Gość Janu*** 12.07.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 i witaminka dal Panów w/w. http://cdn10.ogrod.smcloud.net/t/photos/t/8666/klinkier_w_ogrodzie_745108.jpg http://images2.fotosik.pl/67/kine4ol0xqzkndi1.jpg http://domekdrewniany.pl/photos/28/06/38/altana-ogrodowa-altany-trzcina-wiata-promocja-2806381706_7_orginal.jpg http://www.ekspertbudowlany.pl/images/photos/blogs/24/585/__b_grill-altanka-szczegoly-budowy-21.JPG też im tego zakażecie posługując się PN i prawem budowlanym nowym ,altanach i urządzeniach w nie wkomponowanych i prawidłowych kominach.Według was mają to np. rozebrać??? Tak??? Wewór powinieneś założyć odrębna galerię pod tytułem " Obrazy znalezione w sieci" Dopingujesz sie tym i dowartościowujesz swoje ego!!! Ale dla mnie marność. Zacytuję tu powiedzenie "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" W twoim wypadku nie masz jak się pochwalić i czym co do swojego dorobku. Więc każdemu pyszałkowi i głupiemu zostaje się podpierać czyjąś ciężką pracą.. Dla mnie tak robi głupiec i zarozumialec. Chyba że Cię nie doceniam To przepraszam najmocniej.... Moze masz wykształcenie po ASP lub posiadasz inną wiedzę która wynosi Cię na podium krytyka, estety i znawcy wszelakiego gustów i guścików ,... Studiowałeś architekturę wszelaka i zagłębiłeś sie w wiedzę tajemną, Powinieneś talent wykorzystać i nie marnować go. Założyć firmę doradztwa i wykonawstwa na poziomie profesjonalisty między narodowego. Twoje dzieła powinny ujrzeć światło dzienne a nie gnić w lochach spuścizny. Tak znawca nie powinien marnować wiedzy oraz talentu. Powinieneś wyjść do ludzi. Zacząć tworzyć projekty oraz zebrać bazę materiałów i umiejętnie je połączyć. Sądzę że bardzo szybko świat sie o tobie dowie o wielkości umysłu, zmysłu wyczucia i nowej myśli architektonicznej.... Doradzę Ci jako malićki tego padołu ziemskiego... pamiętaj że nie możesz kopiować i podpierać sie nie swoimi pracami. Musisz stworzyć je sam i wypracować swój styl. A wklejanie i podpieranie sie czyjąś wizją i pracą na okrągło aby mieć jakis atut do" mądrości swej " dla mnie to klałnowanie i pajacowanie. I w cało kształcie śmietanka wzajemnej adoracji sie wspiera choć rzucić kość to sobie ja wyrwą. Kąsając sie wzajemnie i warcząc na siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 12.07.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) A umieją?! Zrobiliście z forum prywatne podwórko!!! Zasiedliście okrakiem na miedzy jak stara bezzębna baba i wykrzykujecie.... Wara wszystkim inaczej myślącym .... Żenada... Edytowane 12 Lipca 2015 przez Janu*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.07.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) A umieją?! Zrobiliście z forum prywatne podwórko!!! Zasiedliście okrakiem na miedzy jak stara bezzębna baba i wykrzykujecie.... Wara wszystkim inaczej myślącym .... Żenada... Rosinski a Ty dalej próbujesz udowodnić że to właśnie Ty wiesz wszystko najlepiej, piszesz do wszystkich i o wszystkich ale jak piszą o Tobie to źle. Kto zrobił to prywatne podwórko, piszą tutaj wykonawcy którzy budują za kasę i dobrze bo czasami można się od nich coś ciekawego dowiedzieć. Forum to nie szkoła ani szkolenie i żaden fachowiec całej swojej wiedzy nie sprzeda tutaj jednak w odróżnieniu od Ciebie duża część fachowców swoją wiedzą w jakiejś części bezinteresownie dzieli. Piszą też zupełni amatorzy tacy np. jak ja, zawodowo zajmuję się całkiem inną działką ale w ramach majsterkowania zbudowałem sobie piecokominek. Mało ludzi taj oprócz fachowców pisze bo też niewielu podejmuje się w ramach prac ręcznych budować sobie kominek zresztą i mnie pytano czy nie boję się o swoje bezpieczeństwo i rodziny;-) Edytowane 12 Lipca 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 12.07.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 A umieją?! Zrobiliście z forum prywatne podwórko!!! Zasiedliście okrakiem na miedzy jak stara bezzębna baba i wykrzykujecie.... Wara wszystkim inaczej myślącym .... Żenada... tak patrzę i obserwuję, Remiks ma rację Januszu, może nie całe forum ale ten topic próbujesz sobie przywłaszczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 13.07.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam. Niektórzy poznali ... w oryginale jak najbardziej ... W naszej części świata (tej posługujacej się jeszcze językiem rosyjskim) - tandyr. Jak powiesz tandoor to nie zrozumieją o co biega ... Pozdrawiam. PS. WIdzę że admin już wymoderował reklamę ... wow ... co za refleks ... jak szybkość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.07.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Jak widać na poniższym przykładzie - internet nie jest jedynym i nieomylnym źródłem wiedzy, a komuś, kto uzupełnił Wikipedię w tej kwestii najwyraźniej pomerdało się indyjskie żarcie tandoori ze sposobem wypiekania głównie pieczywa i mięsa w całości w paleniskach typu tandyr ... To co pokazujesz na zdjęciach i sprzedajesz nie ma z Indiami nic wspólnego ...no może tyle samo co plastikowe ciupagi na zakopiańskich Krupówkach z Chinami ... Ojczyzną tandyr'ów jest Azja Mniejsza, Bliski Wschód rejony Kaukazu, Persji, przez Kazachstan i resztę mniejszych byłych postsowieckich republik, po samą Mongolię. Tam je wymyślono i z tamtych rejonów poszły dalej w resztę świata. Fajnie że takie coś sprzedajesz, być może nawet sprowadzasz / wykonujesz (?) ... ale sięgnij głębiej do tematu - mnóstwo wiadomości o tandyrze i sposobach jego użytkowania o raz samych przepisów przygotowywania mięs i wypieku w nim chleba znajdziesz w literaturze rosyjskojęzycznej tyczącej się tradycyjnego, rosyjskiego zduństwa, które mnóstwo rzeczy przejęło też od okupowanych przez dziesiątki lat narodów Azji i około-kaspijskiego jej pogranicza z Europą. Pozdrawiam. Edytowane 14 Lipca 2015 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 16.07.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Tydzień przerwy... dla naładowania akumulatorów . Mam pustkę w głowie i czas na reset bo pracy jeszcze sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 16.07.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.07.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Wracam z pięknej ,słonecznej Sycylii , a tu takie aranżacje.Forest podziwiam twe posty.Zaiste bardzo mu się przydadzą..Oczom nie wierzę ,a z gustami się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.07.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam.Gdzieś "wcięło" posty Tandoor'a ...Szkoda, bo to był całkiem ciekawie zapowiadający się wątek w dyskusji o ogrodowych urządzeniach ogniowych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 20.07.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 I Ja uderzyłem w wędzarniehttp://images70.fotosik.pl/1056/c6e71605311a0534med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.07.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Podoba mi się ponieważ uderzenie w wędzarnię choć nie do końca wszystko jest widać mocno jest trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 21.07.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 DZięki nikuTą kończe jutro i walę w druga. Twarda cegła łeb boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.07.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Panie Janusz gdzie się Pan podziewasz ??? .Skończyłeś Pan to to swoje , czy jeszcze nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
33acka 24.07.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 @forest jeśli ktoś spróbował czegokolwiek przyrządzonego w tandyrze już nigdy nie wróci do grila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.07.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Ja próbowałem ... i dalej do kaszanki grilla używam ... Inna kultura, inne zwyczaje i sposoby ujarzmiania domowego ognia i przyrządzania na nim pożywienia. Ale znać warto. Miałem szczęście oglądać i jeść z niego w Bahczysaraj'u i na Aj-Petri jak jeszcze flagi tatarskie tam powiewały. Trochę gubałówkowym kiczem zalatywało, ale przynajmniej zalatywało. Dzisiaj nie ma tam nic ... wywiesisz flagę inną niż trzykolorową - przyjdą po Ciebie ... nikt nie przyjeżdża to i tandyry dawno już powygasały ... Pozdrawiam. Edytowane 24 Lipca 2015 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demeryt 25.07.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witam. Ja próbowałem ... i dalej do kaszanki grilla używam ... Inna kultura, inne zwyczaje i sposoby ujarzmiania domowego ognia i przyrządzania na nim pożywienia. Ale znać warto. Miałem szczęście oglądać i jeść z niego w Bahczysaraj'u i na Aj-Petri jak jeszcze flagi tatarskie tam powiewały. Trochę gubałówkowym kiczem zalatywało, ale przynajmniej zalatywało. Dzisiaj nie ma tam nic ... wywiesisz flagę inną niż trzykolorową - przyjdą po Ciebie ... nikt nie przyjeżdża to i tandyry dawno już powygasały ... Pozdrawiam. Dzień dobry, przepraszam, za taki wątek w tym miejscu, ale usiłuję się skontaktować z Forest-Natura - wysłałem prywatną wiadomość, ale bez odzewu. Jeśli może Pan się odezwać, będę zobowiązany. Z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 25.07.2015 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Ja tu trochę z innej "beczki" (ale mam nadzieję we właściwym wątku). Po przymusowej zmianie harmonogramu inwestycji niedługo wreszcie zabiorę się za swój "kombajn". Wyprzedzająco chciałbym się dowiedzieć od praktyków - jak z sukcesem uszczelnialiście drzwi do waszych wędzarni? Może macie jakieś fotki? Mam też swoje pomysły, ale są nie sprawdzone w praktyce i nie chciałbym się nadziać na jakąś "minę" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 25.07.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 http://images70.fotosik.pl/1066/7eed656290404f05med.jpg Chwilowe uszczelnienie tekturowe http://images70.fotosik.pl/1066/e95f4c03cd43eaaemed.jpg w tej będą ładne drzwi drewniana w metalowej ramce .Jak się sprawdzą to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 26.07.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Wracam z pięknej ,słonecznej Sycylii , a tu takie aranżacje.Forest podziwiam twe posty.Zaiste bardzo mu się przydadzą..Oczom nie wierzę ,a z gustami się nie dyskutuje. Przepraszam ale TROLA żywić nie będę Widać nie warto pokazywać nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts