ebula 05.08.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wiesz, musisz pomyslec w czym dobrze sie czujesz, Moze akurat jestes osoba, ktora dobrze bedzie sie czula i lubi w calym pomieszczeniu miec ciemne, drewniane, przyciezkawe meble. wiele tez zalezy od swiatla w kuchnio-jadalni i innych elementow. Ja pierwsza kuchnie mialam waniliowa z mdfu, druga jest brazowa z mdfu i obie sa swietne. Po prostu dobralam kolor i styl do pomieszczenia i mysle, ze bedzie dobrze. Ja osobiscie nie robilabym juz :konkurencji: dla takiego kredensu i dalabym kuchnie jasna i lekka, ale to juz musisz spokojnie z M przemyslec. Najwazniejsze zebyscie sie Wy dobrze czuli No właśnie w tym problem że sama nie wiem w czym się będę dobrze czuć... Teraz mam w domu meble z lat 70-tych i szczerze to nawet nie zwracam uwagi jak się tu czuję Taka dębowa kuchnia marzyła mi się całe życie, jak wchodzę do sklepów na wystawki mebli to od razu idę chwilkę postać przy takich meblach Ale teraz mam możliwość zadecydowania w czym będę żyć przez następne 20 lat i zdeczkę mnie to przerasta... Wiele rzeczy mi się podoba ale boję się, że właśnie wszystko razem może wyglądać jak jedna wielka masakra... A wracając do mojej kuchni; czy w kuchniach tego typu można stosować łączenia kolorów frontu? np tą ściankę po lewej zrobić jasną a resztę już ciemną... Ech już chyba zaczynam za bardzo kombinować... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 06.08.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Sluchaj, jesli Ci sie debowa marzyla cale zycie, podobala Ci sie np 20 lat temu i teraz nie, to chyba zrealizowalabym to marzenie. Tym bardziej, ze jak rozumiem M tez ma podobne zdanie. Podczytalam Twoj dziennik, zobaczylam paln domu, drzwi, ktore jak rozumiem juz sa. Jak dobrze zrozumialam kuchnia, jadalnia i czesc wypoczynkowa to jedno pomieszczenie i potraktuj je jako calosc. Wszytsko musi wspolgrac. Po przeczytaniu dziennika odnioslam wrazenie, ze wlasnie taka drewniana dobrze by pasowala do calego stylu i do Was. Osobiscie jednak dalabym juz jasne bezowe sciany, jasne kafle bez (gdzies tu w tym watku sa pokazane z paradyze bezowe i przez srodek leca kwiaty), jasny blat. Mi sie podobaloby zestawienie zielonej kanapy (swierkowej, butelkowej) z zaslonami w kwiaty (cos z czerwienia zielenia, zobacz stronke dekorii, wysylaja bezplatne probki) plus poduchy takie jak zaslony, troche bezowych. mysle, ze jak sciany, blat, kafle dasz jasne to bedzie ladny kontrast. Moze jakis obraz, lustro w zlotej ramie. To wszystko przelamie monotonie brazow.Popytaj w sklepach moze wypozycza Ci front, blat, kafle i poprzymierzaj w domu. Mi tak pozwolili. I jesli idziesz w styl klasyczny to ja powaznie zastanowilabym sie nad bezowa tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 06.08.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Acha, i ja osobiscie nie mieszalabym kolorow frontow nawet przy prostych frontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 06.08.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Piekna klasyczna kuchnia. Wszystko na swoim miejscu, lampy dopasowane, ozdoba okna dopasowana.. super dziękuję Aleksandryta magduska i jeszcze jedno...bardzo bardzo ci dziekuję, ze nie sknociłaś swojej kuchni falistą zabudową z gips kartonu na suficie z nowoczesnymi halogenami i że nie zrobiłaś pseudobarku z metalowym kijem.... Nie wiem jak wyrazic moje uczucie wdzięczności nawet nie wiesz jak mnie wkurzają te kg zabudowy i halogeny w takich kuchniach... - ja u siebie też muszę doświetlić blat przy oknie - na razie brak tam światła jest nieprzeszkadzająca, bo jest dłuuuuuugo jasno, ale zimową porą będzie mnie to wkurzać - przez okno nie wejdzie światło, a stojąc przy szafkach światło jest za plecami, więc sama sobą będę sobie zasłaniać na obecną chwilę mam taki pomysł - zamówię deskę wybarwioną w kolorze frontów (u Pana od kuchni) na całą długość tej ściany z oknem a na szerokość zabudowy kg, którą mam na ścianie obok i mężuś mi to przymocuje do sufitu - pod tą deską zamontuję pasek ledowy na całej długości tej ściany. Mam nadzieję, że mi to doświetli blat i nie będzie nowocześnie wyglądać dzięki tej desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 06.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 dziękuję Aleksandryta nawet nie wiesz jak mnie wkurzają te kg zabudowy i halogeny w takich kuchniach... uffff myslałam, ze tylko ja jestem dziwna i nie lubię tego co u wszystkich Kowalskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grubcia 28.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 witam i podciagam wątek jestem fanką kuchni w stylu angielskim, czy to stylizowanych, czy klasycznych... co słychac w temacie? czy jest tu ktoś kto realizuje projekt takiej kuchni lub zrealizował w Warszawie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magduśka1719509122 28.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Poszukaj w dziale: O Was - Galeria zdjęć domów Forumowiczów - jest tam wiele wątków ze zdjęciami kuchni w tym sylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natala7 29.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 to moja kuchnia;) połączona z nowoczesnoscią brak jeszcze frontu górnego ze szprosami bo nie doszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grubcia 29.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Magduśka-mogłabyś podac mi tu link do tego działu, bo nie magu go znalesc natala-ładniutka, na ilu metrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grubcia 29.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 natala-a pokaż okap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natala7 29.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 okap żadna rewelacja..teleskopowy ;/kuchnia 10 m, zdjecia byle jakie bo robione na szybko po zamontowaniu ledów pod szafkami..efekt świetny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 29.08.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Natala, ładn ta twoja kuchnia zapodaj więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natala7 30.08.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) dziękuję brakuje jeszcze frontu ze szprosami w szafe wiszące obok okapu no i lodówki:) stanie tam gdzie zielona ściana;) ah no i brak jeszcze listwy przyblatowej blat mamy taki: http://www.leroymerlin.pl/produkty/blat-laminowany-prosty-715l-biuro-styl,1284365520,1284367033.html mężowi najbardziej się własnie blat podoba;) Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez Natala7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 12.09.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Przecież to nie jest klasyczna kuchnia, a to wątek o klasyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 12.09.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 (edytowane) A co myślicie o moim projekcie? Na wizualizacji nie widać szczegółów wykończeń ale yo ma być coś takiego jak tu http://www.kampra.pl/asp/pl_start.asp?typ=14&sub=3&menu=43&strona=1 model klasyczny Malaga, kolor dąb bielony i dąb naturalny. Edytowane 12 Września 2011 przez ZZUZAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 12.09.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Mnie razi różna wysokość wiszących szafek, a ażurowe szuflady uważam za nietrafiony pomysł. Zawsze coś prześwituje i brzydko wygląda, czemu to ma służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 12.09.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Mnie razi różna wysokość wiszących szafek, a ażurowe szuflady uważam za nietrafiony pomysł. Zawsze coś prześwituje i brzydko wygląda, czemu to ma służyć? Miałam podobne wątpliwości, ale po usunięciu "tych" rzeczy na wizualizacji kuchnia zrobiła się mdła i bez życia. Kratki od wewnątrz będą przesłonięte cienką sklejką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 12.09.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 O tak o to mi chodzi pierwsza kuchnia jest zupełnie w miom stylu! W sobotę zaczniemy montowac moją kuchnię myslę że będzie się czym pochwalić! Nie pisz tylko,że te sztuczne kwiat też.Mój gust widzi kuchnie troszkę inaczej.Proste jednakowe szafki wiszące .Minimalna liczba szkła.Proste szafki stojące, obudowane frontami pełnymi. Prostota i minimalizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 27.09.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 podnoszę temat marzę o kuchni choć zbliżonej do stylu angielskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafran77 09.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam wszystkich. Jestem na etapie wybierania mebli kuchennych oczywiście w grę wchodzi Anglia lub Prowansja ... Miałam kogoś kto się jakiś czas temu zobowiązał do zrobienia tych mebli ale gdy przyszedł czas zrobienia projektu to się wycofał... Brak słów. Czy ktoś może polecić mi wykonawcę - rzetelnego wykonawcę. Jestem z Wielkopolski k/Poznania. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts