Aleksandra W. 26.06.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Magda, kolor frontów to jakiś ecru. Miałam próbki pomalowane na biało (jedna, dwie i trzy warstwy )-jednak wydawał mi się za zimny. Nie znam numeru tego koloru, jak się dowiem, to Ci wyślę razem ze zdjęciami, o które prosiłaś (najwcześniej po niedzieli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 26.06.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Aleksandra W. a jak cenowo się plasuje ten stolarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 26.06.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Aleksandra W. Pieknie wyszla ci kuchnia, jest ciepla i przytulna. Czy moglabys napisac jaka farbe masz pomalowane sciany (kolor, firma)? Jesli to nie klopot poprosilabym o zdjecie okapu, mam podobny w projekcie i chcialabym zobaczyc jak to wyglada w realu. W jaki sposob u ciebie jest wykonany ten okap?Dolaczam sie tez do prosby o podanie orientacyjnych kosztow wykonania takiej kuchni i jesli mozna namiarow na stolarza. Z gory dziekuje.ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ponieważ temat się zrobił aktualny - występuję mam angielską Zawsze była moim marzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.06.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ponieważ temat się zrobił aktualny - występuję mam angielską Bujasz Pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.06.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ponieważ temat się zrobił aktualny - występuję mam angielską Bujasz Pokaż fotki Teraz przy sobie (czytaj w pracy ) mam tylko takie prosto po montażu - moge je dać, ale pod jednym warunkiem - nie umiem wklejac zdjęć , jeśli pomożesz, tzn. wyślę Ci na e-mail i wkleisz - może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.06.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A jakbym Cię nauczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.06.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Poproszę ślicznie aż mi wstyd, bo tyle czasu na forum i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.06.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Poproszę ślicznie aż mi wstyd, bo tyle czasu na forum i ... elita forum nie umie zdjęć wrzucać? (ja nie złośliwie, tylko żartobliwie Słoneczko - do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.06.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Toż pisała, że mi wstyd Straszna surowizna te moje zdjęcia, jak mnie Sloneczko nauczy, to może w poniedziałek bym dała już te obecne - mniej surowe i ze wszystkimi listwami i piekarnikiem, choć nadal bez zmywarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Napiszę Ci w skrócie, a jak będziesz miała czas zaglądnij do tego wątku: http://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm 1) Wybierasz serwer, na który wysyłasz zdjęcie, np. tu: http://imageshack.us/ , klikając w browse . 2) Po wgraniu zdjęcia, na górze strony zobaczysz jego adres. 3) Otwierasz na forum okienko na odpowiedź, przyciskasz taga IMG (jest nad okienkiem), wklejasz ten adres i klik w zamknij tagi. Z tym, że zdjęcie nie może być szersze niż 650 pikseli, bo inaczej rozciągnie stronę. Gdybyś miała jednak duże zdjęcia, przy wgrywaniu na stronie Imageshack zaznaczasz okienko z resize image? i wybierasz wielkość. To wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 26.06.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Serdecznie dziekuję, kłaniam się. Zaraz się będę uczyła. Zdjęcia mam małe, comórcowcem robione ale jak się nauczę, to i aktualne wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 26.06.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 agda, dardurdka! dziękuję Wam za miłe słowa o mojej kuchni Kuchnię robił nam stolarz-zanim zrobili nam aranżację, dokładnie wszystko wytłumaczyłam (i nawet rozrysowałam!) co, gdzie i w jakim stylu chcę mieć. Stolarz b.dobry, wcześniej robił nam schody. Blaty w kuchni są dębowe, kolor taki sam jak schody. Będę jeszcze u niego zamawiać stół i krzesła, oczywiście pod kolor blatu. Żyrandole kupiłam w Leroy M. Zlew to V&B-też na niego zachorowałam.. acha, i nie żałuję, bo moje obawy (że jednokomorowy, bez ociekacza) były niepotrzebne- zlew jest superwygodny. Aleksandra, masz cudna kuchnię Gratuluje Czy szafki sa drewniane? Piszesz, ze blaty dębowe, ale jak kolorowane? Jakas bejca, czy tylko olej? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 29.06.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ambroma, dzięki. Szafki są drewniane, blat zabejcowany.aniutaJ, farba to tikurilla- ze wzornika (X407). Okap jeszcze nie skończony-właśnie zastanawiam się jak i czym go wykończyć?? Tam na razie jest płyta wiórowa:) Orientacyjne koszty to do 30 tys. razem ze sprzętem. Stolarz jest z zachodniopom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robas007 21.07.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 długo oczekiwane blatyhttp://images41.fotosik.pl/162/0334aa1e4cb4fbe5med.jpghttp://images38.fotosik.pl/162/beef962a31c7daabmed.jpghttp://images40.fotosik.pl/162/82fabe515a38c664med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 22.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Robas bardzo ładna kuchnia Powiedz z czego fronty i blat? Ja stoję przed dylematem drewno czy mdf lakier? W zasadzie byłam już zdecydowana na mdf ale ostatnio dostałam ofertę na drewno w naprawdę dobrej cenie i stąd się waham. Jakie masz płytki na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.bla 22.07.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Planuję zabudowę kuchni w stylu angielskim i chicałabym zrobić podłogę jak na załączonym zdjęciu. Szukałam odpowiednich plytek, ale jak na razie znalazłam w Opocznie serię Damasco (Antracyt i Wanilia) oraz w Nowej Gali, kolekcja MM, z tym że są to duże płytki 40 x 40 i nie wiem czy na niezbyt dużej powierzchni (całość kuchni ma ca. 14 m2) będzie dobrze wyglądać. A może ktoś ma podobne płytki lub wie kto jeszcze produkuje podobną serię? http://images46.fotosik.pl/137/8bf7f79db90e7971.jpg mam ten sam problem, tyle ze ja szukam jasniejszej szarej płytki. Kuchnia bedzie w stylu ang, waniliowa z szarymi blatami z konglomeratu, do tego czarna kuchenka i czarna lodówka. Marzy mi sie taka szachownica na podłodze, tylko musi mi ten odcien szarosci pasowac do rózowej kanapy w salonie! Pomocy!!! Boje sie ze jak zrobie wszystko w bezach i wanili to bedzie zbyt monotonnie. Czy sobie darowac te szarosci i wszytsko zrobic w bezach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robas007 23.07.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Fronty mamy z mdf-u malowane a blaty z jakiegoś indyjskiego granitu o nazwie "supreme black".Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 23.07.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Robas kamień nie jest indyjski tylko chiński, jest dużo tańszy od szwedzkiej wangi, ale jeśli chodzi o trwałość to te "chińskie" są b. wytrzymałe Mój mąż ma zakład kamieniarski i też na chiński mówi fiński albo indyjski bo jak ludzie słyszą chiński to od razu wydaje im się że jakiś kicz Gratuluję pięknej kuchni, całkowicie w moim stylu i poproszę o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Planuję zabudowę kuchni w stylu angielskim i chicałabym zrobić podłogę jak na załączonym zdjęciu. Szukałam odpowiednich plytek, ale jak na razie znalazłam w Opocznie serię Damasco (Antracyt i Wanilia) oraz w Nowej Gali, kolekcja MM, z tym że są to duże płytki 40 x 40 i nie wiem czy na niezbyt dużej powierzchni (całość kuchni ma ca. 14 m2) będzie dobrze wyglądać. A może ktoś ma podobne płytki lub wie kto jeszcze produkuje podobną serię? http://images46.fotosik.pl/137/8bf7f79db90e7971.jpg mam ten sam problem, tyle ze ja szukam jasniejszej szarej płytki. Kuchnia bedzie w stylu ang, waniliowa z szarymi blatami z konglomeratu, do tego czarna kuchenka i czarna lodówka. Marzy mi sie taka szachownica na podłodze, tylko musi mi ten odcien szarosci pasowac do rózowej kanapy w salonie! Pomocy!!! Boje sie ze jak zrobie wszystko w bezach i wanili to bedzie zbyt monotonnie. Czy sobie darowac te szarosci i wszytsko zrobic w bezach? Co do podłogi zmieniłam koncepcję Pod szafkami i wokół nich będzie gres (ten sam co wokół kominka), pośrodku dechy dębowe, te same co w salonie. W ten sposób będzie spójnie, bo kuchnia będzie oddzielona od salonu tylko barkiem. Co do Twojego problemu Jak dla mnie wanilia i szare blaty to faktycznie mdło Dałabym coś kontrastowego. Ja planuję blaty dębowe, olejowane, ale nie zdecydowałam jeszcze jaki kolor frontów szafek. Jakiś jasny, może dąb bielony? I tak na razie wszystko jest w fazie projektu,który ciągle dopracowuję i czekam niecierpliwie na opóźniających kafelkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts