tosia125 16.06.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 rydzak jak tam Twoja kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_kar 16.06.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 ja równiez marze o kuchni w stylu angielskim, juz wybrałam fronty,które beda wygladaly tak:Tutaj był link do studia a nie do mebli, a autorka się już więcej nie pojawiła na forum - podejrzenie reklamy, piekarnik inny, gdyż sprzedawca w saturnie akurat tę odradzał oraz płyta indukcyjna. niestety fronty beda wykonane z mdf o kolorze brzoza matowa, gdyz jestem ograniczona finansowo. Zawsze marzyłam o takiej kuchni ale teraz mysle ze popełniłam bład i nie spełnie własnych oczekiwań:/ co doradzacie? niestety klamka juz zapadła i zamówienie juz poszlo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 16.06.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) O ktorej kuchni piszesz? Podalas link do strony na ktorej jest kilka kuchni. Domyslam sie, ze chodzi ci o te biala? Zamowilas ja, czy inna, bo nie wiem w koncu ktora zamowilas. Ktora to jest z frontami brzoza matowa? I co mamy ci doradzic, jak juz zamowilas? Pokaz te brzozowa. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lignumporta 16.06.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 http://s1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/?action=view¤t=DomDbrowaGrnicza19.jpg http://i1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/DomDbrowaGrnicza19.jpg http://s1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/?action=view¤t=DomDbrowaGrnicza06.jpg dla mnie to jest klasyczna kuchnia Kolory klasyczne brąz z kremem + blat kamienny rozumiem że klasyka kojarzy się z drzwiczkami dębowymi w ramce ale mi chodzi o kolory a kształt to tylko kształt Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 17.06.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 No jasne, wystarczy pobębnić sobie na pianinie i już mamy muzykę klasyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 17.06.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Hmmm chciałam pokazać moją kuchnię, która zanim przeczytałam ten wątek wydawała mi się klasyczna, ale widzę że dla każdego klasyka to co innego, więc chyba poczekam i się zastanowię czy wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzak 20.06.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 rydzak jak tam Twoja kuchnia? Witam serdecznie moja kuchnia prawie gotowa...Zostało jeszcze pare szlifów i będzie można pokazywać... Kupiłam sprzet ale okazało się że jedną szafke trzeba przyciąć więć jak "się zrobi" to wstawie fotki. Musze przyznać że niektóre wasze rady mi się przydały... Na razie jestem na etapie kominka więc kuchnia została na drugim planie - na dniach planuje z kolei przeprowadzkę(huraaaa!!!) więć nie mam czasu... Chciałabym sie doradzić Was co do kolorów w salonie wstawię fotki na dniach może coś doradzicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 14.07.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Chyba sobie zaprzeczasz. A poza tym mogę przytoczyć mnóstwo opinii, które tak naprawdę wyglądają jak jedynie słuszna opcja. Zazdroski nie - rolety rzymskie tak Uchwyty od szafek tylko w jedną stronę ( nie daj Boże jak komuś wygodnie i zamontuje raz uchwyt poziomo raz pionowo) Jeszcze dwa lata , rok temu zachwyty budziły nowoczesne kuchnie wenge z jasnymi blatami. Teraz po takich inspiracjach w co drugim domu jest taka kuchnia. Bo według opini i zachwalanych gustów jest trendy i napewno nikt nie skrytykuje. Klasyka XXI wieku jak napisała aleksandryta. Większość wątków powstała bo ludzie chcieli się pochwalić bo byli dumni z tego co wymyślili i czuli się szczęśliwi, że mają swoje wymarzone cztery kąty. Dlaczego tak mało ludzi decyduje się teraz pokazać swoje może niedoskonałe kuchnie. Bo tak naprawdę boją się że dostaną opuchem w łep bo czyjaś "opinia" nie będzie zgodna z ich gustem. Oglądam często programy gdzie dówch gejów przeprowadza metamorfozy domów ( skok na dom) powstają piękne gustowne i zupełnie nietandetne wnętrza jak z magazynów. Tylko nikt nie zwraca uwagi że często gęsto te piękne wnętrza sa zupełnie niepraktyczne. Do oglądania i podziwiania a nie do mieszkania. Mam małe dzieci i wiem ile szkód potrafią wyrządzić. Dlatego bardziej by mnie zabolała szkoda na drogim oryginale niż taniej imitacji. Ja pozwoliłam sobie na jedno szaleństwo, którego żałuje piękny błyszczący blat. Jak bym wkleiła zdjęcia wiekszość pewnie by się zachwycała właśnie blatem. Dla mnie on nie jest ani trochę praktyczny. W większośći tych chwalonych pięknych wnętrzach nie ma w ogóle akcentów osobistych. No bo jak by wyglądały w nowoczesnej kuchni gdzie nic nie może stać na blatach niezgrabne rysunki dzieci przyklejone do ściany. Z kuchni u mojej babci i jej przedpokoju pamiętam najbardziej jedno. Miała specjalną wystawę na prezenty, które dały jej wnuki. Drewniane łyżki pomalowane farbkami, wyklejanki, poduszeczki na igły, obrazki. I było tak przytulnie i rodzinnie a nie wnętrzarsko. Jesli ktoś pisze to jest to jak najbardziej obrzucanie błotem a nie tylko wyrażenie opini. Gustowne i spójne. Czyli jeśli dostanę od bliskiej osoby prezent, który będzie mi się podobał ale nie będzie spójny z wnętrzem to mam go wywalić bo będzie passe. W moim domu mimo, iż taki przedmiot nie będzie spójny z wnętrzem znajdzie miejsce tak jak było to w domu mojej babci. brawo , to jest dokładnie to co chciałabym powiedzieć , dodam jeszcze że my Polacy jesteśmy chyba jak małpki , co u innych to i u nas , bezkrytycznie a popatrzcie na terażniejsze nowoczesne kuchnie , wszystkie jak klony , mówiło się że za prlu jak ktoś wszedł do cudzego domu to czuł się jak u siebie bo było tak samo , czy teraz jest inaczej , bezduszne zimne lakierowane , ale skoro się komuś podoba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 29.07.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zupelnym przypadkiem kupilam angielskie czasopismo o kuchniach: beautiful kitchens. Prezentuje ono wiele rodzajow kuchni - od tanszych do drogich, od klasycznych do nowoczesnych. Podam Wam link do ich strony internetowej, moze kogos zainspiruja przedstawione tam kuchnie. http://www.housetohome.co.uk/kitchen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 29.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Świetne! Bardzo mi się podobają. Sama zastanawiam się nad urzdzeniem mieszkania w stylu angielskim. Ale moja kuchnia ma raptem 10m2 - zastanawiam się czy można tak małą powierzchnię zrobić "w stylu angielskim" jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 29.07.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Spokojnie mozna. W czasopismie tym poswiecono caly specjalny artykul mniejszym kuchniom. Mialy one do 10m. Wszystkie byly z angielskich domow, wiec w stylu angielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 29.07.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 http://www.housetohome.co.uk/room-idea/picture/shaker-style-kitchens-10-of-the-best ta nie wyglada na wielka http://www.housetohome.co.uk/room-idea/picture/kitchen-design-ideas-10-of-the-best-for-small-kitchens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 04.08.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam wszystkich pasjonatów kuchni klasycznych, retro, wiejskich i wszelkich typowo ciepło domowych byle nie zimnych współczesnych . Mam do Was ogromną prośbę: w przyszłym tygodniu mam podjąć decyzję wyboru kuchni i jestem przerażona, bo boję się czy nie narobię sobie jakiegoś misz-maszu. Kuchnia to raczej aneks przy salonie w taki oto miejscu: Chodzi o tą wnękę po prawej stronie, obok drzwi tarasowych. Z drugiej strony tych drzwi stanie taki oto kredens: Widoczny stół będzie stał na wysokości tych drzwi - między kredensem a kuchnią. Na podłodze będzie woodentic brown w dużym formacie; tu próba z kredensem : No.... a kuchnia to mniej więcej... jak na razie jest w planach taka (proszę o wyrozumiałość.. jestem laikiem i rysowałam jak myślałam): Myślałam o kuchni w stylu np... Imperior z brw... A może jakaś inna? Będę wdzięczna za porady jak nie skichać sobie nowego gniazdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.08.2011 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ebulo, 1. Nie zrobiłabym do antycznego kredensu woodentica 2. Do antycznego kredensu i woodentica nie zrobiłabym tradycyjnej, ciężkiej kuchni 3. Projekt kuchni jest nieładny - wrzuć go do wątku Wizualizacje kuchni na podforum projektowanie wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 05.08.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Czesc,Ja bede miala podobny dylemat. Tez mam klasyczny kredens i stol. Osobiscie (jesli pieniazki pozwola) myslalam o czyms takim:http://www.drewpol.pl/product/single/id/23to drewniane fronty i nie wiem, czy starczy kaski. Ale na czyms takim sie bede wzorowac. Jestem zdecydowana na ciepla biel/krem zw stonowanym wzorem. Osobiscie widzialam tez biala lakierowana kuchnie z granitowym blatem zestawiona z klasycznym kompletem i musze powiedziec,ze wygladalo rewelacyjnie. Kredens i stol zostal w ten sposob pieknie wyeksponowany.W kazdym razie faktycznie nie dawalabym ciemnej, ciezkawej kuchni. Ale o gustach sie nie dyskutuje. U nas faktycznie zapanowala moda na kuchnie w, ktorych mozna gotowac co najwyzej nano potrawy. Posiadanie czegos bardziej stonowanego czy klasycznego zakrawa na obciach. Kupilam ostatnio czasopismo angielskie o kuchniach beutiful kitchens i tam sa prezentowane rozne kuchnie, od klasycznych po nowoczesne, od drogich do tanich. I mysle, ze tak powinno byc, kazdy ma prawo zrobic u siebie co mu sie podoba i w czym sie bedzie dobrze czul. Bo najwazniejsze to sie dobrze czuc w swoim domu. http://www.housetohome.co.uk/kitchen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 05.08.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam,Nie wiem czy klasyczna ale mnie się podoba: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=image&var1=domek%2Fbudowa+230.JPG&var2=700_85_copyright.png_RD Pozdrawiam, Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez joliska nie [url] a [img] i fotka jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebula 05.08.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ebulo, 1. Nie zrobiłabym do antycznego kredensu woodentica 2. Do antycznego kredensu i woodentica nie zrobiłabym tradycyjnej, ciężkiej kuchni 3. Projekt kuchni jest nieładny - wrzuć go do wątku Wizualizacje kuchni na podforum projektowanie wnętrz 1. W salonie mamy ogrzewanie podłogowe - wiem, że najlepsze byłyby dechy ale w takiej sytuacji doszliśmy do wniosku, że płytki drewnopodobne będą ok... 2. A jaką myślisz kuchnię? 3. Projekt wrzuciłam już w kwietniu i pozostał bez odzewu... Będę Ci bardzo wdzięczna za podsunięcie jakiegoś pomysłu. Czesc, Osobiscie (jesli pieniazki pozwola) myslalam o czyms takim: http://www.drewpol.pl/product/single/id/23 Śliczne są takie białe kuchnie, ale mój M się wścieka, że jak drewniana to naturalna - nie zamalowana... Czyli może zrobić białą z mdf-u? Taniej i ładniej?...hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 05.08.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 wiesz, nie wiem czy ladniej ale prawdopodobniej taniej. Chociaz pewnie wszystko zalezy od wykonania. Jesli pieniazki nie sa przeszkoda, to idzcie z M do salonu i niech sobia M zobaczy roznice pomiedzy drewniana biala kuchnia a z mdfu. Chociaz ja osobiscie widzialam sporo slicznych kuchni z mdfu.Wiesz, musisz pomyslec w czym dobrze sie czujesz, Moze akurat jestes osoba, ktora dobrze bedzie sie czula i lubi w calym pomieszczeniu miec ciemne, drewniane, przyciezkawe meble. wiele tez zalezy od swiatla w kuchnio-jadalni i innych elementow. Ja pierwsza kuchnie mialam waniliowa z mdfu, druga jest brazowa z mdfu i obie sa swietne. Po prostu dobralam kolor i styl do pomieszczenia i mysle, ze bedzie dobrze.Ja osobiscie nie robilabym juz :konkurencji: dla takiego kredensu i dalabym kuchnie jasna i lekka, ale to juz musisz spokojnie z M przemyslec. Najwazniejsze zebyscie sie Wy dobrze czuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 05.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam, Nie wiem czy klasyczna ale mnie się podoba: http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa+230.JPG Pozdrawiam, Piekna klasyczna kuchnia. Wszystko na swoim miejscu, lampy dopasowane, ozdoba okna dopasowana.. super magduska i jeszcze jedno...bardzo bardzo ci dziekuję, ze nie sknociłaś swojej kuchni falistą zabudową z gips kartonu na suficie z nowoczesnymi halogenami i że nie zrobiłaś pseudobarku z metalowym kijem.... Nie wiem jak wyrazic moje uczucie wdzięczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 05.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 http://s1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/?action=view¤t=DomDbrowaGrnicza19.jpg http://i1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/DomDbrowaGrnicza19.jpg http://s1179.photobucket.com/albums/x382/LPmeble/Dom%20Dabrowa%20Gornicza/?action=view¤t=DomDbrowaGrnicza06.jpg dla mnie to jest klasyczna kuchnia Kolory klasyczne brąz z kremem + blat kamienny rozumiem że klasyka kojarzy się z drzwiczkami dębowymi w ramce ale mi chodzi o kolory a kształt to tylko kształt Pozdrawiam Marcin Fornir na szafkach jest piękny, ale w takiej ilości jak u Was w domu, prawie we wszystkich pokojach, zaczyna być niestrawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts