kuchnie nie robi sie na rok czy dwa lata. Jeśli wydajesz kupę kasy, (większość tych nad którymi sie tak zachwycacie to kilkadziesiąt tysięcy) to nie wymienisz jej nawet po 5 latach ani nawet po 10. Powiedz forumowiczkom które mają takie kuchnie a jest ich sporo, że ich kuchnia wenge jest passe. A za rok lub dwa powiedz tym którzy obecnie robią białe kuchnie, że ich jest passe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 29.04.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Białe kuchnie były, są i będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 29.04.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Białe kuchnie były, są i będą. Zgadzam się. Białe nie wyjdą z mody, bo niektóre rzeczy poprostu nie wychodzą. Chyba od zawsze robiono białe kuchnie. Sama pamiętam kuchnię moich teściów. 15 lat temu mieli białą kuchnię, 7 lat temu jeszcze też. Potem zmienili na modną kolorową, zieloną!!! Teraz już się znudziła i każdy by chciał nową. Myślę, że biała tak szybko się nie znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.04.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Białe kuchnie były, są i będą. Porozmawiamy za dwa lata na temat czy białe lakierowane nowoczesne kuchnie sa już passe. A ja myślę, że ktoś tu przesadza i to grubo. We wątku "pochwalcie się swoimi kuchniami" piękną stylowa kuchnie zaprezentowała mundzia i agutiii. post 256 i 149 Kuchnia mundzi posiada koronkowe zazdrostki i nikt jej nie radził zamienić na rolety rzymskie, bo w stylowym wnętrzu takie zasłonki są jak najbardziej na miejscu. Kuchnie zostały bardzo pochwalone przez użytkowniczki, mimo, ze nie były ani białe, ani nowoczesne, ani z drewna wenge. U mundzi jest nawet paprotka . Tylko wcześniej jak ktoś się chwalił swoją kuchnią to nie dostawał opuchem przez łep. Ludzie zazwyczaj podkreślali co im sie podoba, omijając kwestie tego co im sie nie podoba lub w wyjątkowo ekstremalnych przypadkach zwracano im delikatnie uwagę co mozna poprawić. Gdyby teraz mundzia lub agutii pokazały swoje kuchnie nie byłoby zachwytów nad tym co ładne ale wytykanie co jest nie tak. Na początku tego wspominanego wątku , na prawie każdej stronie ktoś się chwalił swoją kuchnią . Teraz może co na 5 stronie jest jakieś nowe zdjęcie. To o czymś świadczy. Może o tym że niektórzy uważają że mają monopol na dobry gust. Przejrzyjcie sobie dokładnie początki tamtego wątku. Tam są normalne kuchnie jakich pełno w naszych domach. Są na zdjęciach wystawione różne rzeczy na blatach i nikt sie nie oburza. Czy pokazywane kuchnie mundzi i agutti są tanimi imitacjami ? Podejrzewam że dzisiaj dostaly by taką właśnie "opinie". Jeśli zapraszam kogoś do swojego domu ( a tak jest jeśli pokazuje swoje zdjęcia) to nie po to żeby być totalnie skrytykowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 29.04.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Moim zdaniem nieważne czy lakierowana czy nie, biała kuchnia zawsze się obroni, bo to neutralny kolor, a za pomocą dodatków można ją łatwo odmienić, dopasować do aktualnie modnej kolorystyki itp. Wynika to poprostu z tego, że biały to ponadczasowy kolor. ps. to tak jak w modzie "mała czarna" Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 29.04.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 http://foto0.m.onet.pl/_m/d3adb5da75861d564308fcf9a5a53e84,10,19,0.jpg A macie białą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 29.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 rura rządzi spoko, każdy ma swój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 29.04.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Aglik dawno nie czytałam tak mądrych słów na tym forum jak twoje w tym wątku. Dzięki Kasia_1982 poniekąd masz rację z "małą czarną" tylko ciekawe czy ubrałabyś taką sukienkę swojej mamy. Ja nie bo była z bistoru ( nie wiem czy wiesz jaki to materiał). Nadal owszem jest modna czarna, krótka sukienka, ale czy nic się nie zmienia? Czy przetrwała w tej wersji jakiej był prototyp. NIE. To samo jest z meblami. Będą białe meble kuchenne , ale w całkiem innej formie. Rydzak założyła ten wątek dla tych których to interesuje . Kto nie lubi takich kuchni, ma inny temat w którym faktycznie królują kuchnie nowoczesne. Sama chciałabym zobaczyc zdjęcia kuchni klasycznych. Sama nie wiem jeszcze co bardziej mi się podoba. Więc ucieszył mnie ten wątek. Dajcie mu szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 29.04.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) To samo jest z meblami. Będą białe meble kuchenne , ale w całkiem innej formie. Tak, zgadzam się, napewno forma może się zmienić, ale kolor będzie nadal ponadczasowy( o kolorze była mowa) Przenosząc to na sukienki:) mama w sukience z bistoru, a Ty w bardziej "na topie", ale stojąc obok siebie obie będziecie wyglądać ponadczasowo, bo mała czarna to klasyka. Dla mnie kuchnia klasyczna to taka: http://img204.imageshack.us/img204/9967/kuchniaag.jpg http://img193.imageshack.us/img193/5802/ducale4cdbbafbacff.jpg http://img33.imageshack.us/img33/8898/ducale2cdbagfbacff.jpg Osobiście wolałabym tę pierwszą Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Gdyby teraz mundzia lub agutii pokazały swoje kuchnie nie byłoby zachwytów nad tym co ładne ale wytykanie co jest nie tak. Mylisz się. Ładna rzecz się zawsze obroni, niezależnie od stylu, a tandeta przegra. Przecież niektóre "nowoczesne" kuchnie też zostały objechane - wiec to nieprawda, ze chwali się tylko białe lakierowane fronty. Po prostu każdy styl ma swoje ścisłe ramy, które go określają. Dlatego w minimalistycznej kuchni nie pasują koronkowe zazdrostki a w rustykalnej armatura hig-tech. Wśród ostatnio pokazywanych kuchni była też kuchnia w stylu "wszystko pod ręką" i też nie została objechana - bo takie było od początku założenie projektowe, a kuchnia trzymała konsekwentnie ten styl. Autorka prosiła tylko o rady, coby jeszcze ulepszyć i je dostała. A co do ocen, to jeśli ktoś wrzuca zdjęcia swojej kuchni z tekstem: "jak wam się podoba", "co sądzicie"? to niech nie spodziewa się tylko pochwalnych peanów. Dla mnie ten watek "pochwalcie się swoimi kuchniami" jest źródłem inspiracji. A wolę się inspirować rzeczami ładnymi, dopracowanymi stylistycznie, gustownymi niż przypadkowym zlepkiem mebli. Moja kuchnia została urządzona tanimi meblami, w czasach, kiedy o ładnym designie nie miałam pojęcia (no i finansowo tez nie byłam w stanie tego udźwignąć) - dlatego uważam, że wklejanie jej do takiego wątku mijałoby się z celem. Bo po prostu nie miałabym się czym pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 29.04.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Ale to są kuchnie katalogowe. Nie kuchnie które "żyją".Tu jest kuchnia mundzi. Zachwalana kilka lat temu. Teraz oberwałoby się jej za otwarte pólki, paprotkę i "bałagan" na blatach.Ale ta kuchnia jest prawdziwa i nie udaje katalogowej wystawki:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami&p=1816529&viewfull=1#post1816529 a tu kuchnia aguttihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami&p=1816529&viewfull=1#post1816529Przecież jak teraz pochwaliła by się swoją kuchnia to została by zjedzona na przystawkę Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez aglig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 29.04.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Ale to są kuchnie katalogowe. Nie kuchnie które "żyją". Tu jest kuchnia mundzi. Zachwalana kilka lat temu. Teraz oberwałoby się jej za otwarte pólki, paprotkę i "bałagan" na blatach. Ale ta kuchnia jest prawdziwa i nie udaje katalogowej wystawki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami&p=1816529&viewfull=1#post1816529 No tu się zdenerwowałam. Pisałam już wcześniej i powtarzam, że istnieją ludzie, którzy lubią takie wnętrza, puste i czyste, którzy nie stawiają różnych pierdółek na blacie i szafkach, ludzie którzy świetnie się czują w takich wnętrzach i nie tworzą ich po to, by pokazać i zrobić zdjęcie na forum ale dlatego, że takie wnętrze chcą, w takim chcą mieszkać i to jest ich wnętrze. Jak pisałam wyżej już 10 lat temu miała puste blaty i półki w salonie. Nigdy nie lubiłam wystawek i póki co nie lubię. Moja kuchnia ta, nie wspominając o poprzednich na pewno nie była katalogowa. A co do kuchni mundzi to zupełnie nie mój styl i takie kuchnie mi się nie podobają i zapewniam Cię, że kilka lat temu też mi się nie podobała i to nawet bardziej niż teraz. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts