Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykładzina - sztuczna trawa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...
Witam

Chciałbym wyłożyć sobie na tarasie sztuczną trawe podobno woda ma przez nią normalnie przenikać ale zastanawiam się jak to jest w praktyce, czy pod tą trawą nie robi się jakieś "bagno"-błoto, bo tak to wogóle fajnie wygląda i jest przyjemna

Pozdrawiam

Oczywiście trawa syntetyczna ma wiele zalet ale też trzeba pamiętać o obowiązkach z nią związanych. Trzeba ją regularnie czyścić i konserwować, żeby wypełnienie podtrzymywało jej włosie. O ile z tarasem pewnie można sobie poradzić to w przypadku dużych powierzchni trzeba używać maszyn do konserwacji boisk, a one już nie są takie tanie. http://www.decman.pl i inne. Po drugie chińska trawa po w upałach wydziela nieprzyjemny toksyczny zapach. Więc zastanowiłbym się przed zakupem i instalacją takiej trawy.

• 2 years później...
  • 8 years później...

Temat dość nieaktywny - ale mam wątpliwość związaną ze sztuczną trawą...

Rozważam rozłożenie sztucznej trawy, na kawałku podwórka w ośrodku wypoczynkowym. to jest kawałek terenu który jest dość mocno uczęszczany - to przejście na plac zabaw oraz do jednego domku letniego...

Tylko tu jest wątpliwość, bo sama sztuczna trawa może się okazać zbyt "sztuczna" i razić gości jako coś nie nie naturalnego. W internecie znalazłem coś takiego -> trawa hybrydowa

mam pytanie czy ktoś się zetknął ze sztuczną trawą hybrydową? jak to się sprawdza? Szukam rozwiązania, żeby nawierzchnia była możliwie "naturalna" ale żeby była również trwała oraz żeby nie tworzyło się błoto...

Temat dość nieaktywny - ale mam wątpliwość związaną ze sztuczną trawą...

Rozważam rozłożenie sztucznej trawy, na kawałku podwórka w ośrodku wypoczynkowym. to jest kawałek terenu który jest dość mocno uczęszczany - to przejście na plac zabaw oraz do jednego domku letniego...

Tylko tu jest wątpliwość, bo sama sztuczna trawa może się okazać zbyt "sztuczna" i razić gości jako coś nie nie naturalnego. W internecie znalazłem coś takiego -> trawa

mam pytanie czy ktoś się zetknął ze sztuczną trawą hybrydową? jak to się sprawdza? Szukam rozwiązania, żeby nawierzchnia była możliwie "naturalna" ale żeby była również trwała oraz żeby nie tworzyło się błoto...

A czy na pewno chodzi o pytanie, czy link który mi sie wykosował w cytacie?