Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grille, wędzarnie, kominki ogrodowe

bohusz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piotrulex poszukaj w swojej okolicy stawów rybnych i kup sobie kilka różnych rybek do wędzenia. Na stawach dostaniesz świeże, dopiero co złowione sztuki :) Ja właśnie na stawach kupuję, złowione przy mnie rybki, mają całkiem inny smak, lepszy niż te supermarketowe.

Pozdrawiam.

Tia, zwłaszcza łososia, dorsza czy flądrę :)

Wiem, wiem, tak właśnie robię ale jedynie z pstrągiem :)

Co wędzisz z tych stawów?

to w najbliższą sobotę 15-go będzie testowe wędzenie i być może pojawią się jakieś zdjęcia :)

tu masz pomagiera http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-doda%C4%87-zdj%C4%99cia-%C5%BCeby-by%C5%82y-widoczne-na-forum/page85

Wędzarnie wybudowałeś a fotki z lapka z dysku nie umiesz wkleić.Ja tam poczekam a wiesz dlaczego bo interesuje mnie kilka bardzo ważnych rzeczy w tej wędzarce i sposób wędzenia w niej ryb.

Możesz wszystkie tak wpakować, chytba nie doczytałem jak to zrobić - dziękuje

Tak czy inaczej teraz lepiej wyglada, wykończone nieco nadproże nad drzwiczkami, lekko pofugowane, jakiś tymczasowy blat po prawej stronie a jest to super wygodne

Powoli będę to wykańczał ale już jest i działa a to najważniejsze. Za grilla tego między wedzarnią a nlatem chyba dopiero w przyszlym sezonie się zabiorę ;)

tu masz pomagiera http://forum.muratordom.pl/showthread.php?51245-Jak-doda%C4%87-zdj%C4%99cia-%C5%BCeby-by%C5%82y-widoczne-na-forum/page85

Wędzarnie wybudowałeś a fotki z lapka z dysku nie umiesz wkleić.Ja tam poczekam a wiesz dlaczego bo interesuje mnie kilka bardzo ważnych rzeczy w tej wędzarce i sposób wędzenia w niej ryb.

Dzieki. Nie jestem ekspertem ale jak moglbym w czyms pomoc to chetnie to zrobie. Dzieki za linka :)

Piotrulex. Gratuluję fajnej wędzarni. Już mnie naszło na wędzenie, może i rybek spróbuję tym razem.

Jutro wędzę

- Łosoś dzwonki

- Boczek

- Biała kiełbaska surowa

- Ćwiartki z kurczaka

- Połówki kurczaka

Czy wieje, pada - nic mnie to nie interesuje, teraz warunki atmosferyczne są mało istotne :)

A jak tam Twój grillo/kominek ?

Pięć razy było grillowanie a po nim zwyczajne palenie. Jak na razie jest super.

Tylko osły, zamiast akrylu zewnętrznego, zapakowali wewnętrzny i mi po deszczu spłynął:p

Dlatego jeszcze go nie pomalowałem. Jak będę znowu palił to zrobię jakieś fotki. Zawsze mi to z głowy wylatało:)

piotrulex wędziłeś dzwonka łososia a mnie ciekawi wędzenie innych ryb nawet takich które sam złapię na kija:D.Sposób ich mocowania nie przyprawiania bo to już indywidualna sprawa.Pokazywane kurczaki to prościzna ale ryba już nie.:yes:

Mam coś takiego

http://allegro.pl/hak-haki-do-wedzenia-ryb-potrojne-duze-300mm-i2639282431.html

Wbijaję się 3 ostrza w okolice kręgosłupa a 2 rozpórki rozchylają brzuszek

mam samoróbki