gumis107 03.05.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Do napisania tego tematu sklonila mnie sytuacja w mojej okolicy,sasiad ma dzialke 40 arow , ziemia rolna ,ale bez problemu mozna budowac na wuzetka.Chce niezawielkie pieniadze (ok 2tys zl ar ,odlegosc od rynku glownego w Krk ok 30 minut jazdy autem i ok 25km, tanio ,ale gosc potzrebuje pieniedzy )i owszem ma kupcow ale praktycznie zawsze na dzialki ok 10 arow .Zeby bylo dowcipniej kupujacy za dzialki po 10-12 arow sami propnuja ceny niewiele nizsze niz on chce za 40 arow.Sasiad w zwiazku z tym ,iz jest to ziemia rolna ,nie moze przed uchwalniem nowych MPZP podzielic dzialki na mniejsze ,zas 40 arow nikt nie chce kupic.Przeciez majac odrobine oleju w glowie lepiej kupic 40 arow zamiast 10 i od razu sie budowac na wuzetka ,zas po uchwalenieu MPZP(kwestia roku dwoch) ,mozna podzielic dzialke na mniejsze kawalki i pozostalosci sprzedac za duzo wieksze pieniadze,szczerze mowiac na takim interesie nie dosc ,ze bedzie sie mialo parcele za darmo to jeszcze mozna zarobic .Nie moga pojac ludzkiej mentalosci , bo IMHO lepiej za porownywalna sume kupic 4 razy wiecej niz 4 razy mniej,ze nie wspomne ,iz sprzedajac reszte ziemi nie dosc ,ze sie zarabia ,to mozna wybierac wybrac sasiadow w/g wlasnego widzimisie.Rozumie ktos moze taki typ rozumowania ,bo ja nie jestem w stanie. Edytowane 3 Maja 2011 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.05.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Cóż, może się obawiają, że uchwalany właśnie MPZP wykluczy zabudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 20.05.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 to nie to ,bo przciez przed zakupem piszesz umowe przedwstepna uzaleznia od wystwienia przez gmine wzetki.Wlasnie tego nie moge pojec ,bo woalbym za te same pieniadze kupic 4 razy wiecej niz 4 razy mniej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 20.05.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 ja bym wolał 500 metrów w wymarzonej lokalizacji z mediami , niż 5000 pola na wsi wydaje mi się że przsadzasz ze ktoś ma niby taką super atrakcyjną oferte i nikt nie chce kupić. niech chłop wystawi na allegro , a jak jest faktycznie taka atrakcyjna to kupiec się znajdzie, nie może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 25.05.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 kichanie w banie ,nie ma dzis super atraktcyjnych ofert ,bo nie ma rynku kupujacych w zwiazku z zanikiem hipoteciarzy ,a ludzie chca sprzeadac bo potrzebuja kasy, a wiara w allegro jest glupota ,bo posrednicy powystwaili ta dzialke duzo drozej .Pgolnie ludzie chca kupic dzilke za okreslana sume i o okreslonej powierzchni ,mala jest ludzi z jajami chcacych miec dzialke za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 27.05.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 kichanie w banie ,nie ma dzis super atraktcyjnych ofert ,bo nie ma rynku kupujacych w zwiazku z zanikiem hipoteciarzy ,a ludzie chca sprzeadac bo potrzebuja kasy, a wiara w allegro jest glupota ,bo posrednicy powystwaili ta dzialke duzo drozej .Pgolnie ludzie chca kupic dzilke za okreslana sume i o okreslonej powierzchni ,mala jest ludzi z jajami chcacych miec dzialke za darmoo myślałem że na tym rynku działa niezawodne prawo popytu / podaży. jak ktoś ma atrakyjną działkę za małe pieniądze to kupiec się znajdzie, choćby aby ulokowac kasę, niekoniecznie pod budowe. a cóż złego w allegro i tym że pośrednik zaraz wysawi drożej? można się nie zgodzić na pośredników, a po drugie nasza oferta będzie tańsza od pośrednika co bedzie widać od razu:) a ostatnie zdanie mnie rozwaliło : ) rozwiń, albo może wrzuć namiary na tę działkę - najlepiej z geoportalu albo skan z google earth, może kupie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 27.05.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 podaj namiary, jestem na kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felka73 09.07.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) kichanie w banie ,nie ma dzis super atraktcyjnych ofert ,bo nie ma rynku kupujacych w zwiazku z zanikiem hipoteciarzy ,a ludzie chca sprzeadac bo potrzebuja kasy, a wiara w allegro jest glupota ,bo posrednicy powystwaili ta dzialke duzo drozej .Pgolnie ludzie chca kupic dzilke za okreslana sume i o okreslonej powierzchni ,mala jest ludzi z jajami chcacych miec dzialke za darmo witam, skoro działka taka super i do tego prawie za darmo , to nie rozumiem dlaczego sam jej do tej pory nie kupiłeś , skoro jak wynika z innych twoich postów skupujesz dzialki dla zysku .Gdzie twoje jaja ? Edytowane 9 Lipca 2011 przez felka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 22.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 nie jestem pewien na 100% ale przy ustalaniu planu zagospodarowania przestrzennego chyba bierze się pod uwagę wydane decyzje o warunkach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 31.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Z chęcią się dowiem gdzie takie działki "rozdają" miałabym kasę na 10 arów ale wolałabym właśnie większą . Proszę o namiary i więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchewkowa 01.09.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) przede wszystkim trzeba sie zorientowac co jest planowane na sasiednich dzialkach moze cos uciazliwego,np kosciol?nie jestem pewien na 100% ale przy ustalaniu planu zagospodarowania przestrzennego chyba bierze się pod uwagę wydane decyzje o warunkach zabudowy bierze sie,ale nie zawsze sie dostaje to samo wizje i potrzeby gminy sa zmienne do tego jak dzialka jest duza i nic sie na niej nie dzieje,moga im sie zamarzyc jakies uslugi dla ludnosci najlepiej zdarzyc z wbiciem lopaty przed koncem waznosci wz Edytowane 1 Września 2011 przez marchewkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts