Kominki Piotr Batura 20.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Co macie na kolację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Nawiązując do pytania "kto z małych cegiełek buduje ?", z innego wątku. Odpowiadam : ja na ten przykład (widać na zbliżeniu w poprzednim poście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 To na ostatnim zdjęciu to ciekawa aranżacja. Taka nieszablonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.09.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 A dziękuję . Dobrze układała się współpraca z inwestorem i Panem od ogrodów (pozdrawiam Piotra P.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.09.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 więcej grilli : http://www.kominki-batura.pl/grille.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.09.2011 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Nawiązując do pytania "kto z małych cegiełek buduje ?", z innego wątku. Odpowiadam : ja na ten przykład (widać na zbliżeniu w poprzednim poście ) A co w tym dziwnego że grilla czy kominek z otwartym paleniskiem buduje się z cegieł standardowych wymiarów ?? Podobnie jest z kuchniami i piecami .. np http://www.kafle-kominki.pl/piec_kaflowy_020.htm W takie kafle wchodzą płytki grubości 32mm . Nie buduje się jednak prostych ścian szamotowych wysokich na 2,7 - 3 m3try z takiego drobiazgu , w powszechnym użyciu są większe elementy szamotowe lub szamoto-betonowe . Po co pytających na forum wprowadzać w błąd ? Edytowane 21 Września 2011 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.09.2011 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A co w tym dziwnego że grilla czy kominek z otwartym paleniskiem buduje się z cegieł standardowych wymiarów ?? Podobnie jest z kuchniami i piecami .. np http://www.kafle-kominki.pl/piec_kaflowy_020.htm W takie kafle wchodzą płytki grubości 32mm . Nie buduje się jednak prostych ścian szamotowych wysokich na 2,7 - 3 m3try z takiego drobiazgu , w powszechnym użyciu są większe elementy szamotowe lub szamoto-betonowe . Po co pytających na forum wprowadzać w błąd ? To jest wątek o grillach ,śmieciarzu... Nie widzisz różnicy miedzy tytułem wątku a tym co wkleiłeś . Może jeszcze raz do podstawówki powinieneś pochodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.09.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Nawiązując do pytania "kto z małych cegiełek buduje ?", z innego wątku. Odpowiadam : ja na ten przykład (widać na zbliżeniu w poprzednim poście ) Sam przeskakujesz z tematu na temat.. to Tobie odpowiedziałem o zastosowaniu małych cegiełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 To jest wątek o grillach ,śmieciarzu... Nie widzisz różnicy miedzy tytułem wątku a tym co wkleiłeś . Może jeszcze raz do podstawówki powinieneś pochodzić ? Typowe "eniowanie" czyli odpowiedź pod innym loginem , tak aby obrażał nie naprawdę piszący lecz "login eniu" .. Jest to chwyt tak prosty że dziwne iż jeszcze ktoś wierze w istnienie ENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Typowe "eniowanie" czyli odpowiedź pod innym loginem , tak aby obrażał nie naprawdę piszący lecz "login eniu" .. Jest to chwyt tak prosty że dziwne iż jeszcze ktoś wierze w istnienie ENIA Chwyt jest prosty , wręcz prostacki. Jak większość wirtualnych bytów. Ważne ,że na Ciebie takie chwyty działają Te piękne kafle które wkleiłeś pasują tu jak krawat do gumofilców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurajJack 21.09.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A mnie panowie smuci, że twórca tego wątku, nie ma nic w temacie do powiedzenia, chyba że nie zauważył mojego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.09.2011 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 No widzisz Samurajna dzień dzisiejszy tu i teraz nie mam faktycznie nic do powiedzenia na temat własnej grillo wędzarni.Nie jest mi jednak z tego powodu smutno. Ze swoim smutkiem Samuraj powinieneś sobie sam jakoś poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.09.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 więcej grilli : http://www.kominki-batura.pl/grille.html Jaki jest kosz Piotrze tego pierwszego kominka? Może być na priva. Fajnie by było jakby miał jeszcze opcję grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurajJack 21.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Bohusz, ostatnio to w ogóle masz niewiele do powiedzenia jeżeli chodzi o stronę merytoryczną, no ale cóż, najważniejsze, że sam dobrze się z tym czujesz. Pomyśl jednak czasem o tym jak mogą odbierać Cię inni, mam tu na myśli potencjalnych inwestorów. No nic to, jeżeli uda mi się zakończyć budowę do wiosny, to wrócimy do temat grilo-wędzarni i mam nadzieję, że zakończymy to konkretną realizacją. Miałem po prostu nadzieję, że masz tu już jakieś przemyślenia, wnioski, projekty etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.09.2011 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) Bohusz, ostatnio to w ogóle masz niewiele do powiedzenia jeżeli chodzi o stronę merytoryczną, no ale cóż, najważniejsze, że sam dobrze się z tym czujesz. Pomyśl jednak czasem o tym jak mogą odbierać Cię inni, mam tu na myśli potencjalnych inwestorów. Może faktycznie Masz racje. Jednak tak mi się życie ułożyło, że nie zarabiam mówieniem czy pisaniem, czy opisywaniem. Praca fizyczna głównie, konkretne realizacje za konkretnie ustalone wynagrodzenia to mój zarobek. Moja planowana grillo wędzarnia, to tylko konsumpcia tych zarobionych pieniędzy. Czyli jak to bywa może poczekać, bo są pilniejsze wydatki. Edytowane 22 Września 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurajJack 22.09.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Słusznie Bohusz, w pełni to rozumiem, moja grillo-wędzarania też jest w planach budżetowych na końcu Mam nadzieje, że uda mi się Ciebie wciągnąć do dyskusji w przyszłym roku Powiem szczerze, że lubiłem czytać Twoje wypowiedzi, zresztą byłeś pierwszą osobą z forum do której zadzwoniłem w temacie mojego kominka. Trochę wtedy telefonicznie pogadaliśmy, ale było Ci za daleko do wrocka, stąd szukałem wsparcia kogoś bliżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 22.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Już to kilka krotnie pisałem ,że najpierw grillo-wędzarnia z kominem a potem obudówka tegoż. I ja też tak planuję z tym, że altanę "dostawię" do tego pieca. Altana już przygotowana "w częściach". Drewno przycięte na wymiar i zaimpregnowane czeka na złożenie (pracować "w drewnie" było mi łatwiej, bo lubię amatorską ciesielkę ). Natomiast projekt grillo-wędzarni-suszarni grzybów na razie tylko "w gowie" czeka na narysowanie w zimowe miesiące, gdy stanie "wykończeniówka" (która po trochu i mnie już "wykańcza ). Cegła rozbiórkowa przykryta przed opadami czeka w stosie, podobnie stare żeliwne drzwiczki do paleniska i do wyczystki wyjęte z rozebranego pieca kaflowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Wydawało mi się ,że założyciel topiku chce połączyć trzy w jednym jakoś to obudować a nie latać po działce i tam grill,tam wędzarka a tam jeszcze kominek z otwartą komorą spalania .Teraz watek trza zamrozić na rok :D bo i po co teraz pisać o grillo-wędzarkach-kzoks.Po co?Inspiracji trza szukać gdzie indziej.ech!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 I ja też tak planuję z tym, że altanę "dostawię" do tego pieca. Altana już przygotowana "w częściach". Drewno przycięte na wymiar i zaimpregnowane czeka na złożenie (pracować "w drewnie" było mi łatwiej, bo lubię amatorską ciesielkę ). Natomiast projekt grillo-wędzarni-suszarni grzybów na razie tylko "w gowie" czeka na narysowanie w zimowe miesiące, gdy stanie "wykończeniówka" (która po trochu i mnie już "wykańcza ). Cegła rozbiórkowa przykryta przed opadami czeka w stosie, podobnie stare żeliwne drzwiczki do paleniska i do wyczystki wyjęte z rozebranego pieca kaflowego. Znalazłem te trzy fotki,które zawsze mnie ispirowały. http://forum.muratordom.pl/entry.php?9129-ZIELONO-MI...-czyli-dziennik-Zielonookiej-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.09.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Znalazłem te trzy fotki,które zawsze mnie ispirowały. http://forum.muratordom.pl/entry.php?9129-ZIELONO-MI...-czyli-dziennik-Zielonookiej-) Ten pierwszy to bunkier Hitlera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts