jaksie 29.04.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Bez przesady, ja swojej na 50 lat nie planuję, ale na parę lat też nie. Dlatego zdecydowałam się na coś, co w mojej opini ma szanse obronić się za jakis czas. z wiekiem z aczynam coraz bardziej doceniać rzeczy proste, uniwersalne, szlachetne. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez jaksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 29.04.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Bez przesady, ja swojej na 50 lat nie planuję, ale na parę lat też nie. Dlatego zdecydowałam się na coś, co w mojej opini ma szanse obronić się za jakis czas. z wiekiem z aczynam coraz bardziej doceniać rzeczy proste, uniwersalne, szlachetne. Parę lat??!! Mam nadzieję, że za parę lat już nie będę mieszkała w swoim obecnym mieszkaniu więc ja urządzam wnętrza raptem na parę lat. U rodziców w domu zrobiliśmy sobie górę. Mieszkaliśmy nie wiem, góra 5 lat. W kolejnym mieszkaniu mieszkaliśmy 4 lata. W obecnym na razie rok ale w planach mamy 5 lat, zobaczymy jak wyjdzie...więc ja jak najbardziej robię coś na teraz. Co więcej, pewnie skończę wnętrze dopiero jak będziemy się wyprowadzać A co do wieku to ja zauważam dokładnie to samo. Trochę się martwię tym, że nie do końca już fascynuję się tym czym przed paru laty ale dorastam do innych wnętrz, ładnych, dopracowanych w każdym szczególe, prostych i zawsze modnych, ponad czasowych. Nie mówię, że moje są takie (chyba jeszcze nie chcę, żeby takie były) ale coraz bardziej mi się takie podobają. Sory, że nie pamiętam ale naprawdę mam kiepską pamięć do niektórych rzeczy więc napiszę tak: bardzo podoba mi się kawałek wnętrza joliski/jaksie z tymi fotelami kremowymi i turkusowymi zasłonami i turkusową ścianą w kuchni...bardzo, bardzo, bardzo. Kiedyś powiedziałabym, że okropne fotele :D:D Czy ja nie za dużo piszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 29.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 joliski, joliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Tak słusznie mój wątek się rozrasta w opiniach za i przeciw a zdjęć Waszych kuchni nic a nic tylko te z neta... Ja osobiście wolę kolor w kuchni niż biały...Ale nie przeszkadza mi że ktoś go wielbi.Może i moja "rura" w barku jest tandetna ale gdzie bym nie była ostatnio barki króluja wraz z tymi rurami. Mam manię telewizyjną i nawet w serialowych kuchniach one królują...Może i są tandetne ale chyba były modne skoro ktoś to wymyslił aludzie mają je w swoich domach-bo teraz co projekt domu to kuchnia otwarta na salon.... A co tam moda ja chcę sie czuć dobrze w mojej własnej kuchni... wątek się rozrasta, bo klasyka podoba się wielu osobom... chociaż króluje nowoczesność raczej... wiele osób kocha kuchnie klasyczne, drewniane z frontami prostymi lub z powyginanymi i zdobionymi... w stylu rustykalnym, wiejskim i prowansalskim (nie krytykujcie, bo ja sie nie znam, ale takie okreslenie mi przyszlo na mysl...) z rurami to i owszem takie są... ale mi jakoś nie pasują barki z rurami do wątku kuchnia klasyczna... dlatego pewnie tyle krytyki... ale to moja opinia.. a Ty rydzak juz masz tą kuchnię, czy dopiero etap projektu? bo myslałam, ze projekt, ale w ostatniej wypowiedzi piszesz "moja" rura.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.05.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Zgadza się, tylko powtórzę swoją wcześniejsza opinię, dla mnie taka kuchnia wymaga naturalnych materiałów, czyli może wyjść dość drogo, wymaga również konsekwencji w doborze dodatków i kontynuacji w dalszej części domu/mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 02.05.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 wątek się rozrasta, bo klasyka podoba się wielu osobom... chociaż króluje nowoczesność raczej... wiele osób kocha kuchnie klasyczne, drewniane z frontami prostymi lub z powyginanymi i zdobionymi... w stylu rustykalnym, wiejskim i prowansalskim (nie krytykujcie, bo ja sie nie znam, ale takie okreslenie mi przyszlo na mysl...) z rurami to i owszem takie są... ale mi jakoś nie pasują barki z rurami do wątku kuchnia klasyczna... dlatego pewnie tyle krytyki... ale to moja opinia.. a Ty rydzak juz masz tą kuchnię, czy dopiero etap projektu? bo myslałam, ze projekt, ale w ostatniej wypowiedzi piszesz "moja" rura.. Moja kuchnia jest na etapie "robienia się" a projekt mam własnie z barkiem i z tą rurą... W mojej kuchni jest raczej pomieszanie stylów( jednak nigdy nie mogę sie na coś zdecydować). Z perspektywy Waszych komentarzy to raczej będę się bała ją pokazać... Kuchnia jak kuchnia nie jestem alfą i omegą- jak ktoś mądrze wczesniej zaznaczył - Zdecydowałam sie niestety na płytę mdf patynowaną- gdyż po prostu nie stać mnie na fronty drewniane. Fronty mam z brw portal, witraże z firmy boba+fronty gięte. Jest to moja pierwsza w życiu własna kuchnia i jaka by nie była ciesze się na nią jak dziecko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 http://foto1.m.onet.pl/_m/6821ce9bf4e582b1e183b91d4599e8d9,10,19,0.jpg No to sie odważe aby troszke zakończyć tą burzę! Mnie tam sie podoba taka kuchnia... to ten projekt? sama w sobie zła nie jest, pomyśl o zlikwidowaniu tej rury tylko i tej góry... no chyba, że ją chcecie mieć na 100 procent i nic nie jest Was w stanie przekonac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 to ten projekt? sama w sobie zła nie jest, pomyśl o zlikwidowaniu tej rury tylko i tej góry... no chyba, że ją chcecie mieć na 100 procent i nic nie jest Was w stanie przekonac... Popieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 http://www.meble.pl/hu/portal,p33948.html znalazłam takie oto zdjecie "Twojej" kuchni.... ze stronki brw i ta jest moim zdaniem ok (pomijajac fronty i blat - jeśli chodzi o materiał) jest nazwijmy to w stylu raczej... nie ma rur i dziwnych połączeń... nie wiem czemu projektanci kombinują i przekombinowują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.05.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Dokładnie, wolałabym taką w wersji BRW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 02.05.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 No chciałabym aby to był taki projekt ale mam inne rozmieszczenie kuchni. Ale bardzo podobna-witraż wybrałam taki http://www.fronty.boba.pl/szklo_ozdobne,szklo_witrazowe/1142-(zamieniłam tylko kolor kwiatów niebieski na czerwony i szprosy złote) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.05.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ja nie widziałam w żadnym katalogu brw i innych takich barków z rurami do tego typu kuchni, a swego czasu zbierałam wszystkie katalogi jak leciało i przeglądałam, kombinowałam, bo swoją tworzyłam sama... (tzn. układałam w głowie, bo na kompie i projekt to już na projektanta liczyłam pozniej) No chciałabym aby to był taki projekt ale mam inne rozmieszczenie kuchni. Ale bardzo podobna-witraż wybrałam taki http://www.fronty.boba.pl/szklo_ozdobne,szklo_witrazowe/1142- (zamieniłam tylko kolor kwiatów niebieski na czerwony i szprosy złote) no to nie moja bajka jednak.... bo ja bym witraży kolorowych do klasyki nazwijmy to nie wstawiła.... jakie robisz płytki i resztę... jak już poszło tak daleko to pokaż ten swój projekt... coś doradzimy... a co do wykonywania jej, bo piszesz, że się robi... to zazwyczaj "kolejkują" i robią na końcu... więc może jeszcze można zmienić... zeby nie było, że wklejam tylko zdjęcia z netu i nie wiem o czym piszę to jest moj projekt, oczywiscie w realu wygląda inaczej.. może na tym projekcie wygląda bardzo "biednie"... ale nie wyobrazam sobie, zebym miała witrazyk nawet w pastelach.... do takiej kuchni dochodzą dodatki różne (ja jeszcze nie znalazłam lampy i krzeseł w "moim stylu")... płytki doszły, blat granitowy daje swój efekt... szyba w drzwiczkach, ale bez dodatków, jedynie szprosy i taki wytłaczany motyw klasyczny.. nie wyobrażam sobie czegoś bardzo dominującego w takiej kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 03.05.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam układ mojej kuchni jest podobny tylko żeja nie mam jednego okna-tego z lewej strony. Projekt wrzucę jutro bo nie mam w domu skanera tylko w pracy... Ale wrzucam jak wygląda na żywomoja kuchnia na budowie-przepraszam od razu za bałagan... http://foto2.m.onet.pl/_m/42b6cd5585594e771beb52a8e0735d42,10,19,0.jpghttp://foto2.m.onet.pl/_m/b74aaca8fb856440e0209a5913c4576a,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.05.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Złotych szprosów w oknach + wielokolorowych płytek w karo na ścianie + kolorowego witrażu we frontach meblowych nie nazwę klasyką, choćby mnie przypiekali Klasyka to umiar, elegancja, wyważenie kolorów i wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Moim zdaniem dość sporo w tej kuchni się już dzieje ,więc na pewno zrezygnowałabym z witraży ,skoro reszta musi już zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanika 03.05.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 rydzak a co na podłodze przewidujesz, jaki kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 04.05.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 jak dla mnie zdecydowanie za dużo i jak dla mnie zdecydowanie to nie jest klasyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 04.05.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 tosia125 bardzo ladny projekt rydzak jesli jeszcze mozesz zrezygnuj z tych witrazy i tych zlotych szprosow oraz tej rury. A fronty calkiem calkiem ladne, wiec majac juz zrobiona sciane bedzie tego za duzo. Kuchnia nie jest zla tylko za duzo planujesz tych ozdobek roznych. Przemysl to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 04.05.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ja również zrezygnowałabym z witraży i rury a nade wszystko zlikwidowała to podwieszane coś na suficie w kuchni. Do klasyki jak kulą w płot to pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts