Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grille, wędzarnie, kominki ogrodowe

bohusz

Recommended Posts

Gość Janu***
i witaminka dal Panów w/w.

http://cdn10.ogrod.smcloud.net/t/photos/t/8666/klinkier_w_ogrodzie_745108.jpg

http://images2.fotosik.pl/67/kine4ol0xqzkndi1.jpg

http://domekdrewniany.pl/photos/28/06/38/altana-ogrodowa-altany-trzcina-wiata-promocja-2806381706_7_orginal.jpg

http://www.ekspertbudowlany.pl/images/photos/blogs/24/585/__b_grill-altanka-szczegoly-budowy-21.JPG

też im tego zakażecie posługując się PN i prawem budowlanym nowym ,altanach i urządzeniach w nie wkomponowanych i prawidłowych kominach.Według was mają to np. rozebrać??? Tak???

Wewór powinieneś założyć odrębna galerię pod tytułem " Obrazy znalezione w sieci"

Dopingujesz sie tym i dowartościowujesz swoje ego!!! Ale dla mnie marność. Zacytuję tu powiedzenie "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi" W twoim wypadku nie masz jak się pochwalić i czym co do swojego dorobku. Więc każdemu pyszałkowi i głupiemu zostaje się podpierać czyjąś ciężką pracą.. Dla mnie tak robi głupiec i zarozumialec. Chyba że Cię nie doceniam ;) To przepraszam najmocniej.... Moze masz wykształcenie po ASP lub posiadasz inną wiedzę która wynosi Cię na podium krytyka, estety i znawcy wszelakiego gustów i guścików ,... Studiowałeś architekturę wszelaka i zagłębiłeś sie w wiedzę tajemną, Powinieneś talent wykorzystać i nie marnować go. Założyć firmę doradztwa i wykonawstwa na poziomie profesjonalisty między narodowego. Twoje dzieła powinny ujrzeć światło dzienne a nie gnić w lochach spuścizny. Tak znawca nie powinien marnować wiedzy oraz talentu. Powinieneś wyjść do ludzi. Zacząć tworzyć projekty oraz zebrać bazę materiałów i umiejętnie je połączyć. Sądzę że bardzo szybko świat sie o tobie dowie o wielkości umysłu, zmysłu wyczucia i nowej myśli architektonicznej.... Doradzę Ci jako malićki tego padołu ziemskiego... pamiętaj że nie możesz kopiować i podpierać sie nie swoimi pracami. Musisz stworzyć je sam i wypracować swój styl.

A wklejanie i podpieranie sie czyjąś wizją i pracą na okrągło aby mieć jakis atut do" mądrości swej " dla mnie to klałnowanie i pajacowanie.

I w cało kształcie śmietanka wzajemnej adoracji sie wspiera choć rzucić kość to sobie ja wyrwą. Kąsając sie wzajemnie i warcząc na siebie...

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Janu***

A umieją?!

Zrobiliście z forum prywatne podwórko!!!

Zasiedliście okrakiem na miedzy jak stara bezzębna baba i wykrzykujecie.... Wara wszystkim inaczej myślącym .... Żenada...

Edytowane przez Janu***

A umieją?!

Zasiedliście okrakiem na miedzy jak stara bezzębna baba i wykrzykujecie.... Wara wszystkim inaczej myślącym .... Żenada...

Rosinski a Ty dalej próbujesz udowodnić że to właśnie Ty wiesz wszystko najlepiej, piszesz do wszystkich i o wszystkich ale jak piszą o Tobie to źle.

Kto zrobił to prywatne podwórko, piszą tutaj wykonawcy którzy budują za kasę i dobrze bo czasami można się od nich coś ciekawego dowiedzieć.

Forum to nie szkoła ani szkolenie i żaden fachowiec całej swojej wiedzy nie sprzeda tutaj jednak w odróżnieniu od Ciebie duża część fachowców swoją wiedzą w jakiejś części bezinteresownie dzieli. Piszą też zupełni amatorzy tacy np. jak ja, zawodowo zajmuję się całkiem inną działką ale w ramach majsterkowania zbudowałem sobie piecokominek. Mało ludzi taj oprócz fachowców pisze bo też niewielu podejmuje się w ramach prac ręcznych budować sobie kominek zresztą i mnie pytano czy nie boję się o swoje bezpieczeństwo i rodziny;-)

Edytowane przez Remiks

A umieją?!

tak patrzę i obserwuję, Remiks ma rację Januszu, może nie całe forum ale ten topic próbujesz sobie przywłaszczyć...

Witam.

Niektórzy poznali ... w oryginale jak najbardziej ...

W naszej części świata (tej posługujacej się jeszcze językiem rosyjskim) - tandyr.

Jak powiesz tandoor to nie zrozumieją o co biega ... ;)

Pozdrawiam.

PS. WIdzę że admin już wymoderował reklamę ... wow ... co za refleks ... jak szybkość ... :D

Witam.

Jak widać na poniższym przykładzie - internet nie jest jedynym i nieomylnym źródłem wiedzy, a komuś, kto uzupełnił Wikipedię w tej kwestii najwyraźniej pomerdało się indyjskie żarcie tandoori ze sposobem wypiekania głównie pieczywa i mięsa w całości w paleniskach typu tandyr ... :p

To co pokazujesz na zdjęciach i sprzedajesz nie ma z Indiami nic wspólnego ...no może tyle samo co plastikowe ciupagi na zakopiańskich Krupówkach z Chinami ...

Ojczyzną tandyr'ów jest Azja Mniejsza, Bliski Wschód rejony Kaukazu, Persji, przez Kazachstan i resztę mniejszych byłych postsowieckich republik, po samą Mongolię. Tam je wymyślono i z tamtych rejonów poszły dalej w resztę świata.

Fajnie że takie coś sprzedajesz, być może nawet sprowadzasz / wykonujesz (?) ... ale sięgnij głębiej do tematu - mnóstwo wiadomości o tandyrze i sposobach jego użytkowania o raz samych przepisów przygotowywania mięs i wypieku w nim chleba znajdziesz w literaturze rosyjskojęzycznej tyczącej się tradycyjnego, rosyjskiego zduństwa, które mnóstwo rzeczy przejęło też od okupowanych przez dziesiątki lat narodów Azji i około-kaspijskiego jej pogranicza z Europą.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Ja próbowałem ... i dalej do kaszanki grilla używam ... :p

Inna kultura, inne zwyczaje i sposoby ujarzmiania domowego ognia i przyrządzania na nim pożywienia.

Ale znać warto.

Miałem szczęście oglądać i jeść z niego w Bahczysaraj'u i na Aj-Petri jak jeszcze flagi tatarskie tam powiewały. Trochę gubałówkowym kiczem zalatywało, ale przynajmniej zalatywało. Dzisiaj nie ma tam nic ... wywiesisz flagę inną niż trzykolorową - przyjdą po Ciebie ... nikt nie przyjeżdża to i tandyry dawno już powygasały ...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Ja próbowałem ... i dalej do kaszanki grilla używam ... :p

Inna kultura, inne zwyczaje i sposoby ujarzmiania domowego ognia i przyrządzania na nim pożywienia.

Ale znać warto.

Miałem szczęście oglądać i jeść z niego w Bahczysaraj'u i na Aj-Petri jak jeszcze flagi tatarskie tam powiewały. Trochę gubałówkowym kiczem zalatywało, ale przynajmniej zalatywało. Dzisiaj nie ma tam nic ... wywiesisz flagę inną niż trzykolorową - przyjdą po Ciebie ... nikt nie przyjeżdża to i tandyry dawno już powygasały ...

Pozdrawiam.

Dzień dobry,

przepraszam, za taki wątek w tym miejscu, ale usiłuję się skontaktować z Forest-Natura - wysłałem prywatną wiadomość, ale bez odzewu. Jeśli może Pan się odezwać, będę zobowiązany.

Z poważaniem

Gość Konto usunięte_12*

Ja tu trochę z innej "beczki" (ale mam nadzieję we właściwym wątku). Po przymusowej zmianie harmonogramu inwestycji niedługo wreszcie zabiorę się za swój "kombajn". Wyprzedzająco chciałbym się dowiedzieć od praktyków - jak z sukcesem uszczelnialiście drzwi do waszych wędzarni? Może macie jakieś fotki? Mam też swoje pomysły, ale są nie sprawdzone w praktyce i nie chciałbym się nadziać na jakąś "minę" :D

Pozdrawiam

Gość Janu***
Wracam z pięknej ,słonecznej Sycylii , a tu takie aranżacje.Forest podziwiam twe posty.Zaiste bardzo mu się przydadzą.:sick:.Oczom nie wierzę ,a z gustami się nie dyskutuje.:jawdrop:

Przepraszam ale TROLA żywić nie będę :) Widać nie warto pokazywać nowości ;)