Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

No dobra dobra wiedziałam że mnie zlinczujecie... Byc może gdybym wczesniej tu zaglądła to zreygnowałabym z pewnych rzeczy... Ale coś wam powiem ja wcale nie twierdze że mo0ja kuchnia będzie należeć do klasyki bo do klasycznej kuchni to wielu kuchniom jest daleko... Raczej pomieszałam style i myśle że to także będzie z czaem w modzie... I wcale nie musi być klasyczne... Joanika płytki na podłodze już mam w kolorze przypalana czeriwń-nawet nie wiem jak go nazwać w każdym razie z Cerkoloru zakupione w castoramie...

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam postanowiłam założyc osobny temat dla tych kórzy dokładnie wiedza czego chcą. W końcu o gustach się nie mówi, a ja wchodząc na temat POCHWALCIE SIĘ SWOIMI KUCHNIAMI widze tylko sama nowoczesność... Prosze chwalcie się waszymi kuchniami ale klasycznymi!!! Wypadałoby abym jako pierwsza wrzuciła zdjęcia ale moja kuchnia jest jeszcze w trakcie robienia ale obiecuję wrzuce na pewno! Czekam na inspiracje innych...

przeczytaj swój wpis, a później wpisy innych...

to nie chodzi o "linczowanie", ale dając taki wpis "klasyczna", a później pokazując swoją kuchnię wywołałaś takie komentarze....

ma prawo Ci sie to podobać, ale nie dziw się, że komentarze są takie jakie są...

ważne żebyś sie dobrze czuła.... jak będziesz chciała to skorzystasz z uwag i wyjdzie coś fajnego może, jak nie to zrobisz po swojemu i pewnie też będziesz nią zachwycona....

Ja również jestem zwolennikiem kuchni w stylu klasycznym niż nowoczesnym, choć te drugie podobają mi się u kogoś, jednak sama takiej bym nie chciała. Dla mnie kuchnia to serce domu, ma dawać ciepło, a kuchnie nowoczesne dla mnie są zbyt sterylne, a niekiedy nawet "laboratoryjne" Nie mniej jednak nie krytykuję miłośników nowoczesności, wyznając zasadę, że każdy robi to co lubi.

Nie wiem czy nie będzie problemem jeśli przy okazji poproszę o poradę. Piszę z pracy i nie mam tutaj zdjęć projektu mojej kuchni, wstawie później.

Przymierzam się do zakupu płytek do kuchni i nie wiem co bym chciała mieć.

Kuchnia będzie w stylu klasycznym, z łagodnym zakończeniem zabudowy z giętych witryn i frontów.

Kolor forntu to wiśnia amaretto. Na zdjęciu u znajomej widziałam kuchnię również w stylu klasycznym gdzie dała na ściane standardowe płytki łazienkowe, a po środku puściła pas z jednej płytki - dekory kwiatowe, bardzo ładnie to wygląda

Kolor mojej przyszłej kuchni to coś takiego.

http://img535.imageshack.us/img535/6397/fm126.jpg

Sposób ułożenia płytek bardzo mi się podoba ten:

http://img339.imageshack.us/img339/4572/kuchniawzr.jpg

Zastanawiam się czy mogłabym dać w tym samym stylu ułożenie płytek z kolekcji Kamelia Cersanitu -

chodzi mi o płytki beżowe

http://img863.imageshack.us/img863/9076/kemaliaecru.jpg

+ na środku pas z dekora

http://img846.imageshack.us/img846/7171/kameliadekor.jpg

Płytki ułożone w poziomie

Edytowane przez joliska
Wklejaj adresy zdjęć, a nie adresy stron ze zdjęciami.

Rydzak,

minimalizując straty, proponuję kolor identyczny z najjaśniejszym beżem na płytkach.

Czarna_aga,

dekor kwiatowy wybitnie niekuchenny jest :( Format też zdaje się wskazywać na przeznaczenie łazienkowe... Do miodowych frontów mało który beż pasuje - może nawet żaden, uważaj, żebyś krzywdy kuchni nie zrobiła takim połączeniem.

Jeśli nie wiesz, co Ci się podoba, ustal, co Ci się NIE podoba ;)

kuchnia-kafelki.jpgcountry-300x225.jpgkuchnia-kafelki.jpgcountry-300x225.jpg

Rydzak,

minimalizując straty, proponuję kolor identyczny z najjaśniejszym beżem na płytkach.

Czarna_aga,

dekor kwiatowy wybitnie niekuchenny jest :( Format też zdaje się wskazywać na przeznaczenie łazienkowe... Do miodowych frontów mało który beż pasuje - może nawet żaden, uważaj, żebyś krzywdy kuchni nie zrobiła takim połączeniem.

podpisuje sie absolutnie i pod jednym i pod drugim czesciowo... bo ten dekor akurat faktycznie jest wybitnie lazienkowy... jak marza Ci sie kwiaty to poszukaj w kuchennych plytkach.... ja znalazlam fajny decor (recznie malowany) z makami...

ja zalaczam zdjecia płytek kuchennych z "pasami" - z podobnym ułozeniem płytek, jak Ci sie podoba...

• 2 weeks później...

Bo wiejska kuchnia, to kuchnia mało mobilnych biedaków, którzy nie mają zdolności kredytowej na kredyt na remont domu, w tym i kuchni :p . Najtańsza z farb to biała i tak odświeżają te swoje kuchnie.....;)

A tak poważnie... , bo tak dizajnerzy postanowili, że w tym roku kuchnie wiejskie będą odrapane i do tego białe.

• 3 weeks później...

O! Fajny wątek. Mnie również nie podobają się współczesne kuchnie.

Waham się między klasyczną a wiejską, chociaż prawdę mówiąc oglądając niektóre zdjęcia tu zamieszczone, mam wrażenie, że te oba style często się przeplatają.

A może jest tu na forum jeszcze wątek z kuchniami wiejskimi? ;)