gopax 31.05.2018 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 gips, kamyki kupowaliśmy w okolicznej żwirowni (100 zł / tona) - tzw. "średni", ale żeby tak wyglądał, to trzeba go płukać, czyli łopatką do koszyka, potem prysznic ze szlaucha i dopiero wysypanie na miejsce, dlatego była to tak żmudna robota... Została jeszcze mała kupka kamyczków na dosypanie do tych rabat co robiłam w zeszłym roku, ale tam znowu grasuje kret, więc postanowiliśmy że zrobimy je od nowa, czyli zbierzemy te kamyki, które już tam są, wykopiemy roślinki, założymy siatkę, ziemię, roślinki od nowa i dopiero potem kamyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Osłoń clematisy cieniówką. Możesz ja napiąć na pergolce jak namiot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.05.2018 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Pestka, mówisz o tym co mam na płocie??? W tym miejscu do 14 jest cień dopiero potem słońce robi swoje... więc musiałabym je chyba całe zasłonić... sadząc te inne roślinki przed clematisami miałam nadzieję, że to one będą dla clematisów lekką osłoną... Dzisiejszy widok na moje roślinki.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414115&d=1527799273 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414114&d=1527799299 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414113&d=1527799254 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414116&d=1527799519 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414117&d=1527799493 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 31.05.2018 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 Zakwitł już mój zeszłoroczny "DON JUAN" ... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414120&d=1527801994 Mój tegoroczny nabytek, bo z tych wysokich miałam tylko biało- fioletowe... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414121&d=1527802110 no i jeszcze się pochwalę moją wodą w bajorku... chemia basenowa działa:) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=414122&d=1527802228 Jeszcze tylko 15 dni roboczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2018 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2018 (edytowane) Popołudniowe słońce nie jest najlepsze. Nie ma już wilgoci porannej i mocnej przypala. Astilbe też lubią półcień. Najlepiej im, gdy jest trochę słońca przed południem, a potem cień.Natomiast clematisom trzeba nóżki osłonić. Co do cieniówki, nie wiem jaką masz, ile %, ale tu powinnaś taką ogrodniczą 40-50% zastosować. Edytowane 31 Maja 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 01.06.2018 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Moja ma 80%, czyli za gruba, ale co to znaczy "osłonić nóżki" na jaka wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2018 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Zapytaj TAR. Ona wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 25.09.2018 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Od ostatniej mojej wizyty tutaj minęło prawie 4 miesiące. Wtedy odliczałem dni do wakacji a teraz po wakacjach zostało tylko wspomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.10.2018 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Gosia.... 4 miesiące.... nie mów, że nic nie robiłaś hm? To trzeba nam pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.10.2018 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Aisa, może i trudno w to uwierzyć ale tak wyszło... musiałam prowadzić oszczędny tryb życia, minimum pracy fizycznej i takie tam, więc miałam prawdziwe wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 03.10.2018 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Teraz po pracy zaczynamy coś tam grzebać, ale jak to praca po pracy idzie jak krew z nosa, więc jeszcze trochę czasu min ie zanim będzie się czym pochwalić... mąż nie pozwala mi narzucić większego tępa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.10.2018 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Na początek pokażę coś co mi nie dawało spokoju od kilku miesięcy... To jest moja klasopracownia:) Rok temu we wakacje doczekałam się malowania po 11 latach i nawet mogłam wybrać kolory (jako jedyna na tym pietrze:)), więc mam delikatny beż zamiast żółtego czy zielonego... niestety moja radość z odnowionej klasy nie trwała zbyt długo, bo po feriach zimowych zastałam taki oto widok... Fachowcy wymieniali piony kanalizacyjne w całym skrzydle i tak zostawili - prawda, że arcydzieło? Pytałam dyrekcję, kiedy to skończą, ale niestety obudowanie rury nie należało do zakresu ich pracy,więc do końca roku upajałam się tym artystycznym widokiem codziennie przez kilka godzin. Miałam nadzieję, że w ciągu wakacji zrobią z tym porządek... no ale cóż... kolejni "fachowcy" chyba mieli dobre chęci tylko zaprawa im się skończyła:( 1 września w mojej klasie zastałam zabudowę z płyty k-g po części zapaćkaną jakąś zaprawą, która zachodziła na połowę 1 rzędu płytek (niestety niechcący skasowałam to zdjęcie, ale wystarczy spojrzeć dokąd były kafle a dokąd tablica nad nimi i dokąd sięga zabudowa...) Wiem, ze to TYLKO klasa ale nie wytrzymałam. W drugim tygodniu września pojechałam do najbliższego sklepu, kupiłam najtańsze kafle jakie mieli i następnego dnia zabrałam ze sobą parę narzędzi, pół worka kleju do płytek i po lekcjach wzięłam się do roboty. Niestety o 17 zamykają szkołę, więc bawiłam się 2 dni + godzina trzeciego dnia na fugowanie: Sprzątaczki jak mnie nakryły że sama to robiłam, rozgadały wszystkim na około i nawet szkolny konserwator przyszedł zobaczyć jak to możliwe, że baba takie rzeczy robi... więc skorzystałam z okazji i wjechałam mu na ambicję, że gdybym czekała aż on mi to zrobi to emerytury bym sie szybciej doczekała... no i efekt był piorunujący następnego dnia było ogipsowane do końca i nawet wyszlifowane a kolejnego dnia przemalowane na biało, bo takiej farby nie miał. Przykręcił mi też zlew i mam nową baterię, o która prosiłam od 3 lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2018 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Nie chcesz wpaść do mnie? Mam zabudowę do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.10.2018 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Mogę tylko jest mały problem techniczny... Odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.10.2018 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Z lekkich prac domowych... przerobiłam szafę w wiatrołapie http://s1.fotowrzut.pl/LRKXFQ826V/8.jpg tzn. jej wnętrze... gdzieś miałam fotkę jak wyglądała przedtem ale nie mogę znaleźć... więc tylko napiszę jak było: - wnętrze było i jest w kształcie "L" Na krótszym ramieniu była 1 półka u góry, dwie na dole a miedzy nimi drążek na długie płaszcze Na dłuższym ramieniu po prawej stronie wąski regał samych półek, a za nim do środka 2 półki na górze i 1 na dole a miedzy nimi długi drążek na kurtki, a na boku nisko 2 haczyki na małe kurteczki:) Półki były w dość dużym rozstawie tak żeby na górze mieściły się walizki a pod dolną półką plastikowe kufry na kółkach na różne rzeczy. Taki układ wymyśliłam 8 lat temu i sprawdzał się póki dzieci były małe... ale czas płynie nieubłaganie... małe wieszaczki straciły użyteczność, półki po prawej stały się nie wymiarowe, bo obuwie w naszej rodzinie zaczyna się od 39 wzwyż i na półce mieściło się 5 szt, czyli chcąc nie chcąc trzeba było to przerobić i dostosować do obecnych potrzeb. Nie mam już długich płaszczy więc na krótkim ramieniu doszły na dole półeczki na buty (w razie potrzeby można wyjąć). Regał po prawej stronie zmienił się we wnękę z haczykami do wieszania oraz szufladami na czapki, szaliki, itp. Górne półki zmniejszyły rozstaw, dzięki czemu drążek jest wyżej i na dole zrobiło się miejsce na dodatkowe półki na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.10.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Gopax, kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi Jesteś super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 05.10.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Boszeeee.... chyba każda szkoła chciałaby mieć takich nauczycieli..... wielkie ukłony..... a szafa .... no co ja mam pisać.... złotą rączką jesteś i tyle !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2018 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Chciałabym mieć takiego Gosio-męża Mój się stara, ale orłem w takich zadaniach nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 05.10.2018 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Pestka, mój też się stara... i tego się trzymajmy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts