Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maaania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 803
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aleksandra W. Pieknie wyszla ci kuchnia, jest ciepla i przytulna.

Czy moglabys napisac jaka farbe masz pomalowane sciany (kolor, firma)? Jesli to nie klopot poprosilabym o zdjecie okapu, mam podobny w projekcie i chcialabym zobaczyc jak to wyglada w realu. W jaki sposob u ciebie jest wykonany ten okap?

Dolaczam sie tez do prosby o podanie orientacyjnych kosztow wykonania takiej kuchni i jesli mozna namiarow na stolarza.

Z gory dziekuje.

ania

Ponieważ temat się zrobił aktualny - występuję :D

mam angielską :D

Bujasz ;) Pokaż fotki :p

Teraz przy sobie (czytaj w pracy :D ) mam tylko takie prosto po montażu - moge je dać, ale pod jednym warunkiem :oops: - nie umiem wklejac zdjęć :oops: , jeśli pomożesz, tzn. wyślę Ci na e-mail i wkleisz - może być ?

Napiszę Ci w skrócie, a jak będziesz miała czas zaglądnij do tego wątku:

http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm

1) Wybierasz serwer, na który wysyłasz zdjęcie, np. tu:

http://imageshack.us/ , klikając w browse .

2) Po wgraniu zdjęcia, na górze strony zobaczysz jego adres.

3) Otwierasz na forum okienko na odpowiedź, przyciskasz taga IMG (jest nad okienkiem), wklejasz ten adres i klik w zamknij tagi.

Z tym, że zdjęcie nie może być szersze niż 650 pikseli, bo inaczej rozciągnie stronę.

Gdybyś miała jednak duże zdjęcia, przy wgrywaniu na stronie Imageshack zaznaczasz okienko z resize image? i wybierasz wielkość.

To wszystko :)

agda, dardurdka! dziękuję Wam za miłe słowa o mojej kuchni :)

Kuchnię robił nam stolarz-zanim zrobili nam aranżację, dokładnie wszystko wytłumaczyłam (i nawet rozrysowałam!) co, gdzie i w jakim stylu chcę mieć. Stolarz b.dobry, wcześniej robił nam schody. Blaty w kuchni są dębowe, kolor taki sam jak schody. Będę jeszcze u niego zamawiać stół i krzesła, oczywiście pod kolor blatu.

Żyrandole kupiłam w Leroy M. Zlew to V&B-też na niego zachorowałam.. acha, i nie żałuję, bo moje obawy (że jednokomorowy, bez ociekacza) były niepotrzebne- zlew jest superwygodny.

Aleksandra, masz cudna kuchnię :D Gratuluje :D

Czy szafki sa drewniane? Piszesz, ze blaty dębowe, ale jak kolorowane? Jakas bejca, czy tylko olej?

Dzięki.

ambroma, dzięki. Szafki są drewniane, blat zabejcowany.

aniutaJ, farba to tikurilla- ze wzornika (X407). Okap jeszcze nie skończony-właśnie zastanawiam się jak i czym go wykończyć?? Tam na razie jest płyta wiórowa:)

Orientacyjne koszty to do 30 tys. razem ze sprzętem. Stolarz jest z zachodniopom.

• 4 weeks później...
Planuję zabudowę kuchni w stylu angielskim i chicałabym zrobić podłogę jak na załączonym zdjęciu. Szukałam odpowiednich plytek, ale jak na razie znalazłam w Opocznie serię Damasco (Antracyt i Wanilia) oraz w Nowej Gali, kolekcja MM, z tym że są to duże płytki 40 x 40 i nie wiem czy na niezbyt dużej powierzchni (całość kuchni ma ca. 14 m2) będzie dobrze wyglądać.

A może ktoś ma podobne płytki lub wie kto jeszcze produkuje podobną serię?

http://images46.fotosik.pl/137/8bf7f79db90e7971.jpg

mam ten sam problem, tyle ze ja szukam jasniejszej szarej płytki.

Kuchnia bedzie w stylu ang, waniliowa z szarymi blatami z konglomeratu, do tego czarna kuchenka i czarna lodówka. Marzy mi sie taka szachownica na podłodze, tylko musi mi ten odcien szarosci pasowac do rózowej kanapy w salonie! Pomocy!!!

Boje sie ze jak zrobie wszystko w bezach i wanili to bedzie zbyt monotonnie. Czy sobie darowac te szarosci i wszytsko zrobic w bezach?

Robas kamień nie jest indyjski tylko chiński, jest dużo tańszy od szwedzkiej wangi, ale jeśli chodzi o trwałość to te "chińskie" są b. wytrzymałe :wink: Mój mąż ma zakład kamieniarski i też na chiński mówi fiński albo indyjski bo jak ludzie słyszą chiński to od razu wydaje im się że jakiś kicz :lol: Gratuluję pięknej kuchni, całkowicie w moim stylu i poproszę o więcej zdjęć :wink:

Planuję zabudowę kuchni w stylu angielskim i chicałabym zrobić podłogę jak na załączonym zdjęciu. Szukałam odpowiednich plytek, ale jak na razie znalazłam w Opocznie serię Damasco (Antracyt i Wanilia) oraz w Nowej Gali, kolekcja MM, z tym że są to duże płytki 40 x 40 i nie wiem czy na niezbyt dużej powierzchni (całość kuchni ma ca. 14 m2) będzie dobrze wyglądać.

A może ktoś ma podobne płytki lub wie kto jeszcze produkuje podobną serię?

http://images46.fotosik.pl/137/8bf7f79db90e7971.jpg

mam ten sam problem, tyle ze ja szukam jasniejszej szarej płytki.

Kuchnia bedzie w stylu ang, waniliowa z szarymi blatami z konglomeratu, do tego czarna kuchenka i czarna lodówka. Marzy mi sie taka szachownica na podłodze, tylko musi mi ten odcien szarosci pasowac do rózowej kanapy w salonie! Pomocy!!!

Boje sie ze jak zrobie wszystko w bezach i wanili to bedzie zbyt monotonnie. Czy sobie darowac te szarosci i wszytsko zrobic w bezach?

Co do podłogi zmieniłam koncepcję :wink: Pod szafkami i wokół nich będzie gres (ten sam co wokół kominka), pośrodku dechy dębowe, te same co w salonie. W ten sposób będzie spójnie, bo kuchnia będzie oddzielona od salonu tylko barkiem.

Co do Twojego problemu :-? Jak dla mnie wanilia i szare blaty to faktycznie mdło :wink: Dałabym coś kontrastowego. Ja planuję blaty dębowe, olejowane, ale nie zdecydowałam jeszcze jaki kolor frontów szafek. Jakiś jasny, może dąb bielony? I tak na razie wszystko jest w fazie projektu,który ciągle dopracowuję i czekam niecierpliwie na opóźniających kafelkarzy :evil: