Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

magduska - raczej chodziło mi o pewna konsekwencję stylistyczną - czyli jak dworkowe meble to dworkowa lampa :)

A nie ładne drewniane meble i chrom jak z hi-tech.

jeśli chodziło Ci o konsekwencję to się zgadzam ;)

..choooć czasami są fajne domy, w których pomieszane są style...

..nie wiem na czym to polega ;)

Ciekawy jestem czy są ludzie , którzy lubią w kuchni tego typu meble, bo mam wrażenie że w Polsce nikt tego rodzaju sztuki nie akceptuje i takiej stylizacji szafek nie lubi http://www.meblerustykalne.vooa.pl/imagebrowser/ib_p004_0_14.jpg

http://www.meblerustykalne.vooa.pl/imagebrowser/ib_p004_0_13.jpg http://www.meblerustykalne.vooa.pl/imagebrowser/ib_p004_0_16.jpg

rydzak, yyy.. dekoracje okienne zupełnie mi się nie podobają, noooo ale jak Tobie się podoba to czemu nie? ;)

jeszcze chciałam zapytać (bo ciągle mnie to zastanawia) co ma na celu zrobienie tego karton gipsu na suficie? jest tyle fajnych, stylowych lamp które można powiesić.., dlaczego wybrałaś te halogeny? przecież one kompletnie nie pasują do tego typu kuchni..

jaką masz odległość między zlewem a płytą? bo na zdjęciach nie widać :/

razi mnie jeszcze kolor kontaktów (albo zdjęcie tak oddaje) - do czego to srebro u Ciebie ma pasować? może do sprzętu agd (którego nie widać)?

Przepraszam nie zrozumiała o tej odległości między zlewem a jaka płytą? jeśli chodzi o kontakty to mam takie w całym domu i moim zdaniem są do sprzetu, który jest ze stali.Nie widać go bo musze zrobić więcej zdjęć. No tak myślałam że będą takie a nie inne opinie ale jak ktoś wczesniej mądrze napisał kuchnia wyszła z ciężkiej i mozolnej parcy umysłowej i fizycznej mojej i męża -bo tworzyliśmy ją sami, montowaliśmy, dom tez sami stawialiśmy bez pomocy fachowców i za własne ciężko zarobione pieniądze. tego nie da się niczym zastąpić. A jak duma wielka a mamy tylko niespełna 25-30 lat!

Patrząc na wasze dzieło (szczerze podziwiam podjęcia się takiego wyzwania, niezaleznie od efektu) to mam raczej wrażenie, że jesteście 25 lat po ślubie ;)

Ludzie nie dowierzają bo nawet znajomi dopiero jak przyjeżdżają zobaczyć na własne oczy to wyrażają wielki podziw. a po ślubie jesteśmy kilka lat- a cel zawsze był ten sam mieć własne 4 kąty i udało się!Niezaleznie od tego że są niedociągnięcia to wiemy że inni nie maja czym wogóle się chwalić a my już mamy...

No prosze doradźcie z tymi firankami?

Edytowane przez rydzak

Ludzie nie dowierzają bo nawet znajomi dopiero jak przyjeżdżają zobaczyć na własne oczy to wyrażają wielki podziw. a po ślubie jesteśmy kilka lat- a cel zawsze był ten sam mieć własne 4 kąty i udało się!Niezaleznie od tego że są niedociągnięcia to wiemy że inni nie maja czym wogóle się chwalić a my już mamy...

No prosze doradźcie z tymi firankami?

ja raczej miałam na myśli fakt, że wasz styl kojarzy mi się bardziej z ludźmi z takim stażem małżeńskim, niż ze stylem młodych ludzi.

a mi m"kuchnia Klasyczna" kojarzy się z kuchniami takimi jak w "drewniane" kuchnie z Ikei. A kuchnie które pokazujecie to kuchnie angielskie (te białe) wiejskie lub rustykalne. A kuchnie które dodała autorka wątku to nazwała bym w stylu późnych lat dziewięćdziesiątych.

takie kuchnie to moim zdaniem klasyka - i takie kuchnie lubię najbardziej (przykład poniżej)

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kuchnia_IKEA_-_4.PNG

http://www.hit-meble.com.pl/brw/189-brw-obnia-ceny-mebli-kuchennych

Edytowane przez variola

No dobrze dobrze musza być wachlarze bo będą też na wykuszu tuz obok i w salonie więc jakas konsekwencja musi być. myslałam o jakimś delikatnym woalu na karniszu + zazdroski z tych wachlarzy...

Prosisz o rade,a potem ignorujac wszystkie,mowisz,ze musi byc tak jak wymyslilas :)

Wiec po co prosisz?

Dziewczyny w uprzejmych slowach staraja Ci sie przekazac,ze kuchnia jest fatalna,a pomysl tych wachlarzy chybiony.

Nie pytaj o rady,skoro nawet nie chcesz ich przedyskutowac,bo to strata czasu dla rozmowcow :)

Piekne kuchnie rustykalne przedstawiają zagraniczne pisma designerskie , kiedyś myślałem , że na Polskim rynku widzieliśmy już wszystko , ale to co potrafia pokazać Francuzi czy Niemcy przechodzi ludzkie pojęcie , jak zrobię skany kilku folderów to tu wrzucę . problem w tych kuchniach jak i mieszkaniu jest jednak jeden , nie każdego na nie stać

Ludzie nie dowierzają bo nawet znajomi dopiero jak przyjeżdżają zobaczyć na własne oczy to wyrażają wielki podziw.

że inni nie maja czym wogóle się chwalić a my już mamy...

no ja uważam, ze nie ma się czym chwalić szczerze mówiąc. Styl kuchni z początku lat 90. Swoją drogą gdzie wy mieszkacie, ze własne lokum kilka lat po ślubie ,jest takim kuriozum, ze aż nikt w to nie wierzy?