Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

Przepraszam nie zrozumiała o tej odległości między zlewem a jaka płytą?

płytą gazową, indukcyjną czy jakąkolwiek inną jaką posiadasz ;)

jeśli chodzi o kontakty to mam takie w całym domu i moim zdaniem są do sprzetu, który jest ze stali.Nie widać go bo musze zrobić więcej zdjęć.

zrób, wstaw, zobaczymy ;)

No tak myślałam że będą takie a nie inne opinie ale jak ktoś wczesniej mądrze napisał kuchnia wyszła z ciężkiej i mozolnej parcy umysłowej i fizycznej mojej i męża -bo tworzyliśmy ją sami, montowaliśmy, dom tez sami stawialiśmy bez pomocy fachowców i za własne ciężko zarobione pieniądze. tego nie da się niczym zastąpić. A jak duma wielka a mamy tylko niespełna 25-30 lat!

jakby Ci tu powiedzieć - ja nie ukradłam nikomu i mój dom również powstał za własne, ciężko zarobione pieniądze ;) tak jak u większości z Nas ;)

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie nie dowierzają bo nawet znajomi dopiero jak przyjeżdżają zobaczyć na własne oczy to wyrażają wielki podziw. Niezaleznie od tego że są niedociągnięcia to wiemy że inni nie maja czym wogóle się chwalić a my już mamy...

moja przyjaciółka ma takich sąsiadów - też znajomi co do nich przyjeżdżają wyrażają wielki podziw i zachwycają się domem, w którym mieszkają i.. koniec - sąsiedzi spoczęli na laurach, a ich dom jest.. no cóż.. rozumiem, że nie stać ich na jakieś cuda wianki (sama też szukam i kombinuję by było taniej) ale przynajmniej no nie wiem, przynajmniej można posprzątać czy kontakty założyć czy.. oj wiele rzeczy bym mogła o nich napisać..

..jednak po co? skoro wszyscy znajomi się zachwycają..

..jeśli wiesz co chcę przekazać..

A dziękuję. :)

Jeśli chodzi o klasykę, mnie zależało na tym, aby kuchnia nie wyglądała passe już po kilku miesiącach. Nie interesowała mnie moda, najnowsze trendy, kolory na czasie. Chciałam stworzyć klasyczną bazę, stąd biała zabudowała, białe płytki, blat z granitu, neutralny kolor ścian. Nie chciałam iść w ortodoksyjne retro - nie zależało mi na tym, aby piekarnik udawał przedwojenny piec, a czajnik musiał wylądować w szafie.

Ta baza to, moim zdaniem, kuchnia klasyczna. Reszta to detale... Np. jeśli gałki są chromowane, jest bardziej elegancko, a jeśli porcelanowe - bardziej retro. Jeśli blat byłby drewniany, byłoby rustykalnie, a z granitowym - bardziej współcześnie. Roleta w kwiatki i już jest sielsko, słoiki z przyprawami na wierzchu - ekstra przytulność. I tak dalej... Wszystko opiera się na bazie. Na niej można budować mnóstwo różnych wersji tego samego wnętrza.

Edytowane przez Darcy

tak sobie patrze na kuchnie rydzaka

i wyglada identycznie jak w projekcie

a tyle bylo gadania na forum ze to nie jest klasyka ze rurka jak z kiepskiego filmu i witraze niepasujace...

ale kuchnia powstala...

uszanujmy rydzaka niech sie cieszy kuchnia, bo wszyscy wiemy jak to jest sie cieszyc czym co w domku sobie zrobilismy, ale rydzak skoro juz postanowilas jakie maja byc firanki to po co pytasz nas?

darcy - całkowita i totalna racja! Odnośnie stylów kuchennych. Swoją drogą piękna ta twoja kuchnia, też będę taką miała prostą i zgrabną Klasyczną właśnie a dodatki zrobię lekko wiejskie, bo przestylizowane kuchnie niezbyt mi się podobają i nie chodzi tu nawet o to że za kilka lat kuchnia z metalem/szarościami/czy zjedzonymi przez korniki frontami wyjdzie z mody tylko po prostu moim zdaniem takie rozwiązania są naj.

Juszczakówka, super kuchnia, fajny kolor mebli, dużo blatu, super wyglądające roletki, piękny kolor na ścianie (albo mój komputer tak pokazuje) ;)

Na minus, ale taki maleńki minusik - nie podoba mi się okap, znaczy się jego obudowa, płytki albo zrobiłabym wyżej (tam gdzie są dwie) albo wcale.., noi ja zdecydowanie zamiast parapetów w kuchni wolałabym mieć blat..

..ale to na prawdę malutkie minusiki..

GENERALNIE kuchnia bardzo w moim stylu...

magduska w planie też były blaty na jednym poziomie z parapetami, jednak wyszło inaczej i trzeba było z tym się pogodzić ;).

wiem, ja strasznie tego pilnowałam noi się udało ;)

Co do koloru to na moim komputerze pokazuje prawie idealnie i mam nadzieję, że na Twoim też ;)

za to do Twoich łazienek nawet nie mam się do czego doczepić - są pięęęęęęękne, po prostu pięęęęęękne ;)

Pozdrawiam,

wiem, ja strasznie tego pilnowałam noi się udało ;)

za to do Twoich łazienek nawet nie mam się do czego doczepić - są pięęęęęęękne, po prostu pięęęęęękne ;)

Pozdrawiam,

Też pilnowałam, jednak na samym początku moje marzenia poszły w zapomnienie ;) ze względu na wysokość dolnych szafek ( już i tak są wysokie, a i wysokość okna też psuło mój plan ;) ).

Oj do łazienek można się jeszcze tak troszeczkę doczepić ( tylko troszeczkę :yes: )... bardzo dziękuję za pochwały :D

tabaluga - na zdjęciu, które wkleiłaś to nie jest kuchnia klasyczna, piszesz nie na temat, a na dodatek w co drugim poście promujesz studio wnętrzarskie.

Zalatuje to na kilometr reklamą "szeptaną". Zauważyłam od dłuższego czasu na różnych forum o wnętrzach spamowanie wręcz wątków nazwą tego biura - decoria, goldenline, itd. U nas to nie przejdzie.

Jeśli jeszcze raz pojawią się posty w których tak wyraźnie będziesz zaznaczać stronę internetową, konto na Facebooku lub nazwę tej firmy to będzie ban.

Juszczakówka, piękne szafki górne - te mniejsze! Gdybys mogła zdradzić skąd są (bo zdjęcie juz pozwoliłam sobie zapisać dla ew stolarza;)) bo choruję na "niemanie" górnych półek w typowej formie (tyle, że w kolorze ecru;))

a co do parapetów - dobrze jest tak jak jest: nadają konsekwencji stylowi -

ja tez mam oddzielne parapety i blat - drewniane i kuchnię - na razie tymczasową chciałabym zrobić tak, aby te parapety nie wyglądały jak "wypadek "przy projekcie a zamierzoną stylizację :)

pozdrawiam

ave! meble robione na zamówienie w studio WOLSZTYŃSKA FABRYKA MEBLI. Zaprojektowałam plan rozmieszczenia mebli czyli szafek ( inspiracją były dwa modele mebli WFM. Jednym była STELLA , drugiego wzoru nie mają już na stronie ). Edytowane przez Juszczakówka

Juszczakówka Masz cudowną, ciepłą, klasyczną kuchnię. Normalnie pachnie mi ciastem z niej przez monitor :D Bardzo mi się podoba- podobnie jak cały Twój dom, którym się wczoraj z mężem zachwycałam- zazdroszczę tych trawertynów na ścianach i podłogach ;)

Darcy Twoja kuchnia i Twój dom spowodował, że nadal szukam szczęki, która mi wypadła z wrażenia ;) Jest absolutnie boski, dopracowany i przemyślany. Nie zmieniłabym w Twoim domu NIC- ani jednego szczegółu. Jest boski!

Rydzak niestety Twoją kuchnię pozwolę sobie skrytykować. Twoja kuchnia nie musiałaby być zła ale NIE SŁUCHASZ LUDZI, KTÓRZY CI DOBRZE RADZĄ. Twoja kuchnia byłaby całkiem przyjemna i ciepła gdyby nie ta cholerna rura- odradzana Ci przez wiele osób przez kilka stron tego wątku. Czemuś się uparła jak szczerbaty na suchary? Po co krzywdzisz to wnętrze tym "cudem" na suficie? I po co do ciężkiej krwi chcesz zgwałcić tę kuchnię tymi OCHYDYMI firankami? Pytasz a i tak nie słuchasz naprawdę dobrych podpowiedzi. I fakt, że budujecie sami nie ma tu nic do rzeczy bo nikt nie podpowiada Ci rozwiązań drogich czy jakichś z kosmosu. Proszę przemyśl jeszcze sprawę tej kuchni i tych firanek bo ja naprawdę nie jestem estetką i perfekcjonistką ale te CUDA w Twojej kuchni autentycznie gwałcą moje poczucie estetyki. Szczególnie, że nie chodzi o zrobienie nowej kuchni tylko o zmianę kilku detali które tak bardzo rażą.

p.s. żeby nie było, że tylko krytykuję to wrzucę zdjęcia swojej kuchni- choć ona raczej jest taka ikeowska (ale nie z ikei)- jak tylko zrobię zdjęcia, które choć trochę oddadzą stan faktyczny...