pestka56 04.04.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Nie pamiętałam już jak dokładnie wygląda Chyba najlepiej będzie zrobić jak na pierwszejeby powtórzyć kształt z rabaty za chodniczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 pestka - nie powinno robić się takich wąskich pasków trawnika (rabat z resztą też nie) - bardzo trudno prawidłowo pielęgnować takie skrawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.04.2018 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To ja wiem, Elfirku, ale Gopax tę przestrzeń wyżej tak podzieliła, więc nie ma co szukać innych rozwiązań. Trochę wyprostować i mocniej zaokrąglić przy kostce i nie będzie ostrych wąskich kątów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.04.2018 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To jest to o czym napisałam u Mańki, ze zazdroszczą wam przestrzeni... Dom stawiali moli rodzice w czasach gdy mnie jeszcze na swiecie nie było i ja go tylko remontowałam, a garaż jest jeszcze starszy, bo "poniemiecki" tez tylko remontowany przez nas, ale ani na jeden ani na drugi budynek nie wybieraliśmy lokalizacji... To że nie powinno się robić takich małych rabat to piekna teoria, ale jak zrobić u mnie większe:confused: Mam zlikwidować podjazd i chodniczki a potem fruwać nad pięknymi i okazałymi rabatami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.04.2018 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 To może lepiej tak? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410562&d=1522968683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Gopax - masz ogromny ogród a ja nic nie pisałam o tym, że rabaty mają być wielkie. Napisałam, by nie robić wąskich kawałków schodzących się pod ostrym końcem, bo trudno będzie ci nawet sensownie dobrać rośliny. mozna pociągnąc linię rabat by tworzyły ciągłość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.04.2018 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ten wielki iglak przy wejściu do domu, chyba też podzieli los srebrnego świerka, chociaż bardzo mi go szkoda i na razie szukam mniej drastycznego rozwiązania...Dzisiaj mój mąż zaczyna przestawiać krawężniki podjazdu, a ja kolejny dzień spaceruję z wertykulatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 07.04.2018 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Kibicuję, obserwuję nie wypowiadam się bo się nie znam..... ale pilnie śledzę, bo się przyda Wyjazd z prawego garażu poszerzyłabym jednak..... u mnie podobnie i wiem, że ciężko się wyjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.04.2018 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Aisa, to tak groźnie wygląda na zdjęciu. Skrót perspektywiczny. Ale myślę, że mąż Gosi sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 07.04.2018 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Prawy garaz jest mojego męża i on sobie radzi, to ja jeśli musiałam z niego korzystać miałam problem , ale to głównie przez tego świerka. Teraz swierka nie ma to byłoby i tak lepiej ale mój mąż korzysta z okazji i "łagodzi" skos... to fotki z wczorajszych wykopalisk:), bo pod 15-20 cm warstwą darni mamy od połowy podwórka bruk niemiecki, czyli popularnie zwane "kocie łby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 07.04.2018 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Elfir, dzięki za natchnienie... będzie mniej wiecej tak....czyli w lini kontynuacji z tamtą rabatą http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410658&d=1523103153 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 07.04.2018 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Mąż dzisiaj zrobił krawężniki, podjazd powiększy się prawie o 6m2 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410695&d=1523133592 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410696&d=1523133681 Teraz tylko musimy jeszcze trochę takiej kostki dokupić i można będzie brać się za rabatę... ale tym zajmiemy się od poniedziałku, bo ja jutro odpoczywam a mąż ma pracującą niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.04.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Podoba mi się taki układ rabat. Te „kocie łby” wykorzystaj w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2018 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Elfir, dzięki za natchnienie... będzie mniej wiecej tak....czyli w lini kontynuacji z tamtą rabatą http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410658&d=1523103153 Świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.04.2018 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.04.2018 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Było kilka ciepłych dni to na rabatce koło bajorka zaczęło się zielenić, ale niestety znowu się ochłodziło:( Naczytałam się tu i tam o reaktywacjach bajorek po zimie, to i ja chciałam już swoje uruchomić, ale nie mam jeszcze pompy:(... Wybrałam póki co 20 wiaderek 10 litrowych, ale najgorszy syf przede mną, niestety przy 10 stopniach C straciłam zapał do tej roboty:( ... jutro jestem w pracy do wieczora, więc bajorko musi poczekać przynajmniej do czwartku... Wczoraj kupiłam kilka roślinek (w sklepie internetowym oczywiście) jak przyjdą to będę trochę mieszać i przesadzać .... , Na rabatkę koło bajorka dokupiłam ciemiernika do tego Funkia WHITE FEATHER. (mam tam już 3 rodzaje zielonych) oraz kilka orlików Natomiast na tą nową wzięłam 3 piwonie (miałam tylko jasno rózową, którą pamiętam od zawsze) Do tego mam 20 cebulek frezji i ok. 40 cebulek mieczyków, i na jesień posadzę tam tez tulipany... Na tą nową rabatę w tym "wąskim" kawałku chcę przesadzić moje 3 hortensje ogrodowe, które mam koło bajorka a co dalej to wyjdzie w praniu:) wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.04.2018 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Bajorko wyczyszczone, dołożyłam trochę kamieni, żeby nie było widać folii... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410997&d=1523561197 W tym roku oprócz tabletki wlałam na początek jeszcze antyglona, więc jak napuszczałam nowej wody zrobiła mi się piana, http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=410998&d=1523561434 na szczęście to było tylko chwilowe i teraz woda jest już klarowna W tamtym roku przy bajorku miałam 3 lampki ale teraz coś jedna nie chce świecić... chyba trzeba będzie ją wymienić na nowszy model Jutro mogłabym się wziąć za rabatkę ale przesyłki z moimi internetowymi zakupami jak na złość jeszcze nie przyszły:mad: i weź tu człowieku miej plany:( Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez gopax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.04.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 nastepna po TAR co juz smiga z fontanna a moja nadal kupa lodu Gosik a po co zmieniac lampki, baterie zmien najpier i zobacz czy lepiej, czasm baterie wysiadaja i slabo swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.04.2018 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 Te lampki maja solarki a tego chyba się nie wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 12.04.2018 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 A może małe białe kulki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts