Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie chcę kostki - co na podjazd do nowoczesnego domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
tiaaaaa.....dzieci ...rowerki - chodzi o to ze....na żwirku niszcza sie obcasy ;-) ;-) ;-)

A powaznie to kostke mozna dostac juz po 33zl/m - niby brukarze sie teraz cenia bo sezon i przebieraja w robotach ale praktycznie mozna sie zamknac w stowie za metr z materialem...Plus obrzeza i krawezniki :-)

33zł /1m2 to i tak drogo ! u mnie wychodzi 24zł/1m2

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

a ja mam tak:

dość nowoczesna bryła, okna, dach i obróbki w RAL 7024, biała elewacja i duże przeszklenia - szukam do tego minimalistycznej nawierzchni - w sumie mam do położenia ok. 200m2 - wliczając tarasy, opaski, podjazd i komunikację

przeglądając różne firmowe strony , ze zdjęć spodobała mi się w POZ BRUKU - Granit Nova grafitowa - na zdjęciach wygląda na bardziej jednokolorową niż granit- kamień, ale w mojej okolicy jak o nią pytam to wszyscy robią wielkie oczy :) i nigdzie nie mogę jej zobaczyć ułożonej

generalnie odrzuciłam dziś koncepcję kostki granitowej bo efekt w wersji takiej jaką chciałabym uzyskać jest poza moim zasięgiem finansowym i- i jestem na etapie szukania solidnej kostki betonowej, (ciemno) i szarej - ktoś ma jakieś pomysły ?

jako ciekawostka : wszyscy trzej brukarze z którymi dzisiaj rozmawiałam odradzali mi kostki "z posypką"....

pozdrawiam

dlaczego odradzają kostki z posypką?

ja bym też wolała z posypką - boję sie zimowych poślizgów w wykonaniu dzieci.

ja ten terraway sprawdza się zimą? czy sa jakies kłopoty z jego odsnieżaniem?

i mam jeszcze pytanie odnośnie podjazdów - czy wiecie może jakie są największe płyty, które można stosować na podjazdy dla samochodów (osobowych)?

Edytowane przez kipsi

dlaczego odradzają kostki z posypką?

ja bym też wolała z posypką - boję sie zimowych poślizgów w wykonaniu dzieci.

cyt: " posypka po dwóch-trzech latach się kruszy i odpada a pod samochody się w ogóle nie nadaje, "

ale może mają interes w tym,by obrzydzać posypkę na rzecz granitu.. nie wiem, trzeba by zapytać kogoś, komu posypka ładnie leży od trzech lat :)

Mam nadzieję że nie sprawdzi się to co piszecie o kostce z posypką ale zobaczę za jakiś czas bo właśnie nam skończyli układać. Podobały nam się z posypką i duże wymiary, cenowo jednak tylko jadar miał w takiej cenie na jaką mogliśmy sobie pozwolić tzn. miał w katalogu bo jak chcieliśmy kupić to się okazało że obecnie nie ma i nie wiedzą kiedy będą produkować a nam się spieszyło. Mamy więc starobruk pater firmy pater.

http://img687.imageshack.us/img687/8707/zdjcie0124c.jpg

Edytowane przez katel2

Witam, to może i ktoś coś podrzuci na pomysł do naszego domku.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177074-Taki-zwykly-drewniany-)&p=4731208#post4731208

Także nie chcemy kostki i właściwie po za trawą nic tam nie pasuje.

Aktualnie budujemy taras więc czasu jeszcze trochę jest, ale po przeszukaniu forum wiem jedno. Nie chcę kostki brukowej.

Mam nadzieję że nie sprawdzi się to co piszecie o kostce z posypką ale zobaczę za jakiś czas bo właśnie nam skończyli układać. Podobały nam się z posypką i duże wymiary, cenowo jednak tylko jadar miał w takiej cenie na jaką mogliśmy sobie pozwolić tzn. miał w katalogu bo jak chcieliśmy kupić to się okazało że obecnie nie ma i nie wiedzą kiedy będą produkować a nam się spieszyło. Mamy więc starobruk pater firmy pater.

http://img687.imageshack.us/img687/8707/zdjcie0124c.jpg

Mi tam sie podoba :)

Ostatnio byłem w Warszawie.

Po mojej wizycie w stolicy, kolejny biurowiec za moją sprawą ma wejście z płyt granitowych o wymiarach 50x50x6cm:)

Pozdrawiam

hm, jakbym stawiał biurowiec. Dla zwykłego inwestora koszt takiej płytki może się zakończyć zawałem wiec proszę go nie podawać :)