Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie chcę kostki - co na podjazd do nowoczesnego domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jest pewien dowcip o domku w bieszczadach...w sumie sprowadza sie do funkcjonalnosci, musisz przewidzieć co bedzie zima? czy jesienią? jak odsniezyć podjazd ze żwiru? aby na wiosne niebyło kamieni na bokach. Pokombinuj z ładną kostka brukowa, bez obrzezy da się ułozyć kostke tylko nie na wąskiej scieżce, daj podjazd z owalami w srodku a w nich trawa, ładnie wyjdzie i możesz modelować kształtem podjazdu bo nieograniczą cię obrzeża.

A ja widziałem kiedyś fajną drogę dojazdową wykonaną z przeciętych, okorowanych i zabezpieczonych pni (średnica od 10 do 20cm). Pod tymi pniami była warstwa grubego żwiru i geowłóknina. Po bokach zwykły krawężnik. Bardzo efektownie to wyglądało ale nie dowiedziałem się z jakiego drewna i jaka trwałość tego systemu.

http://cdn.dornob.com/wp-content/uploads/2009/08/wood-patio-deck-design-idea.jpg

Coś podobnego jak na tym obrazku ale jakoś profesjonalniej wykonane ;)http://cdn.dornob.com/wp-content/uploads/2009/08/wood-patio-deck-design-idea.jpg

kostka wygląda najestetyczniej, i masz racje co do miejsca zabaw dla dzieci - po za tym można zrobić miejsce na jakieś ładne rabatki...

mogę spytać czemu nie macie okien na piętrze? :p

brunoted - ja mam z czegoś takiego zrobione podłogę w altanie - co jakiś czas wyłażą chwasty i trawa ;P ale ładnie wygląda i prezentuje się w ogrodzie

A ja się ostatnio dowiedziałam, od fachowca, który mi tu działa za oknem, że te kratki betonowe są bardzo nietrwałe i pękają w krótkim czasie od położenia.. Może to kwestia ułożenia, może kwestia podłoża, a może jakości materiału, ale mnie ta opinia odstraszyła od tego rozwiązania.. Spotkaliście się z takim problemem jak pękanie geokraty?

Mazo czy możesz zdradzić jak się nazywa kostka którą wybraliście i z jakiej firmy? My też szukamy czegoś w tym stylu tylko w jak najniższej cenie. do tej pory znalazłam:

Semmerlock - la linia i Pastella. Libet - modena i quadro. Jadar - lux i megan lux.

Zamiennikiem do Libetu qadro jest Polbruk sopocki (to najbardziej popularna kostka z posypką czyli płukana kostka), a do modeny zamiennikiem jest Polbruk granito lub ideo. Kostki te nie tylko są tańsze od Libetu - można ceny fabryczne podejrzeć na mojej stronie ale także mogę na nie dać największy upust. Mój mail [email protected]

Semmerlock zaopatuje się częściowo w Polbruku i na dodatek jest koszmarnie drogi... Dlatego mam w ofercie tylko najlepszych: Polbruk, Libet i Poz-bruk.

Blechert, a czy z pobruk sopocki ma tez te plytki w kolorze grafitowym?

Sprawdzałem stany magazynowe w tym tygodniu. Sopockiego nie było w graficie (był biały z czarnymi kropkami) Z grafitu był dostępny monte, trochę droższy ale za to gruby na 8 cm oraz grafitowy 20x20 grubość 6 cm utwardzany na białym cemencie w odcieniu bardziej grafitowym (ciemniejszy) niż normalny sopocki. Rotacja w magazynie jest duża, więc w przyszłym tygodniu mogą być inne odcienie i grubości. Pozdrawiam.