Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dodam swoje trzy grosze - oprócz tego co napisały dziewczyny to.. na minus są otwarte półeczki - dla mnie tylko zbieracze kurzu, ale to może tylko moje widzimisię ;)

btw. co planujesz w oknach? ;)

Zgadzam sie z tymi półkami tez się o tym przekonałam ale będą zakryte frontem w przyszłości mam zamiar domówic... W oknach planuje firanki typu wachlarze zazdroski

http://foto2.m.onet.pl/_m/4ac723178ceea6de0705dc22e50e787e,10,19,0.jpg

+draperie z woalu tego typu

http://foto3.m.onet.pl/_m/c3fe2bcc2015a7d6373e64bfcabe3daf,10,19,0.jpg

rydzak, yyy.. dekoracje okienne zupełnie mi się nie podobają, noooo ale jak Tobie się podoba to czemu nie? ;)

jeszcze chciałam zapytać (bo ciągle mnie to zastanawia) co ma na celu zrobienie tego karton gipsu na suficie? jest tyle fajnych, stylowych lamp które można powiesić.., dlaczego wybrałaś te halogeny? przecież one kompletnie nie pasują do tego typu kuchni..

jaką masz odległość między zlewem a płytą? bo na zdjęciach nie widać :/

razi mnie jeszcze kolor kontaktów (albo zdjęcie tak oddaje) - do czego to srebro u Ciebie ma pasować? może do sprzętu agd (którego nie widać)?

Dla mnie to raczej styl bardziej pałacowy, czy może nasze wyobrażenie stylu pałacowego. Dla mnie klasyka zawsze była skromniejsza.

O tak Rydzak ma fajny kolor. Ja tez mam teraz taki;) nie wiem, czy nawet nie mamy identycznych szafek, tylko, ze ja mam bez tych kwiatków na szkle.

No w końcu nie to piękne co nam się podoba, tylko to w czym kto się dobrze czuje. A więc smacznych potraw i wiele szczęśliwych chwil w domku.

Wiecie co ja myślę, że jak ktoś wkleja swój dom/mieszkanie to można zaczerpnąć inspirację, pozazdrościć, rąbnąć ze śmiechu a potem umyć kompa albo zamilczeć. Rady czy uwagi można dawać przed a nie po urządzeniu mieszkania. Ludzie ciężko pracują i jeśli dobrze czują się w takim a nie innym wnętrzu to ich sprawa i należy to uszanować. Nawet jeśli czyjeś poczucie piękna i estetyki wprawi nas w niezłe zdumienie.

Spróbujcie sobie wyobrazić dumę właściciela z powodu oryginalnego wnętrza a tu takie komentarze...;)

problem w tym, że meble sa ok. Ustawienie jest ok. Tylko detale, które łatwo zmienić psują moim zdaniem tę kuchnię. Zdjęcie zabudowy z kg i powieszenie stylizowanej lampy na pewno doda urody. To samo z tym nieszczęsnym barkiem - zdjąć nadstawkę i chromowaną rurę, a nad blatem powiesić zgrabny zwis.

dokładnie tak - zmieniając kilka dodatków mogłaby z tego wyjść na prawdę fajna kuchnia (według mojego gustu i mojego wyobrażenia o klasycznych kuchniach), ale jak rydzak się taka kuchnia podoba to super, w końcu to Ona/On tam przebywa i Ona/On ma tam się dobrze czuć ;)

Elfir, kuchnie ze zdjęć które wkleiłaś widzę w dworkach (na forum są takie dzienniki), chętnie bym taki dworek sobie postawiła i później właśnie tak urządziła jednak nie stać mnie NIESTETY - mam zwykły dom ze zwykłą (dla mnie) klasyczną kuchnią, na którą mnie stać.

Pozdrawiam,

zapędziłaś się w tej reklamie ;)

tu jest wątek o kuchniach klasycznych :) (to a propos Magdy333)

a a propos kuchni - czasami chyba rzeczywiście trzeba coś samemu poszukać, a nie zdawać się tylko na gust i wykonawstwo firmy (bo zwykle robią to baaaardzo sztampowo i pod gusta klientów mniej wyrobionych stylistycznie)

ale i task najważniejsze, co NAM osobiście się podoba (i oczywiście pogodzenie możliwości finansowych z wykonawstwem -u kogoś Joliski?? jest takie motto o tym, by wnętrze mieszkaniawyrażało właściciela, albo pozostało puste)

pozdrawiam

Edytowane przez ave!